Nieuwe FRITZ!Box 6670 Cable brengt Wi-Fi 7 en Zigbee naar kabelverbindingen

AVM_FRITZ-logo

Op ANGA COM, Europa's toonaangevende beurs voor breedband, toont AVM dit jaar de nieuwe FRITZ!Box 6670 Cable voor gigabit snelheden op kabelverbindingen met Wi-Fi 7, Zigbee en veelzijdige FRITZ!Box functies. Andere onlangs aangekondigde producten zoals de krachtige tri-band FRITZ!Box 5690 Pro voor glasvezel en DSL, de 10 gigabit/s snelle FRITZ!Box 5690 XGS voor glasvezel en de met Zigbee geïntegreerde FRITZ!Smart Gateway, zullen ook te zien zijn. Al deze modellen ondersteunen Wi-Fi 7, de volgende generatie in Wi-Fi.

 

 

Première: FRITZ!Box 6670 Cable brengt Wi-Fi 7 en Zigbee naar kabelverbindingen
De FRITZ!Box 6670 Cable viert zijn première op de beurs in Keulen. Het is een toekomstbestendige all-in-one router waarmee gebruikers optimaal kunnen profiteren van de hoge snelheden van kabelverbindingen. De snelle FRITZ!Box 6670 Cable brengt de nieuwe draadloze standaard Wi-Fi 7 naar kabelverbindingen en zorgt voor krachtige Wi-Fi. De 2,5 gigabit LAN-poort en vier LAN-poorten zorgen bovendien voor een snelle gegevensdistributie in het thuisnetwerk. Bovendien bevat de nieuwe FRITZ!Box Cable innovatieve Mesh Wi-Fi functies, een telefoonsysteem en DECT basisstation voor Smart Home toepassingen en draadloze telefoons. Behalve de DECT ULE-standaard ondersteunt de nieuwe FRITZ!Box 6670 Cable de Zigbee Smart Home-standaard waardoor meer apparaten in het Smart Home geïntegreerd en aangestuurd kunnen worden. Daarenboven heeft hij heeft een ingebouwde tv-tuner waarmee televisiesignalen in het thuisnetwerk worden gestreamd via Wi-Fi. De FRITZ!Box 6670 Cable, in een wit, plat design, wordt live op de stand gedemonstreerd naast het vlaggenschip van de kabel, de FRITZ!Box 6690 Cable.

Andere onlangs aangekondigde nieuwe producten:

De FRITZ!Box 5690 Pro:

voor glasvezel en DSL met tri-band Mesh en Wi-Fi 7
De nieuwe FRITZ!Box 5690 Pro voor hoge prestaties direct bij de aansluiting kan zowel op glasvezel- als DSL-verbindingen worden gebruikt. Deze combinatie maakt snelle en toekomstbestendige internettoegang mogelijk en biedt flexibiliteit voor regio's waar glasvezel nog moet worden uitgerold. Daarnaast biedt het nieuwe apparaat zeer krachtige tri-band Mesh inclusief 6 GHz, de nieuwe derde Wi-Fi frequentieband. De nieuwe FRITZ!Box 5690 Pro ondersteunt zowel de huidige Wi-Fi 6 draadloze standaard als Wi-Fi 7 en is klaar voor het Smart Home van de toekomst. Naast DECT ULE heeft hij ook de draadloze Zigbee-standaard aan boord en is hij klaar voor de integratie van Matter.

FRITZ!Box 5690 XGS: het powerpakket voor glasvezel met maximaal 10 gigabit/s
De ultrasnelle FRITZ!Box 5690 XGS is een echte krachtpatser, hij haalt snelheden tot 10 gigabit/s in glasvezelnetwerken met de XGS-PON-standaard. Met krachtige Wi-Fi 7 en Wi-Fi 6, een 10 gigabit WAN/LAN-poort en de volledige reeks telefonie-, Smart Home- en netwerkfuncties, is het de glasvezelgateway voor alle digitale toepassingen thuis. Naast DECT ULE ondersteunt hij ook Zigbee en is hij compatibel met de Matter-standaard.

FRITZ!Smart Gateway: integreer meer slimme apparaten en LED-lampen in het Smart Home
Dit jaar heeft AVM de draadloze Zigbee-technologie toegevoegd aan de FRITZ! Smart Home. Naast DECT ULE kunnen nu ook apparaten met Zigbee direct met de FRITZ!Box worden verbonden. De eerste producten die zowel Zigbee als DECT ondersteunen zijn de FRITZ!Box 5690 Pro, de FRITZ!Box 5690 XGS, de FRITZ!Box 6670 Cable en de FRITZ!Smart Gateway. Deze plug-in gateway combineert DECT en Zigbee in één apparaat en breidt het FRITZ! Smart Home uit met een aantal nieuwe toepassingen. Via de smart gateway worden ook bestaande FRITZ!Box-modellen geschikt voor Zigbee.

 

Meer over
Lees ook
TP-Link introduceert de Omada ER7212PC All-in-One Gateway

TP-Link introduceert de Omada ER7212PC All-in-One Gateway

TP-Link, een toonaangevende wereldwijde leverancier van consumenten- en zakelijke netwerkproducten, introduceert de Omada ER7212PC All-in One Gateway die een VPN-router, PoE+ switch en Omada controller combineert in één compact apparaat voor zakelijke toepassingen.

FRITZ!Box 7590 AX – de nieuwe digitale hub voor thuis met Wi-Fi 6

FRITZ!Box 7590 AX – de nieuwe digitale hub voor thuis met Wi-Fi 6

Met de nieuwe FRITZ!Box 7590 AX breidt AVM zijn DSL-portfolio uit met een nieuwe variant van de populaire FRITZ!Box 7590. De FRITZ!Box 7590 AX biedt de centrale prestatiekenmerken van de FRITZ!Box 7590 en maakt gebruik van Wi-Fi 6. De nieuwe draadloze standaard is sneller en vooral efficiënter, omdat nog meer apparaten tegelijkertijd van Wi-Fi kunnen...

VTKE: 68 procent van de Nederlanders vindt vrije modemkeuze belangrijk

VTKE: 68 procent van de Nederlanders vindt vrije modemkeuze belangrijk

Eindgebruikers willen niet dat de provider hen voorschrijft welk eindapparaat ze op hun internetaansluiting moeten gebruiken. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van het Verbund der Telekommunikations-Endgerätehersteller (VTKE) dat is gehouden in zeven verschillende landen, waaronder Nederland.