Virtual twin van Dassault Systèmes vereenvoudigt innovaties gezondheidszorg

emma-twin-heart1

Dassault Systèmes introduceert ‘Emma Twin’. Dit is een avatar die is ontworpen om het bewustzijn te vergroten van de sleutelrol die virtuele tweelingen kunnen spelen binnen de gezondheidszorg en de innovaties die de toekomst van de geneeskunde vormgeven.

Via een uitgebreid social media-programma zal Emma Twin verhalen delen. Daarin wordt uitgelegd hoe de virtual twin (virtuele kopie) van haar lichaam is gecreëerd op basis van anonieme gezondheidsgegevens. Deze informatie wordt gebruikt voor een oneindig aantal tests die artsen en onderzoekers een diepgaand inzicht geven in ziekten en de gevolgen van nieuwe behandelingen. Op basis hiervan kunnen zij verbeterde behandelmethodes ontwikkelen.

De berichten van Emma Twin op sociale media zullen haar deelname aan lopend onderzoek en medische innovaties documenteren. Denk hierbij aan:

  • klinische onderzoeken met behulp van Medidata-oplossingen;
  • de reactie van haar hart op verschillende procedures in het Living Heart-project;
  • het testen van de hoornvliestransplantaties van CorNeat Vision;
  • studies naar epilepsie en de ziekte van Alzheimer in het Living Brain-project;
  • het dragen van het IASO-apparaat voor het toedienen en monitoren van medicijnen;
  • en het optimaliseren van woningen voor ouderen.

De berichten zullen ook de nadruk leggen op:

  • de draagbare microscoop van DAMAE Medical voor het detecteren van huidkanker;
  • Dynocardia's oplossing voor bloeddrukmonitoring;
  • hartmonitoring van FEops;
  • de op maat gemaakte gezichtsimplantaten van LUCID Implants;
  • en de VORTHEx radiotherapie-simulatie-ervaring.

Impact op gezondheidszorg

“Via Emma Twin zullen we op een interessante en betekenisvolle manier verhalen delen over de impact van virtuele tweelingen op de gezondheidszorg”, zegt Victoire de Margerie, Vice President, Corporate Equity, Marketing & Communications, Dassault Systèmes. “Onze virtual twins zijn al gebruikt om snel COVID-19-vaccins te ontwikkelen, chirurgische procedures te optimaliseren en patiënten een beter inzicht te geven in de behandelingsopties. Dankzij onze innovatieve technologie kunnen we de aandacht vestigen op grote uitdagingen in de gezondheidszorg en laten zien hoe de virtuele wereld de resultaten in het echte leven verbetert.”

Al 40 jaar lang ontwikkelt Dassault Systèmes virtuele tweelingen: met data verrijkte en evoluerende 3D-modellen die de werkelijkheid met wetenschappelijke nauwkeurigheid repliceren. Deze worden gebruikt om prestaties virtueel te testen en te verbeteren. Hierdoor helpen de 3D-modellen om duurzame innovaties tot stand te brengen die de levenskwaliteit van consumenten, burgers en patiënten verbeteren.

Menselijk lichaam nabootsen

Virtuele tweelingen versnellen de ontwikkeling van oplossingen voor de dringende behoefte aan een nauwkeurigere, preventieve gezondheidszorg. Virtual twins maken dit mogelijk door onderzoekers in gezondheidsgerelateerde disciplines in staat te stellen een menselijk lichaam zeer nauwkeurig, veilig en effectief te modelleren, te testen en te behandelen. Deze modellen worden al volop toegepast in andere industrieën waar zij helpen auto's, gebouwen of vliegtuigen te ontwerpen, te bouwen en te onderhouden.

Emma Twin is de volgende stap in het ‘The Only Progress is Human’-initiatief van Dassault Systèmes. Deze stap is toegespitst op gezondheidszorg en patiëntervaring. In 2020 lanceerde Dassault Systèmes The Only Progress is Human om het bewustzijn van maatschappelijke en ecologische uitdagingen te vergroten. Ook wil het concern het gebruik van virtuele werelden inspireren om duurzame innovaties te stimuleren op gebieden als verstedelijking en waterbehoud.

Meer over
Lees ook
Industrie omarmt digital twin-technologie voor verbeterde efficiency en besluitvorming

Industrie omarmt digital twin-technologie voor verbeterde efficiency en besluitvorming

Panasonic Toughbook, een toonaangevende leverancier van robuuste mobiele oplossingen, wijst op het toenemende gebruik van digital twin-technologie, waarmee industriële bedrijven hun activiteiten willen optimaliseren en beslissingen op basis van betrouwbare informatie willen nemen. Digital twins, real-time digitale replica's van fysieke objecten of1

Altair introduceert One Total Twin voor gehele productlevenscyclus

Altair introduceert One Total Twin voor gehele productlevenscyclus

Altair introduceert One Total Twin. Deze digital twin-oplossing combineert Altair's geavanceerde simulatie-oplossingen, high-performance computing (HPC), AI, data-analyse en Internet of Things (IoT)-mogelijkheden voor de toepassing van een digital twin in elke fase van de productlevenscyclus, vanaf de ideefase tot en met de serviceverlening.