Industrie omarmt digital twin-technologie voor verbeterde efficiency en besluitvorming

panasonic connect toughbook 2023

Panasonic Toughbook, een toonaangevende leverancier van robuuste mobiele oplossingen, wijst op het toenemende gebruik van digital twin-technologie, waarmee industriële bedrijven hun activiteiten willen optimaliseren en beslissingen op basis van betrouwbare informatie willen nemen. Digital twins, real-time digitale replica's van fysieke objecten of processen, worden op grote schaal toegepast in verschillende sectoren en bedrijven als Renault en Unilever en zelfs in hele steden zoals Shanghai.
 
Digital twin-technologie, een nieuwe ontwikkeling in het tijdperk van industrie 4.0, maakt gebruik van een netwerk van sensoren en gegevens om nauwkeurig resultaten te voorspellen, inefficiënties te identificeren en nieuwe benaderingen of strategieën te simuleren zonder de lopende productie te verstoren.
 

Productiviteitsverbetering

Het verbeteren van de productiviteit is een primaire doelstelling voor alle bedrijven, vooral binnen de sectoren die betrokken zijn bij de kritieke nationale infrastructuur. General Electric (GE) gebruikt bijvoorbeeld digital twin-technologie voor zijn windmolenparken. Door het optimaliseren van individuele windturbines en het verkrijgen van inzichten voor toekomstige ontwerpen, kan GE's duurzame energiebedrijf de energieproductie met wel 20% verhogen, wat resulteert in een aanzienlijk extra inkomstenpotentieel.
 
Digital twins blijken ook van onschatbare waarde bij het in kaart brengen van de vraag en het optimaliseren van workflows. In magazijnen kunnen managers met heatmaps die gegenereerd worden door digital twins activiteitenpatronen analyseren en lay-outs optimaliseren voor een hogere productiviteit. Voor retailers bieden digital twins van winkelvloeren realtime inzicht in populaire artikelen en afdelingen, waardoor effectievere merchandisingstrategieën en tijdige aanpassingen mogelijk zijn om het hele jaar door aan de vraag van klanten te voldoen.
 

Geïnformeerd beslissingen nemen

Een andere belangrijke toepassing van digital twins is hun vermogen om organisaties te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over systeemconfiguratie en procesoptimalisatie. Of het nu gaat om het implementeren van energie-efficiënte processen in de toeleveringsketen of het evalueren van isolatie-oplossingen om het energieverbruik te verminderen; digital twins stellen bedrijven in staat om mogelijke veranderingen te simuleren en te beoordelen zonder dat dit gevolgen heeft voor de operationele activiteiten. Uit een recent onderzoek blijkt zelfs dat 57% van de organisaties digital twin-technologie als cruciaal beschouwt voor het verbeteren van hun duurzaamheidsinspanningen.
 
Panasonic Toughbook begrijpt het groeiende belang van digital twin-technologie in het stroomlijnen van activiteiten en de daarbij behorende besluitvorming voor haar klanten. De robuuste en betrouwbare Toughbook-apparatuur wordt al gebruikt om workflows en activiteiten te volgen die zijn verbeterd door de implementatie van digital twins.
 
Terwijl de wereld getuige is van een toenemend gebruik van digital twin-technologie in verschillende sectoren, blijft Panasonic Toughbook zich inzetten om een belangrijke rol te spelen in het mogelijk maken van verbeterde efficiëntie, verbeterde besluitvorming en een duurzame toekomst door het leveren van robuuste mobiele oplossingen.
 
Voor meer informatie: www.toughbook.nl.
 
Meer over
Lees ook
Virtual twin van Dassault Systèmes vereenvoudigt innovaties gezondheidszorg

Virtual twin van Dassault Systèmes vereenvoudigt innovaties gezondheidszorg

Dassault Systèmes introduceert ‘Emma Twin’. Dit is een avatar die is ontworpen om het bewustzijn te vergroten van de sleutelrol die virtuele tweelingen kunnen spelen binnen de gezondheidszorg en de innovaties die de toekomst van de geneeskunde vormgeven.

Altair introduceert One Total Twin voor gehele productlevenscyclus

Altair introduceert One Total Twin voor gehele productlevenscyclus

Altair introduceert One Total Twin. Deze digital twin-oplossing combineert Altair's geavanceerde simulatie-oplossingen, high-performance computing (HPC), AI, data-analyse en Internet of Things (IoT)-mogelijkheden voor de toepassing van een digital twin in elke fase van de productlevenscyclus, vanaf de ideefase tot en met de serviceverlening.