Traagheid grootste frustratie bij zakelijke internetverbinding

logo BIT

Uit online onderzoek van BIT blijkt dat bij zakelijke internetverbindingen de meeste frustratie voortkomt uit de snelheid hiervan. Maar liefst 31 procent van de respondenten heeft dit als grootste frustratie gemarkeerd. Hierna volgen storingen in de internetverbinding (22%) en gebrek aan statusinformatie bij storingen (14%). Daarentegen hebben respondenten aangegeven dat de bereikbaarheid van de servicedesk (5%), langdurige aanlegtrajecten (5%) en langlopende contracten met de internetaanbieder (4%) de minste frustratie opleveren.

Wido Potters, Manager Support & Sales bij BIT, over de resultaten: “De laatste tijd zakt Nederland weg van zijn toppositie op de wereldlijst met snelle internetverbindingen. Een zorgwekkend gegeven. De respondenten geven aan gefrustreerd te zijn over de snelheid van de verbindingen en op de lange termijn zal dit de innovatie zeker in de weg gaan zitten. In Nederland zijn er veel initiatieven om glasvezel voor consumenten toegankelijk te maken, maar voor bedrijven is dit in mindere mate het geval. Zij kijken vaak op tegen een grote investering. Om als Nederland voorop te blijven lopen, is een grotere rol van de overheid belangrijk, bijvoorbeeld in de vorm van stimuleringsmaatregelen.”

Toegang tot het internet is bijna een nutsvoorziening geworden. De afgelopen vijftien à twintig jaar zijn vrijwel alle bedrijven binnen Nederland voor hun bedrijfsprocessen afhankelijk geworden van een internetverbinding. “Het is dan ook niet verwonderlijk dat de zakelijke markt behoefte heeft aan informatie op het moment dat er storingen optreden in de internetverbindingen”, aldus Wido Potters.

BIT

“Slechtnieuwscommunicatie is nooit leuk. Echter, door op een heldere manier informatie over storingen toegankelijk te maken, weten gebruikers waar ze aan toe zijn. Een bordje op de deur van de kapper met ‘gesloten wegens verbouwing’ kweekt meer begrip dan een gesloten deur zonder uitleg. Transparantie over storingen wordt gewaardeerd. Providers die open en eerlijk communiceren, kunnen rekenen op complimenten over deze aanpak. Er ligt ook een verantwoordelijkheidsplicht voor de sector als geheel. Door de toenemende afhankelijkheid verdient de samenleving het om te weten welke risico’s providers, en dus de gebruikers, lopen.”

Lees ook
6 op 10n Nederlandse organisaties: digitale investeringen noodzakelijk om bij te blijven

6 op 10n Nederlandse organisaties: digitale investeringen noodzakelijk om bij te blijven

Hoewel een groot deel van de Nederlandse organisaties goed uit de coronapandemie is gekomen en tevreden is over hun huidige digitale aanbod, zijn veranderingen en investeringen noodzakelijk om bij te blijven. Zo verwacht bijna de helft (48%) van de organisaties het niet te redden zonder een nieuwe, duidelijke digitale strategie en het talent om di1

ACM maakt einde aan ‘routerdwang’

ACM maakt einde aan ‘routerdwang’

Met ingang van 28 januari 2022 mogen consumenten en bedrijven in Nederland zelf hun modem kiezen en zijn hiermee niet meer afhankelijk van hun internetprovider. Ongeacht het type aansluiting (DSL, kabel, glasvezel, mobiel) kunnen consumenten dan zelf beslissen of zij een apparaat van de provider willen gebruiken of een eigen modem willen aansluite1

Nieuwe beleidsregel “Handhaving Besluit Eindapparaten” legt basis voor vrije keuze internetapparatuur in Nederland

Nieuwe beleidsregel “Handhaving Besluit Eindapparaten” legt basis voor vrije keuze internetapparatuur in Nederland

Gisteren werd het officieel: in de toekomst hebben particulieren en bedrijven in Nederland het wettelijke recht om zelf te bepalen welke apparatuur zij gebruiken voor hun internettoegang. Aan de publicatie van de nieuwe beleidsregel "Handhaving Besluit Eindapparaten" ging jarenlang getouwtrek vooraf over het zogenaamde netwerkaansluitpunt.