SAS transformeert de traditionele CDP functionaliteiten

sas_logo_icon_400-200

Verbeterde functionaliteit in SAS® Customer Intelligence 360 biedt marketeers volledige toegang tot databronnen in de cloud. Dit voorkomt onnodige, kostbare en riskante overdracht van omvangrijke datasets naar customer data platforms (CDP) of de marketingcloud. Daarnaast heeft SAS de oplossing beschikbaar gemaakt in de AWS Marketplace, de digitale catalogus met duizenden softwareoplossingen die draaien op Amazon Web Services (AWS). Dit zal de kracht van SAS Customer Intelligence 360 voor nog meer marketeers toegankelijk maken.

De verbeteringen in SAS CI360 verkort de time-to-market en biedt marketeers meer grip en gebruiksgemak bij het activeren van data uit verschillende databronnen.

“In de huidige dynamische digitale wereld richten de meest innovatieve bedrijven zich op het verhogen van de snelheid waarmee ze data kunnen verzamelen en analyseren. Het doel is een snellere en effectievere datagedreven besluitvorming”, zegt Gerry Murray, research director Enterprise Marketing Technology bij IDC. “Veel bedrijven worstelen met de zeer hoge kosten en complexiteit van datagedreven besluitvorming. Dit is het gevolg van de kosten die gepaard gaan met de verplaatsing van data en benodigde rekenkracht. Met SAS CI360 is het niet meer nodig om enorme hoeveelheden data te verplaatsen. Ook biedt het platform efficiëntere computeralgoritmen. Marketeers hoeven daardoor geen omvangrijke datasets meer in een CDP of marketingcloud onder te brengen. Ze halen alleen de gegevens op die zij willen activeren, wanneer ze dat willen. Daarmee profiteren ze van hun bestaande gegevensinfrastructuur, lagere kosten, sterkere privacycontroles, en snellere, effectievere besluitvorming. En dit zal de omzet vergroten."

Belangrijke verbeteringen in SAS Customer Intelligence 360 zijn:

Eenvoud

  • Een simpele en intuïtieve gebruikersinterface helpt marketeers om op eenvoudige wijze doelgroepen en bijbehorende klantkenmerken in kaart te brengen. Zij kunnen die binnen SAS Customer Intelligence 360 gebruiken voor het personaliseren van data en op basis daarvan actie ondernemen. Ze hebben daarvoor geen ondersteuning nodig van de IT-afdeling, kennis van SQL of speciale analysevaardigheden.
  • Naadloze consolidatie en activatie van first-party data uit verschillende bronnen zorgt ervoor dat de data die voor de communicatie naar de doelgroepen wordt gebruikt volledig up-to-date is. Dit draagt bij aan effectievere marketingprocessen en betere resultaten.

Snelheid

  • De time-to-market voor de ontwikkeling van de customer journey wordt aanzienlijk verkort doordat marketeers minder afhankelijk zijn van de IT-afdeling. Ze kunnen zelf data selecteren en verplaatsen vanuit databronnen in de cloud naar SAS Customer Intelligence 360. Door data uit de cloud direct in SAS Customer Intelligence 360 te activeren en gebruik te maken van de ingebouwde mogelijkheden van het CDP, kunnen marketeers snel en efficiënt de unieke ervaringen creëren die hun klanten verwachten.
  • De data die door SAS Customer Intelligence 360 is verzameld, wordt in real time gestreamd naar de cloud. Daar kan de data worden geïntegreerd met bestaande klantgegevens ten behoeve van de real-time analyse, visualisatie en inzet van data door de marketingafdeling en andere bedrijfsonderdelen. Deze data omvat uiterst gedetailleerde informatie over het gedrag van klanten die in de juiste context is geplaatst. De data is afkomstig van first-party digitale bronnen zoals internetpagina’s, interacties met klanten, en andere digitale gebeurtenissen. Dit wordt gecombineerd met de resultaten van de SAS Customer Intelligence 360 Identity Resolution, inclusief het koppelen van bekende en anonieme identiteiten en synchronisatie van online en offline data.

Grip

  • Anders dan bij traditionele CDP’s hoeven gebruikers niet al hun data in een marketingcloud of CDP onder te brengen om die te kunnen gebruiken. Marketeers kunnen ook alleen de data opvragen die ze willen gebruiken, op elk gewenst moment. Dit helpt bedrijven om binnen hun bestaande data-infrastructuur te blijven en kosten te besparen voor gegevensoverdracht.
  • De privacy en compliance krijgen een flinke boost door de mogelijkheid om de verplaatsing van privacygevoelige data te controleren. In SAS Customer Intelligence 360 wordt alleen data die nodig is voor personalisatiedoeleinden ondergebracht. Deze data wordt daar slechts bewaard tot de personalisatie en activatie van data voltooid is.

 

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid van SAS Customer Intelligence 360 is onlangs uitgebreid naar de AWS Marketplace. AWS-klanten hebben voortaan toegang tot de snellere implementatiemogelijkheden en Martech schaalbaarheid van SAS Customer Intelligence 360. Dit biedt hen de flexibiliteit om hun data, analytics en customer journey activatie inspanningen te stimuleren.

“Marketeers worden voor enorme complexe uitdagingen gesteld: een bloeiend martech-landschap, toenemende vraag van klanten naar snelle en relevante communicatie en een groeiend aantal privacyrichtlijnen”, zegt Mike Blanchard, vice president van SAS Customer Intelligence. “Het doel van SAS is om de complexiteit te verminderen en marketeers te helpen hun klanten de optimale ervaring te bieden die ze verwachten. De verbeteringen in SAS Customer Intelligence 360 omvatten directe integratie met data in de cloud en krachtige nieuwe mogelijkheden voor het beheren en benaderen van doelgroepen. Marketeers kunnen effectief doelgroepen en segmenten definiëren en beheren, de time-to-market voor klanteninteractie verkorten, voldoen aan de privacyrichtlijnen en besparen op de kosten rond de opslag en verplaatsing van data. Deze verbeteringen vormen een aanvulling op de bestaande geavanceerde segmentatiemogelijkheden van SAS.”

 

Ga voor meer informatie naar sas.com/marketing.

 

Lees ook
DSM Twilmij optimaliseert bedrijfsprocessen met SAP in de public cloud

DSM Twilmij optimaliseert bedrijfsprocessen met SAP in de public cloud

SAP S/4HANA Public Cloud Edition stroomlijnt productie en biedt waardevolle inzichten Hoe produceer en lever je seizoensgebonden en zeer klantspecifieke premixen voor diervoeders op grote schaal én binnen strikte deadlines? DSM Twilmij, de locatie van DSM in Stroe, vond het antwoord in standaardisatie op SAP S/4HANA Public Cloud Edit1

Catenda krijgt kapitaalinjectie van GRO voor digitalisering van de bouw- en infrasector

Catenda krijgt kapitaalinjectie van GRO voor digitalisering van de bouw- en infrasector

Catenda, de leverancier van een open samenwerkingsomgeving en software voor de gegevensuitwisseling tijdens bouw- en infrastructuurprojecten, krijgt een kapitaalinjectie van GRO.

Verizon Connect breidt Reveal EV Platform uit naar Europa

Verizon Connect breidt Reveal EV Platform uit naar Europa

Verizon Connect kondigt de Europese uitbreiding van Reveal EV-mogelijkheden aan en de nieuwe Electric Vehicle Suitablility Tool. Deze tool laat klanten zien hoe ze geld besparen en tegelijkertijd hun duurzaamheidsdoelstellingen behalen door het overstappen op elektrische voertuigen (EV).