Pandora legt met ERP-transformatie basis voor groei

Pandora - SAP - erp

 

Pandora, het grootste sieradenmerk ter wereld, transformeert zijn bedrijfsprocessen met RISE with SAP. Dit is onderdeel van een ambitieus groeiplan voor de komende jaren. Met SAP S/4HANA Cloud als het nieuwe ERP-systeem legt Pandora een digitaal fundament voor toekomstige groei.

Pandora ontwerpt en fabriceert eigentijdse sieraden voor een betaalbare prijs. Deze producten worden verkocht in meer dan 100 landen via 6.400 verkooppunten, waaronder ruim 2.400 conceptstores. Net als andere retailmerken staat Pandora voor de uitdaging om te voldoen aan de eisen van de moderne consument. Die verwacht tegenwoordig een gestroomlijnde, gepersonaliseerde klantervaring, zowel online als in de winkels.

Nieuw ERP-systeem

De nieuwe groeistrategie van Pandora is gebaseerd op vier pijlers: merk, ontwerp, personalisatie en kernmarkten. De overkoepelende doelstelling is dat Pandora het grootste en meest gewilde merk in de markt voor betaalbare sieraden blijft. Dit wordt mede gerealiseerd via een digitaliseringsslag die allerlei bedrijfsprocessen van Pandora optimaliseert. Een belangrijk onderdeel hiervan is de implementatie van een nieuw ERP-systeem: SAP S/4HANA Cloud.

“Na een periode waarin we opnieuw de verbinding zochten met onze klanten, met een focus op het Pandora-DNA en de belangrijkste producten zoals de Moments-armband en -bedeltjes, zitten we nu in de opschaalfase”, zegt David Walmsley, Chief Digital & Technology Officer bij Pandora. Volgens hem is de ERP-transformatie vooral gericht op ‘finance, alles dat te maken heeft met de inventaris en de end-to-end bedrijfsprocessen die de klantervaring weerspiegelen’.

Echte omnichannel-ervaring

De implementatie moet in 2026 volledig voltooid zijn. Pandora kan zijn klanten dan een omnichannel-ervaring bieden waarbij transacties en interacties altijd soepel verlopen, zowel online als in de winkels. Zij kunnen bijvoorbeeld in realtime zien hoeveel producten er op voorraad zijn. Ook voorkomt dit situaties waarin een product voorradig lijkt maar dat in werkelijkheid niet meer is, wat soms gebeurt als de drie huidige systemen niet met elkaar gesynchroniseerd zijn. Dit sluit goed aan bij andere recente initiatieven van Pandora zoals click & collect. Hierbij winkelt de klant online, om het product vervolgens in de winkel op te halen.

“Met SAP S/4HANA for Retail, SAP Customer Activity Repository (CAR), SAP Business Technology Platform (BTP) en andere digitale verbeteringen zijn wij in staat om overal ter wereld dezelfde klantervaring te bieden”, aldus Walmsley. “Als het systeem volledig is uitgerold, zijn de leveringsdetails en beschikbaarheid niet meer afhankelijk van de locatie van de klant. In plaats daarvan zien klanten dezelfde verkrijgbare sieraden en individuele suggesties voor aankopen, waar ter wereld zij ook winkelen.”

“Bij Pandora willen we van shoppen een persoonlijke ervaring maken”, vervolgt hij. “De technologie van SAP en andere digitale tools helpen ons de klant te begrijpen en te verrassen, de magie rond het maken van herinneringen staat centraal. Zo maken we het niet alleen gemakkelijk voor onze klanten, maar creëren we ook ambassadeurs voor ons merk.”

Het belangrijkste focusgebied voor Pandora is het bouwen van een lean digitale kern om het ambitieuze groeiplan wereldwijd te ondersteunen. Dit omvat onder meer het beheer van operationele data, het vergroten van de transparantie en het verhogen van de productiviteit in de gehele organisatie.

Meer over
Lees ook
Smeding verwerkt moeiteloos 6.000 agf-orders per dag met SAP S/4HANA

Smeding verwerkt moeiteloos 6.000 agf-orders per dag met SAP S/4HANA

De onbetwiste agf-ketenspecialist. Dat is Smeding Groenten en Fruit. Elke week levert het bedrijf meer dan 3 miljoen kilo groenten en fruit aan klanten in foodservice en foodretail. Dat doet het via de warehouses in Sint Annaparochie en Breda. Van grote bestellingen voor de grootgrutters tot de levering van een ui aan de snackbar op de hoek; Smeding...

Foodbedrijven zetten robotisering in voor optimaliseren productieproces

Foodbedrijven zetten robotisering in voor optimaliseren productieproces

Om voorbereid te zijn op een tijdperk van robotisering stapten Hellema en De Ruiter's Bakkerij over naar één state-of-the-art ERP-systeem: SAP S/4HANA. Zusterbedrijf Fortuin volgde in 2023, en maakte voor de overstap eveneens gebruik van de FAST Solution for Food-template van SAP-partner delaware. Met een ‘showcaseproject’ als resultaat.

Coldplay en SAP bundelen krachten voor duurzame wereldtournee

Coldplay en SAP bundelen krachten voor duurzame wereldtournee

De band Coldplay maakt sinds de start van hun ‘Music of the Spheres World Tour’ in maart van dit jaar gebruik van een speciale, mobiele app. Ook in Nederland wordt de app ingezet voor hun vier concerten op 15, 16, 18 en 19 juli in de Johan Cruijff Arena