OnRobot maakt debuut in softwaresegment met WebLytics

Onrobot-400300

OnRobot, de one-stop-shop voor collaboratieve toepassingen, brengt met WebLytics zijn eerste softwareproduct op de markt. Dit is een unieke oplossing voor productiemonitoring, apparaatdiagnose en data-analyse die is ontworpen om de productiviteit te verhogen en stilstand tot een minimum te beperken.
 
WebLytics kan de prestaties van meerdere collaboratieve toepassingen tegelijk en in realtime monitoren, verzamelt apparatuurgegevens van zowel robots als tools en zet deze om in begrijpelijke, visuele informatie op apparaat- en toepassingsniveau.
 
"De lancering van WebLytics is een belangrijke mijlpaal voor OnRobot, onze klanten en ons wereldwijde integratornetwerk", zegt Enrico Krog Iversen, CEO van OnRobot. "WebLytics is de eerste softwareoplossing die realtime, toepassingsgerichte data levert voor collaboratieve toepassingen van grote robotmerken. Als ons eerste softwareproduct is WebLytics de eerste stap van OnRobot in de ontwikkeling van robotsoftware. Daarnaast voltooien we hiermee onze visie om een one-stop-shop te zijn voor collaboratieve toepassingen aan zowel de hardware- als softwarekant."
 
Voor eindgebruikers en integrators maakt WebLytics niet alleen het handmatig verzamelen van data overbodig. De oplossing verschaft ook bruikbare inzichten in hoe goed een collaboratieve toepassing presteert en biedt live diagnoses, waarschuwingen en preventieve onderhoudsmaatregelen. Hiermee wordt kostbare uitvaltijd van de robotcel tot een minimum beperkt. 
 
WebLytics integreert de wereldwijd erkende industriestandaard OEE (Overall Equipment Effectiveness) en identificeert real-time trends in de robotcel, waaronder patronen, pieken en verstoringen in de productiviteit van de toepassing. OEE meet het percentage van de productietijd dat werkelijk productief is. Een score van 100% geeft aan dat de collaboratieve toepassing alleen goede onderdelen produceert, zo snel mogelijk en zonder downtime. Door gebruik te maken van deze OEE-metingen, kan WebLytics bepalen of het productieproces op optimale snelheid verloopt en kan het de kwaliteit van de applicatiecycli bewaken en analyseren. Dit zijn voor iedere fabrikant belangrijke inzichten.
 
WebLytics kan rapporten uitdraaien over het gebruik van de robotarm en OnRobot-tools zoals grijpers, camera's en sensoren, maar ook over het aantal veiligheidsstops en het aantal uitgevoerde cycli terwijl een toepassing nog loopt.
 
Wanneer er wijzigingen worden aangebracht in een robotcel, zoals het aanpassen van de snelheid van een robot of de instellingen van een grijper, kan WebLytics ook automatisch rapporteren over de impact van die wijzigingen op de prestaties van de applicatie.
 
Als er na de implementatie anomalieën optreden in de collaboratieve toepassing, stelt WebLytics gebruikers in staat om de gegevens die rechtstreeks van de robot(s) en tools zijn verzameld te analyseren en over de bevindingen te rapporteren met behulp van aanpasbare dashboards.
 
Laszlo Papp, Product Manager & Sales Engineer bij Wamatec Hungary Kft., testte WebLytics op machinebelading, bij het oppakken en plaatsen van materialen, en palletiseertoepassingen. “In deze snelle wereld is tijd alles. Wanneer cyclustijd echt belangrijk is, helpt WebLytics je de kleine fouten te identificeren die tijdverlies veroorzaken”, zei hij. “WebLytics kan ook veel tijd besparen voor jezelf en voor je productielijn door het gemakkelijk te maken om alle onderhoud en productwijzigingen in te plannen. Mijn favoriete functie was het dashboard. Ik vond het erg prettig hoe WebLytics me in staat stelde om al mijn applicaties, mijn cobots/robots en mijn end-of-arm-tools te monitoren met behulp van één platform dat realtime monitoring, dataverzameling en lijngrafieken biedt. WebLytics maakt het optimaliseren van alle applicaties veel eenvoudiger dan voorheen.”
 
WebLytics behoudt het gebruiksgemak, de betaalbaarheid, de toepassingsgerichtheid en de toegankelijkheid die elk OnRobot-product kenmerkt. WebLytics is compatibel met alle toonaangevende armen voor collaboratieve robots, lichte industriële robots en met alle tools van OnRobot. Daarnaast kan de software eenvoudig worden uitgebreid, zodat deze toekomstbestendig is voor nieuwe robots en tools. Toegang tot WebLytics wordt geboden via een veilige, intuïtieve browser-gebaseerde gebruikersinterface. Hierin zijn OEE-metingen en door de gebruiker bepaalde KPI's zichtbaar via aanpasbare dashboards. Deze geven een direct en transparant beeld van de real-time en historische applicatieprestaties.
 
De WebLytics-server kan op een werkvloer worden geïnstalleerd via het lokale netwerk of worden toegevoegd aan een virtueel netwerk dat verbinding maakt met de robotcel. Verzamelde data wordt lokaal opgeslagen op de WebLytics-server. Ondertussen is de ingebouwde webserver van WebLytics altijd toegankelijk vanaf het netwerk van de werkvloer of overal ter wereld via een beveiligde HTTPS-verbinding.
 
WebLytics is niet alleen een krachtig hulpmiddel voor eindgebruikers; het creëert ook nieuwe inkomstenmogelijkheden voor systeemintegratoren. Met deze software kunnen zij namelijk hun klanten data-gedreven, op maat gemaakte serviceovereenkomsten en engineering-diensten voor celoptimalisatie bieden.
 
"WebLytics is de perfecte aanvulling op onze bestaande productlijnen en een natuurlijke voortzetting van de OnRobot-traditie om geavanceerde tools en technologieën - in dit geval monitoring op afstand, apparaatdiagnose en data-analyse - betaalbaar en toegankelijk te maken voor bedrijven van elke omvang", aldus Iversen.
 
WebLytics is wereldwijd beschikbaar via een abonnement vanaf 11 november 2021.
Lees ook
NS zet volgende stappen richting intelligent enterprise

NS zet volgende stappen richting intelligent enterprise

NS migreerde de afgelopen jaren een versnipperd ERP-landschap naar één SAP S/4HANA-omgeving. Een ambitieus project waarmee het openbaarvervoerbedrijf de basis heeft gelegd voor verdere innovatie. Een volgende stap is het stroomlijnen van de inkoopprocessen met SAP Ariba, OpenText Vendor Invoice Management for SAP en een nog te kiezen sourcingtool.

Rockwell Automation benoemt twee nieuwe EMEA-managers

Rockwell Automation benoemt twee nieuwe EMEA-managers

Rockwell Automation heeft vandaag bekendgemaakt, dat Christian Reuter en Åsa Arvidsson benoemd zijn tot nieuwe vice-presidents, die het management team voor de EMEA-regio komen versterken. Met deze twee benoemingen wil Rockwell Automation haar strategie om de Connected Enterprise tot leven te brengen versnellen.

SmartRouting van Dassault Systèmes en Ab Ovo optimaliseert  transportplanning met behulp van kunstmatige intelligentie

SmartRouting van Dassault Systèmes en Ab Ovo optimaliseert transportplanning met behulp van kunstmatige intelligentie

Dassault Systèmes DELMIA Quintiq en Ab Ovo introduceren onder de naam ‘SmartRouting’ een cloudoplossing om de efficiëntie en operationele marges van transportplanningen te vergroten. SmartRouting biedt transportbedrijven daarmee een op kunstmatige intelligentie (AI)-gebaseerde oplossing om hun dagelijkse planningsactiviteiten te optimaliseren.