Lenovo en EPOS creëren samen professionele audio-oplossingen voor hybride werken

lenovo epos

Vandaag kondigden Lenovo en EPOS, een pionier in audiotechnologie, een strategische overeenkomst aan om hoogwaardige audio-oplossingen te leveren voor zakelijke gebruikers. De overeenkomst maakt gebruik van de sterke punten van beide merken op het gebied van ontwerp, ontwikkeling, innovatie en marktbereik. Hiermee willen beide fabrikanten tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar professionele audio-ervaringen in de hybride werkomgeving.

Wereldwijde audiopartner voor pc-audioaccessoires 

De professionele audiomarkt maakt een groei op lange termijn door, aangedreven door hybride werkomgevingen, de brede invoering van unified communications en updates van headset-apparaten door eindgebruikers voor verbeterde audio-ervaringen. Lenovo en EPOS willen aan deze vraag voldoen door hoogwaardige audio-oplossingen te leveren die krachtig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn, zowel thuis, op kantoor als onderweg.

Door de overeenkomst wordt EPOS de wereldwijde audiopartner van Lenovo voor pc-audioaccessoires. Lenovo en EPOS zetten zich in om samen betere en rijkere ervaringen te creëren voor hun klanten, waarbij de toestellen van EPOS naadloos samenwerken met Lenovo-apparaten zoals ThinkPad- en ThinkBook-laptops. Dit omvat onder andere de gezamenlijke ontwikkeling van toekomstige hardware, software en diensten om professionele audio-oplossingen te creëren. Daarnaast willen beide partijen innovatieve pc- en audio-ecosystemen stimuleren om de betrokkenheid van de gebruikers en hun productiviteit te verhogen. Tot slot zal de EPOS-portfolio worden opgenomen in het “3rd party offer”-programma van Lenovo, waardoor klanten een uitgebreide keuze aan audioapparaten uit één bron krijgen.

Conference calls aangenamer en efficiënter maken 

De eerste fase van de samenwerking omvat de release van geselecteerde headsets die zijn ontworpen voor professionele gebruikers om de hybride wereld van conference calls te verbeteren. De nieuwe Lenovo EPOS headsets zijn gecertificeerd voor Teams en Zoom en geoptimaliseerd voor andere UC-toepassingen, en beschikken over de kenmerkende geluidskwaliteit en het comfort van EPOS.

De Lenovo Wired VOIP Headset en Lenovo Wired ANC Headset Gen 2 professionele headsets hebben dezelfde vormfactor en zijn voorzien van een inline call control box voor uitstekend gebruiksgemak. De USB-C plug (met USB-A adapter) is veelzijdig en kan op elke PC worden aangesloten en de oorschelpen verhogen het gebruikerscomfort. Deze laatste geeft ook prioriteit aan Active Noise Cancellation en biedt de best mogelijke audio-ervaring dankzij de virtuele eliminatie van storende omgevingsgeluiden. Beide headsets worden geleverd met een handig reisetui.

Meer over
Lees ook
Nederlands mkb: investeringen in security en remote IT-ondersteuning noodzakelijk door hybride werken

Nederlands mkb: investeringen in security en remote IT-ondersteuning noodzakelijk door hybride werken

Het mkb-bedrijfsleven zal de komende maanden zijn IT-budget vooral investeren in het verbeteren van de cybersecurity-infrastructuur, IT-ondersteuning op afstand en de cloudoplossingen. Dat blijkt uit onderzoek door Dynabook onder 1.200 mkb-ondernemers in Europa. Vergeleken met zijn Europese collega’s heeft IT-ondersteuning meer prioriteit voor de1

Tips voor digitaal succes in de publieke sector

Tips voor digitaal succes in de publieke sector

In de strijd om talent, budget en technologisch succes delft de publieke sector te vaak het onderspit. Het is voor de overheid traditioneel een uitdaging om jonge, technisch onderlegde professionals aan te trekken en het is niet alleen het salaris dat hierin een rol speelt. Het huidige tijdperk van hybride werken vraagt ook om een digitale strateg1

Vier tips voor het mkb: zo blijf je concurrerend in een snel veranderende markt

Vier tips voor het mkb: zo blijf je concurrerend in een snel veranderende markt

Mkb-organisaties zijn van nature altijd al bezig om elke kans te grijpen om de concurrentie voor te blijven. De afgelopen twee jaar is de behoefte om voorop te blijven lopen verder versterkt. Een belangrijke horde is op dit moment de overstap naar remote of hybride werken, vooral vanwege krappe budgetten en een snel veranderende markt voor werknem1