Introductie privacygerichte browser Ulaa voor een internetervaring zonder meekijkers

zoho400300-2023

Zoho Corporation introduceert vandaag Ulaa, een privacygerichte browser die speciaal is ontwikkeld met ingebouwde capaciteiten om gebruikers te helpen hun privacy te beschermen. De nieuwe browser blokkeert alle pogingen tot tracking en het bijhouden van het bezoek aan websites. Volgens Norton wil 85% van alle volwassenen wereldwijd meer maatregelen treffen voor het beschermen van hun online privacy. Tweederde van alle consumenten vindt dat technologiebedrijven te veel zeggenschap hebben over hun data.

Ulaa sluit aan op het streven van Zoho Corporation om de privacy van zijn gebruikers te waarborgen. Het heeft de browser ontwikkeld om gebruikers te helpen om hun persoonlijke informatie en internetactiviteiten te beschermen tegen meekijkende organisaties. Ulaa biedt instelbare privacyopties, browser modi en geïntegreerde productiviteitstools. De browser zorgt ervoor dat alle gegevens van gebruikers veilig en privé blijven. Zij kunnen internetsessies tussen apparaten synchroniseren, van het complete browservenster tot afzonderlijke tabbladen. Gebruikers kunnen op die manier hun internetsessie probleemloos op verschillende apparaten tegelijk laten lopen.

“Niet veel browsers op de huidige markt zijn gebouwd om de privacy van de gebruiker te beschermen. Ze zijn ontworpen om advertentie-gebaseerde bedrijfsmodellen en de belangen van surveillerende organisaties te beschermen. Dit staat haaks op de bescherming van gebruikers. In deze botsing tussen de belangen van gebruikers en de bedrijfsmodellen van browsers trekken de gebruikers aan het kortste eind", zegt Sridhar Iyengar, Managing Director, Europe. "Met Ulaa hoeven gebruikers geen concessies meer te doen aan hun privacy om het internet op te kunnen, dat helaas is uitgegroeid tot een mijnenveld van trackers. De toewijding van Zoho aan privacy en zijn privacygerichte verdienmodel stelt ons in staat om een conflictvrije privacygerichte browser aan te bieden aan gebruikers die waarde hechten aan hun privacy en die van hun kinderen.”

Ulaa, een woord uit het Tamil, betekent reis of tocht en is ontwikkeld om bescherming te bieden tegen meekijken. De functionaliteit beslaat de volgende drie hoofdgebieden:

Privacy

Ad blockers en data tracking blockers voorkomen het tracken van gebruikersdata door websites en trackers van derden, ongewenste advertenties en pop-ups. Traditionele browsers maken gebruik van time trackers en idle monitors om input te leveren voor hun aanbevelingsalgoritmen en browsersuggesties. Deze data belandt uiteindelijk bij de softwareleverancier en bedrijven die deze betalen voor de overdracht van gebruikersgegevens.

  • Ulaa biedt geen enkele vorm van tracking en deelt geen data van gebruikers met derden. DNS prefetching is niet toegestaan, zodat data niet in het cachegeheugen kan worden opgeslagen. De browser voorkomt ook pogingen van sensoren om de bewegingen en clicks van een muis bij te houden.
  • Normaal gesproken kunnen browser-ID's worden gebruikt om gebruikers te volgen, zelfs nadat ze zich hebben afgemeld bij de browser. Ulaa heeft een multi-ID model, dat regelmatig ververst wordt waardoor het onmogelijk is om een aangemelde gebruiker te correleren aan een browsersessie. Dit voegt een extra beschermingslaag toe tegen tracking software. Gebruikers kunnen een automatische reset van de browser-ID bij het opstarten van een nieuwe sessie inschakelen voor verdere bescherming.
  • Ulaa biedt aanpasbare privacy-instellingen, anonimisering van gebruikersgegevens en -statistieken, isolatie van geografische data, integrale encryptie en privacyrapportage. De browser schakelt daarnaast de API uit die websites in staat stelt om een verbinding te maken en te communiceren met apparaten die met het netwerk waar de computer gebruik van maakt.

Gebruiksmodi

Dynamic Mode Switching – gebruikers van Ulaa kunnen al naar gelang hun gewenste browserervaring wisselen tussen vijf losstaande gebruikersmodi. Elke modus is volledig geïsoleerd van de andere en biedt beveiligde gebruikservaringen die uniek zijn voor de modus in kwestie. Zo is het mogelijk om internetsessies af te zonderen van andere gebruikers/gezinsleden of te kiezen voor meer functionaliteiten in de Developer Mode. Ulaa biedt de mogelijkheid van Dynamic Mode Switching. Dat houdt in dat gebruikers de browser kunnen instellen om te onthouden welke websites bij de verschillende modi behoren. De volgende keer dat zij een website bezoeken zal Ulaa hen automatisch vragen of de website in de vooraf geselecteerde modus moet worden geopend. Als een website wordt benaderd die eerder in een andere modus is bezocht, worden gebruikers gevraag om naar die modus terug te schakelen. Ulaa's modi zijn:

  • De Personal Mode wordt gebruikt voor internetbankieren, muziek luisteren, videostreaming en online shoppen. Gebruikers kunnen hun internetgeschiedenis raadplegen, naar informatie zoeken, hun favoriete pagina’s bezoeken en cookiedata raadplegen zonder zich aan te hoeven melden op Ulaa. Deze modus maakt veilige aanmeldingen op gebruikersaccounts mogelijk en waarborgt de online privacy.
  • De Work Mode is bedoeld voor werkgerelateerde activiteiten en haalt automatisch alle applicaties, websites en browserextensies op die gebruikers het vaakst voor hun werk benutten. Gebruikers die de krachtige ad blocker activeren blijven beschermd tegen onder meer storende advertenties en potentiële phishing-aanvallen, zodat ze gefocust en productief kunnen blijven.
  • De Developer Mode is bedoeld voor professionele web developers en testers. De modus biedt hen toegang tot een reeks van programmeertools en aanbevolen browserextensies. Gebruikers kunnen met deze tools controleren of hun websites compatibel zijn met uiteenlopende browsers en apparaten. Ze kunnen daarnaast een beroep doen op mogelijkheden voor het testen van nieuwe functies en het ontwikkelen van applicaties voor verschillende platforms. Developers kunnen alle geladen HTML-elementen, CSS-stijlen en JavaScript inspecteren en nagaan welke componenten een pagina heeft opgevraagd, wat de laadtijd voor elke pagina was enzovoort.
  • De Kids Mode biedt een veilige online omgeving voor kinderen. Zij kunnen op het internet surfen, dingen leren, spelletjes spelen en online content verkennen. Deze modus voorziet in ingebouwde contentfiltering die voorkomt dat kinderen toegang hebben tot websites met ongewenste inhoud. Functies voor ouderlijk toezicht zorgen ervoor dat websites die door de ouders als onwenselijk zijn aangemerkt in de Kids Mode worden geblokkeerd. Deze modus biedt daarnaast toegang tot advertentieloos entertainment, educatieve games en creatieve apps. De navigatie verloopt uiterst eenvoudig voor gebruikers van alle leeftijden. Overige functies zoals Parental Control, Child Lock en Learning-on-the-Go beperken de toegang van kinderen tot de andere modi, zodat ouders hen zonder zorgen gebruik kunnen laten maken van het internet. De mode is gemakkelijk te navigeren, ongeacht de leeftijd van de gebruiker.
  • De Open Season Mode heeft alle op privacy gerichte beperkingen op. Alle ad blockers en tracking blockers worden gedeactiveerd, zodat deze modus toegang biedt tot alle websites. Ulaa gedraagt zich in deze modus daarmee als een doorsnee browser. Het knalrode ontwerp van deze modus herinnert gebruikers eraan dat alle functies voor databescherming zijn uitgeschakeld en dat hun online activiteiten worden bespied.

Productiviteit

  • Ulaa biedt opties voor het beheer van tabbladen. Alle geopende tabbladen kunnen op een centrale locatie worden gegroepeerd en gerangschikt. Gebruikers kunnen eenvoudig van tabblad wisselen, tabbladen die ze niet langer nodig hebben sluiten of tabbladen overzetten naar een andere modus of een nieuw browservenster.
  • Ulaa wordt geleverd met ingebouwde apps die de productiviteit een boost geven. Voorbeelden zijn Zia Search voor bestaande gebruikers van Zoho, Text2Speech en Zoho Notebook, een speciale omgeving voor het bewaren van notities die op alle tabbladen werkt. Gebruikers kunnen eenvoudig aantekeningen en opmerkingen toevoegen zonder hun browsersessie te verlaten.
  • Annotator is een nieuwe ingebouwde functie in Ulaa die het mogelijk maakt om direct opmerkingen toe te voegen aan internetpagina’s en afbeeldingen en stelt gebruikers in staat een pagina of een paginagedeelte vast te leggen.
  • Alle Chrome browserextensies zijn compatibel met Ulaa, en kunnen direct worden geïnstalleerd vanuit de Chrome Webstore.

Downloaden

Ulaa is gratis voor iedereen. De Ulaa desktopversie is beschikbaar en kan hier worden gedownload. De iOS- en Android-versies zijn momenteel in bèta en kunnen via de links worden gedownload. De Nederlandstalige versie van Ulaa wordt in de komende weken beschikbaar gemaakt. Voor meer informatie, ga naar https://ulaa.com/

 

Lees ook
BlueGen.ai verlegt de grenzen van het genereren van synthetische data

BlueGen.ai verlegt de grenzen van het genereren van synthetische data

BlueGen.ai, een spin-off van de TU Delft, heeft een platform voor synthetische data ontwikkeld dat geanonimiseerde data uit bestaande data genereert. Deze data is niet te herleiden is naar de originele privacygevoelige data. En het BlueGen.ai-platform creëert synthetische data die lijkt op de onderliggende bestaande data en zich net zo gedraagt. H1

Jamf en TRUCE Software vergroten de veiligheid en productiviteit van mobiele medewerkers

Jamf en TRUCE Software vergroten de veiligheid en productiviteit van mobiele medewerkers

Jamf, specialist op het gebied van Apple Enterprise Management, heeft een partnerschap gesloten met TRUCE Software. TRUCE biedt bedrijven een contextgevoelige beheeroplossing voor mobiele devices. Het resultaat is een geïntegreerde oplossing voor werknemers met een iPhone of iPad die niet achter een bureau zitten

Kaspersky’s privacy-voorspellingen voor 2021: Gedragsanalyses, dataverzameling en hardhandig optreden van de overheid tegen encryptie

Kaspersky’s privacy-voorspellingen voor 2021: Gedragsanalyses, dataverzameling en hardhandig optreden van de overheid tegen encryptie

Kaspersky voorspellingen op het gebied van privacy in 2021. Eén van deze uitdagingen is de grote afstand tussen de verschillende belanghebbenden: verkopers van elke omvang zullen steeds meer diverse gegevens gaan verzamelen; terwijl regeringen reageren met nieuwe regelgeving; en gebruikers beginnen privacy te zien als een waarde-propositie waarvoo1