HiBob opent Europese tech-hub in Portugal

HiBob opent Europese tech-hub in Portugal

HiBob heeft in Lissabon een technisch ‘Center of R&D Excellence’ opgezet. Hiermee creëert het 70 nieuwe banen voor IT-professionals in de regio. HiBob maakt al vorderingen met het werven van talent.

 

De uitbreiding van zijn activiteiten in dit deel van West-Europa volgt na de recente opening van een vestiging in Berlijn ter ondersteuning van de DACH-regio. Eind vorig jaar opende de HR-tech specialist een kantoor in Amsterdam.

 

De talentvolle ondernemer en econoom João Ferro Rodrigues zal als managing director de activiteiten in Lissabon en een team van technische specialisten aansturen. De in Lissabon geboren en getogen Ferro Rodrigues behaalde een MBA-graad aan de Harvard Business School. Hij zal zich focussen op het aantrekken het beste tech-talent dat er in Europa te vinden is om een robuust R&D-knooppunt en een wereldwijde customer experience (CX) support-afdeling voor HiBob op te zetten.

 

Deze stap past bij HiBob’s streven om HR-technologie te ontwikkelen met het oog op de manier waarop bedrijven vandaag de dag werken: op wereldwijde schaal, op afstand en met een focus op de werknemerservaring.

 

Ronni Zehavi: “Als je een onderneming serieus op de kaart wilt zetten en voortdurend wilt innoveren, dan heb je vaardige programmeurs, IT-experts nodig, samen met een sterke leider op de werkvloer die voeling heeft met de markt. Het opzetten van een Portugese aanwezigheid biedt HiBob, zijn werknemers en zijn klanten ongekende kansen. Met deze forse investering in de Europese technologiescene willen we uitgroeien tot een magneet voor technisch talent en een wereldwijd innovatieleider in HR-technologie.”

 

Portugal groeit in hoog tempo uit tot een van de belangrijkste tech-hubs van Europa. Het kent een snel groeiende startup-scene die de afgelopen tijd een hoop talent aantrekt uit het buitenland. Branche-experts verwachten dat Europa hierdoor op korte termijn de Verenigde Staten voorbij zal streven qua technisch talent. De afgelopen jaren zijn veel bedrijven uit diverse landen in Europa en daarbuiten naar Portugal verhuisd. Veel grote platform- en technologiebedrijven hebben eveneens hun vizier op Portugal gezet. Zij worden aangetrokken door de optimale beschikbaarheid van talent.

 

“Tech-hubs bieden niet alleen onderdak aan mensen uit diverse IT-disciplines, maar moedigen hen ook aan om in de stad in kwestie te blijven”, zegt João Ferro Rodrigues. “Of het nu gaat om webdesigners, digitale marketeers of developers, een groeiend bedrijf moet toegang hebben tot toptalent voor alle aspecten van de markt waarin het actief is. Daarmee wordt een omgeving gecreëerd waarin ideeën, bedrijven en mensen tot bloei kunnen komen. Mijn doel is om te zorgen voor krachtig leiderschap en mentorschap vanuit Lissabon, dat zich bewezen heeft als belangrijk poort naar de Europese technologiescene.”

 

Lees ook
Visma: 150.000 nieuwe klanten, acht overnames en een record ARR van 2,4 miljard euro

Visma: 150.000 nieuwe klanten, acht overnames en een record ARR van 2,4 miljard euro

Een recordaantal van 150.000 nieuwe klanten sloot zich gedurende het kwartaal aan bij Visma, wat betekent dat Visma nu bedrijfskritische software levert aan 1,8 miljoen klanten in de private en publieke sector.

Gappless benoemt CEO-duo voor scale-up fase

Gappless benoemt CEO-duo voor scale-up fase

Gappless, leverancier van een app en cloudplatform voor het digitaal registreren van bouw-, inspectie- en onderhoudswerkzaamheden, heeft Siemen Everts en Koen van Ekdom aangesteld als CEO-duo voor de scale-up fase.

Excluton moderniseert HR-processen met Dyflexis

Excluton moderniseert HR-processen met Dyflexis

Excluton, producent van betonnen bestratingsproducten, transformeert zijn HR- en planningsprocessen met de workforcemanagementsoftware van Dyflexis. De invoering heeft geleid tot aanzienlijke efficiëntieverbeteringen en kostenbesparingen.