Flexport stelt Teresa Carlson aan als President en CCO

flexport-400300

Flexport, de wereldwijde leider in supply chain-technologie, stelt Teresa Carlson, voormalig directielid bij Microsoft en Amazon, aan als President en Chief Commercial Officer. In haar nieuwe rol zal zij rapporteren aan Dave Clark, Co-Chief Executive Officer van Flexport.

 
Carlson heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van innovatie en leiderschap bij het opbouwen van internationale techbedrijven in de publieke en particuliere sector. Met haar uitgebreide ervaring zal ze de ambitieuze groeiplannen van Flexport kunnen realiseren. Carlson gaat de verkoop-, marketing- en communicatieorganisaties van Flexport overzien, evenals de non-profit afdeling, Flexport.org. Ze draagt ook de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding naar nieuwe sectoren en strategische partnerschappen.
 
"Teresa heeft een indrukwekkende reputatie in het wereldwijd opschalen van bedrijven. Ik heb met eigen ogen gezien hoe toegewijd ze is om de beste technische oplossingen te leveren", aldus Dave Clark, mede-CEO van Flexport. "Nu Flexport zijn volgende groeifase ingaat, zijn we ervan overtuigd dat Teresa's leiderschap ons zal helpen nieuwe partnerschappen te creëren en kansen te grijpen om de supply chain voor verschillende sectoren te digitaliseren."
 
Carlson bekleedde eerder de rol van Corporate Vice President en Executive-in-Residence bij Microsoft. Daarvoor was ze President en Chief Growth Officer bij Splunk, waar ze verantwoordelijk was voor 70% omzetgroei in de cloud op jaarbasis. Voordat Carlson bij Splunk kwam, was ze Vice President bij Amazon Web Services (AWS), waar ze de wereldwijde publieke sector oprichtte, deze meer dan tien jaar aanstuurde en het bedrijf tot wereldleider in cloud computing maakte. Tevens stond zij aan het hoofd van AWS' uitbreiding naar de sectoren financiële dienstverlening, energie, telecommunicatie, gezondheidszorg en ruimtevaart in 2020. Voorafgaand aan AWS werkte Carlson meer dan negen jaar bij Microsoft, waar ze toezicht hield op de Amerikaanse federale overheidsactiviteiten van het bedrijf. 
 
"Flexport heeft de manier waarop bedrijven naar supply chain en logistiek kijken compleet veranderd. Dankzij de technologie van het Flexport-platform kunnen zij een enorme impact hebben op verschillende sectoren over de hele wereld", aldus Carlson. “Ik ben enthousiast om het getalenteerde team van Flexport te versterken en het bedrijf internationaal te laten groeien."
 
In haar rol bij Flexport zal Carlson haar expertise in de non-profit sector gebruiken om de humanitaire hulp en duurzaamheidstak van Flexport.org te leiden en de impact ervan te vergroten. Flexport.org ondersteunt publieke en private organisaties bij het leveren van hulp en het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Tot nu toe heeft Flexport.org in 84 landen hulp geboden en meer dan 600 organisaties ondersteund met logistiek en vervoer, waaronder het inzamelen van meer dan 30 miljoen dollar en het verzenden van 6 miljoen kilogram aan essentiële hulp voor de slachtoffers van de humanitaire crisis in Oekraïne. De duurzaamheidsprogramma's van Flexport.org verminderden ook meer dan 300.000 ton aan broeikasgassen.
 
Carlson pleit al lang voor meer vrouwen in tech. Bij AWS richtte zij het diversiteits- en inclusie-initiatief "We Power Tech" op om het aantal ondervertegenwoordigde technologen in de innovatie-economie te vergroten. Op het gebied van non-profit en filantropie is Carlson momenteel lid van The Economic Club of Washington, D.C., en vice-voorzitter van de White House Historical Association. Tevens is zij bestuurslid van de Atlantic Council en het Pentagon Memorial Fund
Meer over
Lees ook
Wouter Dijk legt lat hoog als nieuwe algemeen directeur van Xerox

Wouter Dijk legt lat hoog als nieuwe algemeen directeur van Xerox

Xerox heeft Wouter Dijk benoemd tot Algemeen Directeur van Xerox. Sinds februari bekleedt Dijk deze functie a.i. na het vertrek van Wilco van Bezooijen. Dijk is sinds 1989 verbonden aan Veenman, een dochterbedrijf van Xerox. Bij Veenman vervulde Dijk diverse rollen waaronder Sales Director. Deze functie combineerde Dijk vervolgens ook bij Xerox. Nu...

Flexport versterkt supply chain-innovatie met aanstelling techleiders

Flexport versterkt supply chain-innovatie met aanstelling techleiders

Flexport, wereldwijd leider in supply chain-technologie, verwelkomt Cheryan Jacob als Executive Vice President of Platform Engineering (EVP Platform Engineering) en Kris Bell als Vice President of User Experience (VP UX).

Steven Vindevogel benoemd tot Head of Panasonic Mobile Solutions Business Division Europe

Steven Vindevogel benoemd tot Head of Panasonic Mobile Solutions Business Division Europe

Panasonic Connect Europe heeft vandaag de Belg Steven Vindevogel benoemd als het nieuwe hoofd van de Mobile Solutions Business Division Europe. Hij wil voortbouwen op de reputatie van Panasonic Toughbook als Europa's toonaangevende fabrikant van robuuste mobiele computers door uitgebreide end-to-end solutions rondom zijn producten aan te bieden en de...