Duurzaamheid bij Lexmark – Week van de Circulaire Economie

Peter van Broekhoven, Managing Director, Lexmark Benelux

De productlevenscyclus

Circulair ondernemen betekent dat materialen worden gebruikt die een lange levensduur hebben en energiezuinig zijn. Door apparatuur en supplies te produceren die lang meegaan en door gerecyclede materialen te gebruiken, kunnen bedrijven hun impact op het milieu sterk verminderen.
 
 
Bovendien kunnen bedrijven inruil- en refurbish-programma’s aanbieden zodat consumenten gemakkelijk onderdelen kunnen vervangen of het apparaat kunnen repareren - in plaats van het oude apparaat weg te gooien. Voor een duurzaam distributiekanaal is het belangrijk dat efficiënte verpakking wordt gebruikt en productie zo veel mogelijk regionaal plaatsvindt. Ook moeten bedrijven rekening houden met hoe producten worden gebruikt en wat er met het product moet gebeuren als het verouderd of kapot is.
 

Verantwoord recyclen

Inzamelingsprogramma's voor gebruikers zijn essentieel voor recycling en hergebruik van producten en onderdelen. Met een inzamelprogramma kunnen bedrijven hun recyclingprocessen verbeteren en recycling stimuleren. Zo hebben we bij Lexmark zelfs al meer dan honderd miljoen cartridges hergebruikt of gerecycled. Dat betekent minder stortafval en minder verbranding. Zo kunnen niet alleen bedrijven, maar ook consumenten bijdragen aan een duurzame samenleving.  
 

Doelgerichte duurzaamheid

Bedrijven moeten ook actief de circulaire economie ondersteunen met concrete plannen. Bij Lexmark willen we in 2035 koolstofneutraal zijn en dit proberen we op verschillende manieren te behalen. In de afgelopen 14 jaar is Lexmark erin geslaagd om meer dan 30 miljoen kilo gerecycled materiaal te gebruiken bij de productie van lasercartridges. Tegen 2025 willen we gemiddeld 50% gerecycled kunststof in apparaten verwerken en ons waterverbruik met 35 procent verminderen.  Door concrete plannen te maken kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun producten en diensten een positieve impact hebben, niet alleen op mensen maar ook op de samenleving en het milieu. 
 
Peter van Broekhoven, Managing Director, Lexmark Benelux
Meer over
Lees ook
Zo helpt SAP organisaties met het beheer van plasticbelasting

Zo helpt SAP organisaties met het beheer van plasticbelasting

Belasting op plastic moet het gebruik ervan terugdringen. Voor bedrijven biedt deze belasting een aantal pittige uitdagingen. SAP Responsible Design and Production helpt organisaties niet alleen met het beheer van deze belasting, maar zorgt uiteindelijk ook voor een duurzamere keten en pakt zo het probleem bij de wortel aan.

SAP en PwC lanceren nieuwe innovatiestrategie voor duurzaamheid

SAP en PwC lanceren nieuwe innovatiestrategie voor duurzaamheid

SAP en PwC hebben een co-innovatiestrategie aangekondigd die duurzaamheid een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering maakt. Het doel is het meten, rapporteren en verkleinen van de CO2-voetafdruk, zowel binnen de eigen organisatie als in de gehele toeleveringsketen.

Normative en Exponential Roadmap Initiative introduceren Net Zero Score-framework om CO2-prestaties van bedrijven te meten

Normative en Exponential Roadmap Initiative introduceren Net Zero Score-framework om CO2-prestaties van bedrijven te meten

Normative en het Exponential Roadmap Initiative presenteren een nieuw framework dat bedrijven een wetenschappelijke, gestandaardiseerde manier biedt om de vorderingen op weg naar een netto nul-uitstoot te meten en met elkaar te vergelijken. Dit open source framework wordt ontwikkeld met steun van deskundige adviseurs uit de academische wereld en h1