Duurzaamheid bij Lexmark – Week van de Circulaire Economie

Peter van Broekhoven, Managing Director, Lexmark Benelux

De productlevenscyclus

Circulair ondernemen betekent dat materialen worden gebruikt die een lange levensduur hebben en energiezuinig zijn. Door apparatuur en supplies te produceren die lang meegaan en door gerecyclede materialen te gebruiken, kunnen bedrijven hun impact op het milieu sterk verminderen.
 
 
Bovendien kunnen bedrijven inruil- en refurbish-programma’s aanbieden zodat consumenten gemakkelijk onderdelen kunnen vervangen of het apparaat kunnen repareren - in plaats van het oude apparaat weg te gooien. Voor een duurzaam distributiekanaal is het belangrijk dat efficiënte verpakking wordt gebruikt en productie zo veel mogelijk regionaal plaatsvindt. Ook moeten bedrijven rekening houden met hoe producten worden gebruikt en wat er met het product moet gebeuren als het verouderd of kapot is.
 

Verantwoord recyclen

Inzamelingsprogramma's voor gebruikers zijn essentieel voor recycling en hergebruik van producten en onderdelen. Met een inzamelprogramma kunnen bedrijven hun recyclingprocessen verbeteren en recycling stimuleren. Zo hebben we bij Lexmark zelfs al meer dan honderd miljoen cartridges hergebruikt of gerecycled. Dat betekent minder stortafval en minder verbranding. Zo kunnen niet alleen bedrijven, maar ook consumenten bijdragen aan een duurzame samenleving.  
 

Doelgerichte duurzaamheid

Bedrijven moeten ook actief de circulaire economie ondersteunen met concrete plannen. Bij Lexmark willen we in 2035 koolstofneutraal zijn en dit proberen we op verschillende manieren te behalen. In de afgelopen 14 jaar is Lexmark erin geslaagd om meer dan 30 miljoen kilo gerecycled materiaal te gebruiken bij de productie van lasercartridges. Tegen 2025 willen we gemiddeld 50% gerecycled kunststof in apparaten verwerken en ons waterverbruik met 35 procent verminderen.  Door concrete plannen te maken kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun producten en diensten een positieve impact hebben, niet alleen op mensen maar ook op de samenleving en het milieu. 
 
Peter van Broekhoven, Managing Director, Lexmark Benelux
Meer over
Lees ook
Worldfavor onderzoek neemt stand van zaken rond SFDR-rapportage onder de loep

Worldfavor onderzoek neemt stand van zaken rond SFDR-rapportage onder de loep

Worldfavor, aanbieder van een digitaal platform dat bedrijven in staat stelt om duurzaamheidsinformatie te verzamelen en beheren en daarover verslag uit te brengen, presenteert vandaag de resultaten van de 2023-editie van zijn onderzoek “Ready or not…”.

Normative helpt financiële instellingen bij overgang naar Net Zero-economie

Normative helpt financiële instellingen bij overgang naar Net Zero-economie

De nieuwste product update van Normative’s carbon accounting engine stelt financiële instellingen in staat te voldoen aan de regelgeving en hun toezeggingen op het gebied van 'netto-nul' om te zetten in pragmatische, wetenschappelijk onderbouwde plannen.

AGE zet stappen naar CO2-neutraliteit met het platform van Worldfavor

AGE zet stappen naar CO2-neutraliteit met het platform van Worldfavor

Worldfavor, het wereldwijde platform waarmee bedrijven duurzaamheidsdata kunnen opvragen, beheren en delen, maakt vandaag bekend dat het een samenwerking is aangegaan met AGE. Worldfavor gaat dit internationale netwerk van autoruitherstellers helpen om de CO2-uitstoot van zijn leden nauwkeurig in kaart te brengen. Dit sluit aan op de doelstelling1