Cisco verbindt vierhonderd Antwerpse verkeerslichten met het internet of things

cisco2

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vierhonderd kruispunten in Antwerpen digitaliseren. Slimme verkeerslichten kunnen automatisch de groen- of roodtijden aanpassen aan de actuele verkeerssituatie op een kruispunt.

Daartoe doet het agentschap een beroep op technologie van Cisco. Het zal dit jaar al 371 verkeerslichten digitaliseren.

Aanpassen aan actuele verkeersdrukte

Dan zullen ruim 370 verkeerslichten in en rond het filegevoelige Antwerpen dus gekoppeld zijn met het internet of things, en via die weg communiceren met het controlecentrum van het Agentschap Wegen en Verkeer. Via dezelfde weg wordt ook informatie van camera’s en sensoren in het asfalt meegestuurd naar het controlecentrum. Het Agentschap ziet niet alleen wanneer verkeerslichten haperen of uitvallen, het kan de verkeerslichten voortaan ook vanop afstand aansturen.

“Dankzij de technologie van Cisco hoeven we niet langer met timers te werken en de verkeersdrukte te voorspellen. We passen de lichten in realtime aan in functie van de actuele drukte op het kruispunt”, zegt Veva Daniëls van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Slimme openbare verlichting

Ook de openbare verlichting werkte vroeger op basis van timers, om energie te besparen. Bij ongevallen tijdens de nacht bezorgde dit de hulpdiensten vaak onveilige situaties. De straatverlichting wordt nu uitgerust met slimme routers van Cisco, die voor 3G en 4G-verbinding zorgen. Het Agentschap zal de lichtintensiteit van ruim 400 lichtstraten dynamisch en vanop afstand kunnen regelen.

Basis voor nog meer smart city-toepassingen

De nieuwe netwerkinfrastructuur laat toe om in de toekomst nog andere Smart City-toepassingen te activeren. Zo kan men slimme camera’s ermee verbinden die de lage-emissiezone mee helpen bewaken via dynamische nummerplaatcontrole. Met de digitale inhaalbeweging wil het Agentschap Wegen en Verkeer voor een veiliger en vlotter verkeer zorgen.

Foto: copyright Agentschap Wegen en Verkeer

Lees ook
Eenvoudig gebouwbeheersystemen verbinden met LoRa sensoren via LoRa-2-GBS Gateway

Eenvoudig gebouwbeheersystemen verbinden met LoRa sensoren via LoRa-2-GBS Gateway

Met de nieuwe MCS LoRa-2-GBS Gateway kunnen in een handomdraai draadloze LoRa-sensoren worden verbonden met een (bestaand) gebouwbeheersysteem (GBS). Gebruikers kunnen zo eenvoudig een geïntegreerde Smart Building oplossing opzetten. De LoRa-sensoren worden verbonden met de Gateway via bijvoorbeeld een BACnet IP of Modbus protocol. Er zijn twee va1

Drie redenen waarom edge computing centraal staat in de fabriek van de toekomst

Drie redenen waarom edge computing centraal staat in de fabriek van de toekomst

De fabriek van de toekomst is een slimme fabriek, waarin robotica en automatisering data optimaal benutten voor een betere productiekwaliteit, operationele efficiëntie, flexibiliteit en lagere kosten. Edge computing is hierbij onontbeerlijk, Dynabook geeft drie redenen waarom.

Onderzoek Dassault Systèmes: life sciences-sector heeft na Covid-19 behoefte aan ‘virtual twins’

Onderzoek Dassault Systèmes: life sciences-sector heeft na Covid-19 behoefte aan ‘virtual twins’

De Covid 19-pandemie heeft tot nieuwe inzichten geleid over de vraag hoe de markt voor life sciences functioneert en hoe deze sector massaal digitale transformatie heeft omarmd. Dat blijkt uit deels in Nederland uitgevoerd onderzoek van Dassault Systèmes naar de toekomst van life sciences.