Cisco verbindt vierhonderd Antwerpse verkeerslichten met het internet of things

cisco2

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vierhonderd kruispunten in Antwerpen digitaliseren. Slimme verkeerslichten kunnen automatisch de groen- of roodtijden aanpassen aan de actuele verkeerssituatie op een kruispunt.

Daartoe doet het agentschap een beroep op technologie van Cisco. Het zal dit jaar al 371 verkeerslichten digitaliseren.

Aanpassen aan actuele verkeersdrukte

Dan zullen ruim 370 verkeerslichten in en rond het filegevoelige Antwerpen dus gekoppeld zijn met het internet of things, en via die weg communiceren met het controlecentrum van het Agentschap Wegen en Verkeer. Via dezelfde weg wordt ook informatie van camera’s en sensoren in het asfalt meegestuurd naar het controlecentrum. Het Agentschap ziet niet alleen wanneer verkeerslichten haperen of uitvallen, het kan de verkeerslichten voortaan ook vanop afstand aansturen.

“Dankzij de technologie van Cisco hoeven we niet langer met timers te werken en de verkeersdrukte te voorspellen. We passen de lichten in realtime aan in functie van de actuele drukte op het kruispunt”, zegt Veva Daniëls van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Slimme openbare verlichting

Ook de openbare verlichting werkte vroeger op basis van timers, om energie te besparen. Bij ongevallen tijdens de nacht bezorgde dit de hulpdiensten vaak onveilige situaties. De straatverlichting wordt nu uitgerust met slimme routers van Cisco, die voor 3G en 4G-verbinding zorgen. Het Agentschap zal de lichtintensiteit van ruim 400 lichtstraten dynamisch en vanop afstand kunnen regelen.

Basis voor nog meer smart city-toepassingen

De nieuwe netwerkinfrastructuur laat toe om in de toekomst nog andere Smart City-toepassingen te activeren. Zo kan men slimme camera’s ermee verbinden die de lage-emissiezone mee helpen bewaken via dynamische nummerplaatcontrole. Met de digitale inhaalbeweging wil het Agentschap Wegen en Verkeer voor een veiliger en vlotter verkeer zorgen.

Foto: copyright Agentschap Wegen en Verkeer

Lees ook
Orange en Schneider Electric testen industrieel 5G in Franse fabriek

Orange en Schneider Electric testen industrieel 5G in Franse fabriek

Koploper op het gebied van digitale transformatie, energiebeheer en automatisering Schneider Electric en Orange; wereldwijd telecomprovider en leidend digitaal dienstverlener – maakten eerder vandaag de implementatie van het eerste indoor 5G netwerk in de Franse industriële sector bekend. Met dit eerste co-innovatieproject in de fabriek ‘Le Vaudre1

MCS introduceert Private Connect LoRa

MCS introduceert Private Connect LoRa

Na het succes van Private Connect LTE lanceert MCS nu ook Private Connect LoRa as a service. Een eigen Private LoRa netwerk voor organisaties die laagdrempelig met innovatieve Internet of Things (IoT) oplossingen willen beginnen. Dit Private LoRa netwerk is ontwikkeld door Kerlink, één van de negen LoRaWAN experts die lid zijn van de gerenommeerde1

Tool integreert oude apparatuur in nieuwe IoT-omgevingen

Het aantal industriële Internet of Things (IIoT) projecten groet snel. Typerend voor veel van dit soort projecten is de mix van gloednieuwe maar vaak ook oude apparaten en machines die hierbij aan elkaar en aan internet worden gekoppeld. Nieuwe systemen zijn veelal van eigen webservers of andere communicatiemiddelen voorzien. Bij oude machines en apparaten daarentegen ontbreken dat soort voorzieningen nogal eens. Het Amerikaanse Red Lion Controls brengt hier een oplossing voor op de markt. Deze apparaten luisteren naar de wat cryptische benaming protocolconverters en data-acquisitieapparatuur1