28 januari 2022 treedt vrije modemkeuze in werking

Routerfreiheit 2021 600600

Vanaf vrijdag 28 januari hebben consumenten een vrije modemkeuze. Door de nieuwe regelgeving van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) kunnen internetproviders het gebruik van specifieke standaardmodems niet meer voorschrijven. AVM, fabrikant van de bekende FRITZ!Box-modemrouters, is blij met de nieuwe regelgeving en heeft een uitgebreid portfolio van modemrouters en een speciale website vol informatie, die consumenten helpt bij hun keuze, gereed. Vrije modemkeuze biedt consumenten de kans een modemrouter te kiezen, die beter aansluit bij hun specifieke internet- en Wi-Fi-wensen en die toegang geeft tot functionaliteits- en beveiligingsupdates.

 

Tot op heden moeten consumenten in veel gevallen een specifieke modem of router van de provider voor hun kabel-, DSL-, glasvezel- of mobiele aansluiting gebruiken. Deze apparatuur sluit niet altijd aan bij de diverse eisen van consumenten. Zeker nu veel mensen thuiswerken en/of thuisleren, is een betrouwbare internetverbinding en stabiel Wi-Fi belangrijker dan ooit. Maar ook gameliefhebbers of mensen met Smart Home’s of smart gardens hebben verschillende connectiviteitseisen.

Eric van Uden, Country Manager Nederland bij AVM, zegt over de nieuwe regels: “In beginsel is het vooral belangrijk dat er sprake is van een keuze. Vanaf 28 januari zijn consumenten niet meer afhankelijk van standaardmodems van providers, maar kunnen ze zelf bepalen welke modemrouter het beste past bij hun huishouden en behoeften. Dit biedt hen de mogelijkheid om te kiezen voor meer innovaties, functionaliteiten en updates. Met onze FRITZ!Boxen werken we continu aan snelle, stabiele en veilige internetaansluitingen en intelligente thuisnetwerken. Innovaties en updates stellen we kosteloos beschikbaar aan klanten. En dat geldt ook voor securityupdates. Nu krijgen consumenten toegang tot de nieuwste functies en securityupdates die perfect passen bij hun internetbehoeften. Ons brede aanbod modemrouters biedt voor elke wens een oplossing.”

Nieuwste innovaties

Doordat standaardmodems niet altijd voldoen aan hun eisen, zijn consumenten bereid te investeren in een innovatieve router. Denk aan FRITZ!Boxen die ouderlijk toezicht bieden, waarbij de Wi-Fi automatisch uitschakelt voor de kinderen wanneer ze naar bed gaan of huiswerk maken, of het toewijzen van meer bandbreedte aan bepaalde apparaten. Bijvoorbeeld aan de laptop van diegene die thuiswerkt en veel videobelt, of de gamer binnen het huishouden, die een zo laag mogelijke ping wil. De FRITZ!Box is daarnaast een modem met een geïntegreerde router en biedt een combinatie van intelligente software voor het aansturen van multimedia en smart home-toepassingen. Op die manier kan de consument besparen op de totale aanschafkosten. Verder heeft één apparaat met alle functies een lager stroomverbruik en vraagt dit minder installatie- en beheerwerk.

Instellingen gaan eenvoudig mee

Naast de keuzevrijheid, meer innovaties, meer functionaliteiten en regelmatige updates geniet de consument nog van een bijkomend voordeel: vijf jaar garantie op de modemrouter en bij verhuizing of bij keuze voor een nieuwe provider kan de modemrouter behouden blijven. Omslachtig het thuisnetwerk of de WLAN-instellingen opnieuw configureren is dan niet meer nodig, mits de bandbreedtetechnologie overeenkomt. Alle instellingen zoals het ouderlijk toezicht of meer bandbreedte voor een gebruiker blijven behouden.

AVM Persoonlijk advies

Voor consumenten die zich willen oriënteren, zijn twee zaken belangrijk. Ten eerste of er thuis een kabel-, DSL-, glasvezel- of mobiele verbinding beschikbaar is, en ten tweede wie de provider is. Dat is bepalend voor de selectie van een modemrouter die bij de specifieke vraag of behoefte past. Om consumenten te ondersteunen, heeft AVM een webpagina voor persoonlijk verkoopadvies ingericht: https://nl.avm.de/producten/verkoopadvies.

Meer over
Lees ook
FRITZ! Mesh Set: Het tri-band duo voor nog meer Wi-Fi

FRITZ! Mesh Set: Het tri-band duo voor nog meer Wi-Fi

De twee tri-band producten FRITZ!Box 4060 en FRITZ!Repeater 3000 AX zorgen er samen voor dat Wi-Fi-apparaten zoals laptops, tablets, smartphones, spelconsoles en smart-tv's altijd en overal de best mogelijke Wi-Fi-dekking krijgen, ongeacht de internetverbinding (DSL, glasvezel, kabel).

Nieuwe FRITZ!Box-modellen: prestatieverbetering met Wi-Fi 7 voor glasvezel, DSL en kabel

Nieuwe FRITZ!Box-modellen: prestatieverbetering met Wi-Fi 7 voor glasvezel, DSL en kabel

AVM krachtige nieuwe FRITZ!Box-modellen voor glasvezel, DSL en kabel. De focus ligt op de FRITZ!Box 7690 voor DSL met Wi-Fi 7 en Zigbee, die voor het eerst gepresenteerd wordt op ANGA COM 2024. Ook presenteert AVM de FRITZ!Box 6670 Cable, de FRITZ!Box 5690 Pro voor glasvezel- of DSL-verbindingen en FRITZ!Box-modellen voor XGS-PON-glasvezeltechnolo1

Nieuwe FRITZ!Box 6670 Cable brengt Wi-Fi 7 en Zigbee naar kabelverbindingen

Nieuwe FRITZ!Box 6670 Cable brengt Wi-Fi 7 en Zigbee naar kabelverbindingen

Op ANGA COM, Europa's toonaangevende beurs voor breedband, toont AVM dit jaar de nieuwe FRITZ!Box 6670 Cable voor gigabit snelheden op kabelverbindingen met Wi-Fi 7, Zigbee en veelzijdige FRITZ!Box functies. Andere onlangs aangekondigde producten zoals de krachtige tri-band FRITZ!Box 5690 Pro voor glasvezel en DSL, de 10 gigabit/s snelle FRITZ!Box1