Wibu-Systems lanceert CodeMeter Cloud Lite

Wibu-Systems, leverancier van beveiligingsoplossingen en producten voor licentiebeheer van software, kondigt CodeMeter Cloud Lite aan. Met CodeMeter Cloud Lite kunnen software ontwikkelaars hun Software as a Service (SaaS) applicaties, standaard PC software of mobiele apps via de cloud beveiligen tegen ongeoorloofd gebruik van hun producten of inbreuk op het intellectueel eigendom. De server achter de cloud dienst koppelt rechtstreeks met CodeMeter License Central, een platform dat het aanmaken en distribueren van gebruiksrechten en het beheer van de licenties mogelijk maakt.

wibu-systems-logo CodeMeter Cloud Lite wordt door Wibu-Systems rechtstreeks en via Independent Software Vendors (ISV’s) geleverd. De cloud dienst biedt ondersteuning voor onder meer de open standaard voor autorisatie (OAuth2) en de XML gebaseerde standaard voor autorisatie en authentificatie (SAML). Dit maakt het mogelijk de oplossing te integreren in Single-Sign-On oplossingen van derde partijen. CodeMeter Cloud Lite gebruikt dezelfde mechanismen als CodeMeter License Central en stemt zijn processen af op ofwel een cloud gebaseerde dan wel een on-premise licentie. Het licentiebeheersysteem kan worden geïntegreerd met SAP, Salesforce en andere ERP, CRM, en e-commerce toepassingen.

Het is ook mogelijk licenties van software voor mobiel gebruik op tablets en smartphones via CodeMeter Cloud Lite te registreren en beheren. Dit kan door de CodeMeter Cloud Lite te integreren in de app of door verbinding te leggen met een webservers waarop de oplossing wordt gehost. De oplossing kan onder meer via de SOAP en REST API’s worden gekoppeld aan applicaties. Dit maakt het mogelijk de cloud dienst te gebruiken op systemen waarvoor CodeMeter Runtime niet beschikbaar is of op bijvoorbeeld HTML5 applicaties met JavaScript of PHP applicaties op de server.

Meer over
Lees ook
Renault en Dassault Systèmes versterken samenwerking: autoconcern kiest wereldwijd voor 3DEXPERIENCE-platform

Renault en Dassault Systèmes versterken samenwerking: autoconcern kiest wereldwijd voor 3DEXPERIENCE-platform

De Renault Group en Dassault Systèmes geven een impuls aan hun al 20 jaar bestaande samenwerking. Renault gaat wereldwijd standaardiseren op het 3DEXPERIENCE-platform voor het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten op het gebied van mobiliteit. Deze samenwerking vormt een belangrijke basis voor het ‘Renaulution’ geheten strategische plan van1

DSM verbetert klantervaring met SAP Commerce Cloud

DSM verbetert klantervaring met SAP Commerce Cloud

De end-of-life van een vijftien jaar oude besteltool was voor DSM Nutritional Products het uitgelezen moment om de klantbeleving in het onlinedomein volledig te herzien. Samen met partner Accenture Interactive werd een nieuwe portal gerealiseerd op basis van SAP Commerce Cloud. Een portal die het eenvoudiger maakt om zaken te doen met DSM, en de k1

SAP introduceert RISE with SAP

SAP introduceert RISE with SAP

SAP introduceert ‘RISE with SAP’, een ‘as-a-service’-pakket van oplossingen en diensten waarmee IT-partners de holistische transformatie van hun klanten richting een intelligent enterprise kunnen ondersteunen. Met RISE with SAP kunnen organisaties in alle stadia van de digitale transformatie profiteren van betere businessresultaten.