UNICEF en Flexport.org sluiten partnerschap voor wereldwijde humanitaire hulpverlening

flexport-400300

Het United Nations Children's Fund (UNICEF) en Flexport.org, de CSR-tak van Flexport, een leider in wereldwijde supply chain-technologie, zijn een nieuwe samenwerking aangegaan om de toegang tot humanitaire hulp en logistiek wereldwijd te verbeteren. Daarnaast onderzoeken beide organisaties of zij ook op andere gebieden kunnen samenwerken om de levering van humanitaire hulp effectiever, efficiënter en duurzamer te maken. Flexport zal in het kader van een driejarige samenwerking de logistieke programma's van UNICEF ondersteunen. Verder zullen UNICEF en Flexport hun gezamenlijke expertise combineren en globale netwerken inzetten om kinderen en hun families over de hele wereld te helpen.
 
Deze aankondiging bouwt voort op de bestaande samenwerking tussen UNICEF en Flexport.org. Deze begon in 2021 en heeft ertoe bijgedragen dat kinderen en hun families in Afghanistan, Tsjaad, Ethiopië, Pakistan, Oekraïne, Venezuela en Jemen toegang kregen tot essentiële goederen en diensten. In de afgelopen twee jaar heeft Flexport.org ondersteund bij de levering van meer dan 500.000 kilo aan essentiële goederen voor de wereldwijde humanitaire hulpverlening van UNICEF. Dankzij de samenwerking heeft Flexport nu al voor meer dan 2 miljoen dollar aan transport ter beschikking gesteld. Dit omvat kant-en-klaar therapeutisch voedsel, spuiten voor vaccinaties, WASH (water, sanitair en hygiëne)-benodigdheden, luiers, dekens en watertanks, maar ook het aanvullen van voorraden en temperatuur gecontroleerde opslag.
 
Dankzij de nieuwe samenwerking zal UNICEF de humanitaire hulp over de hele wereld kunnen versterken aan de hand van vier pijlers:
 
  • In-kind transport van goederen die wereldwijd door UNICEF worden verscheept via lucht-, zeevracht of land transport tijdens humanitaire crises en ter ondersteuning van de programma's en prioriteiten van UNICEF.
  • Logistieke noodoplossingen, waaronder opslagdiensten, op maat gemaakte logistieke ondersteuning en gerichte expertise als de situatie daarom vraagt.
  • Duurzame supply chain-oplossingen om de ecologische, sociale en economische impact van logistiek te verminderen.
  • Strategische supply chain-planning om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de toegang tot essentiële voor pm raden op de moeilijkst bereikbare plaatsen verbeteren.
 
"Efficiënte, gestroomlijnde logistiek is cruciaal voor wereldwijde humanitaire hulpverlening", zegt Kristen Dohnt, leider van Flexport.org. "We zijn verheugd om samen te werken met UNICEF en onze gezamenlijke expertise te benutten om logistieke knelpunten het hoofd te bieden en de levering van humanitaire hulpgoederen naar kinderen in nood te verbeteren, met name in afgelegen en lastig te bereiken locaties.”
 
"Supply chains komen onder intense druk te staan tijdens noodsituaties" aldus Etleva Kadilli, directeur van de wereldwijde bevoorrading en logistieke operaties van UNICEF. "Dit partnerschap met Flexport.org zal UNICEF helpen knelpunten aan te pakken en levensreddende voorraden snel te leveren aan kinderen en hun gemeenschappen in tijden van crisis. We zijn dankbaar voor de steun en samenwerking van Flexport.org om supply chain- en logistieke oplossingen te vinden zodat geen enkel kind achterblijft."
 
Meer over
Lees ook
SAP integreert AI-functies in oplossingen voor maakindustrie

SAP integreert AI-functies in oplossingen voor maakindustrie

SAP kondigt nieuwe functionaliteit aan voor zijn supplychainoplossingen. Hiermee profiteren bedrijven in de maakindustrie van datagedreven inzichten voor een weerbaardere supplychain. Het gaat onder andere om AI-functionaliteit voor SAP Digital Manufacturing, visuele inspectieprocessen, en naleving van duurzame verpakkingsrichtlijnen in SAP Responsible...

SAP: supplychainrisico’s dwingen Nederlandse bedrijven tot nieuwe IT-aanpak

SAP: supplychainrisico’s dwingen Nederlandse bedrijven tot nieuwe IT-aanpak

Bijna alle Nederlandse bedrijven zijn ontevreden over hun eigen supplychain. Dit blijkt uit een onderzoek van SAP. De meeste bedrijven zijn ter verbetering hiervan op zoek naar mogelijkheden voor het lokaliseren van de toeleveringsketen. Daarnaast willen ze op korte termijn nieuwe technologie adopteren waarmee ze de risico’s kunnen beperken en meer...

Verbetering van de customer experience is de drijfveer voor nieuwe strategieën voor distributie en traceerbaarheid

Verbetering van de customer experience is de drijfveer voor nieuwe strategieën voor distributie en traceerbaarheid

Uit een onderzoek, dat in opdracht van Rockwell Automation door Forrester Consulting werd uitgevoerd, is gebleken dat digitale transformatie, duurzaamheid en verbeteringen op het gebied van de customer experience (CX) topprioriteiten zijn voor beslissers in het bedrijfsleven. Deze doelen vormen volgens het onderzoek de drijvende kracht vormen achter...