Thales helpt organisaties in strijd tegen veiligheidsrisico’s van quantum computing

quantum computing

Thales stelt samen met ISARA Corporation en ID Quantique een beveiligingsoplossing beschikbaar, waarmee organisaties zich kunnen wapenen tegen de veiligheidsrisico’s van quantum computing. Hiervoor worden de algoritmes van ISARA en de technologie van ID Quantique geïntegreerd in de SafeNetoplossingen van Thales.

Met deze samenwerking willen de leveranciers quantumresistente oplossingen op grote schaal beschikbaar stellen. Hiermee kunnen organisaties hun gegevens goed beschermen tegen de extreem hoge rekenkracht van een quantum computer die ingezet kan worden om encryptie te kraken. Zo blijven organisaties hackers een stap voor terwijl de realisatie van quantum computing steeds dichterbij komt.

Grote ontwikkeling met veiligheidsrisico’s

Todd More, Vice President Encryption Products for cloud protection and licensing activity bij Thales: “Het grote voordeel van de beveiligingsoplossing is dat organisaties hierdoor algoritmes op een flexibele manier kunnen inzetten in de huidige encryptiemethode, zonder de noodzaak om grote wijzigingen door te voeren in hun IT-infrastructuur. Hierdoor blijven organisaties continu beschermd tegen de toenemende kracht van quantum computing.”

Scott Totzke, CEO en medeoprichter van ISARA, voegt hieraan toe: “Dankzij publieke sleutelcryptografie is er vertrouwen in het eigenaarschap van data. Eén van de grootste bedreigingen van quantum computing is het verdwijnen van dit vertrouwen. Onze samenwerking heeft niet alleen als doel om organisaties te helpen met het beschermen van de data zelf, maar ook om de juiste authenticaties voor de toegang tot data te garanderen.”

Grégoire Ribordy, CEO en medeoprichter van ID Quantique, vult aan: “Oplossingen met quantum-resistente algoritmes bieden een totaaloplossing. Dit laat zien dat samenwerkingsverbanden binnen de beveiligingsindustrie noodzakelijk zijn om toekomstige bedreigingen te bestrijden.”