Slimme duurzame gebouwen dragen bij aan behalen wereldwijde klimaatdoelstellingen

Johnsoncontrols-280210.png

Johnson Controls (NYSE: JCI), de wereldleider op het gebied van slimme, veilige en duurzame gebouwen, presenteert tijdens COP28 opkomende technologieën die de weg naar net zero versnellen en zorgen voor tastbare veranderingen. Gebouwen zijn voor 40% verantwoordelijk voor de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Daarom vormen duurzame bouwtechnologieën een van de snelste manieren om de wereldwijde klimaatdoelstellingen te halen.

Johnson Controls ontvangt tijdens een COP28 kick-off evenement in het Museum of the Future in Dubai, wereldwijde leiders uit de publieke en private sector. Tijdens deze bijeenkomst bespreken ze de ontwikkelingen op het gebied van slimme en duurzame gebouwen. Ook benadrukt het bedrijf wat organisaties kunnen doen ter bevordering van de verduurzaming van organisaties.

“COP28 is een cruciaal moment voor de klimaatactie. Zeker nu we over de helft zijn van de uiteindelijke VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkelingen,” zegt Katie McGinty, Vice President en Chief Sustainability and External Relations Officer bij Johnson Controls. “Het is nu tijd voor het versnellen van de decarbonisatie van gebouwen, aanzienlijke verlagingen van koolstof en kosten te bereiken om zo de wereldwijde klimaatdoelstellingen te halen. We kijken ernaar uit om in contact te komen met onze partners, collega’s, klanten en andere baanbrekende organisaties die het voortouw nemen in de transformatie van slimme gebouwen. We laten graag zien wat mogelijk is.”

Hoogtepunten van het evenement:

  • Interviews: Katie McGinty, Vice President en Chief Sustainability and External Relations Officer; Mark Reinbold, Vice President, Sustainable Infrastructure; en Mohammed Khalid Vice President en General Manager, Middle East, zijn onder andere beschikbaar voor interviews.
  • Paneldiscussie: George Olivier, Chairman en CEO bij Johnson Controls en Katie McGinty voeren, samen met andere CEO’s en prominente leidinggevende binnen de energietransitie en bebouwde omgevingen, een rondetafelgesprek. De sessie wordt opgenomen en is na afloop beschikbaar.
  • Pioneer Awards Ceremonie: Johnson Controls eert de laatste ronde van OpenBlue Pioneers. Deze prijzen erkennen uitstekende voorbeelden van visionair denken en digitale transformatie. Eerdere winnaars waren onder andere Derwent London, Fiserv Forum en Intaleq.
  • Showcases van onder andere:
  • Trends en inzichten naar aanleiding van Johnson Controls onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met Forrester, over slimme, veilige en duurzame gebouwen.
  • Johnson Controls Net Zero Buildings Demoverse: een interactieve, virtual reality tool die bedrijven ondersteunt bij het verkennen en behalen van hun doelstellingen op het gebied van decarbonisatie, energie en veerkracht terwijl gebouwen worden geoptimaliseerd.
  • Digitale innovatie met OpenBlue Enterprise Manager, de poort naar het bereiken van duurzaamheids- en bedrijfsdoelstellingen.
  • Chiller Innovation: bezoekers kunnen via een augmented reality 360-walkthrough een chiller voor innovatie en energie-efficiëntie verkennen.
  • Rondleiding door het Museum of the Future.
Meer over
Lees ook
‘smart infrastructure’-convergentie slim benaderd

‘smart infrastructure’-convergentie slim benaderd

Het uitrollen van smart city-infrastructuur is behoorlijk ingewikkeld, en brengt de nodige technologische, sociale, economische en politieke overwegingen met zich mee. Zo zijn er uitdagingen op het gebied van eigendomsrecht, financiering, privacy, wetgeving en publiek bewustzijn en acceptatie.

MCS organiseert de Smart Week of IoT in april

MCS organiseert de Smart Week of IoT in april

MCS organiseert de ‘Smart Week of IoT’ van 20 tot en met 23 april. Tijdens dit evenement zijn er iedere dag themasessies over de belangrijkste IoT-onderwerpen van nu. Onderwerpen die aan bod komen, zijn: Smart Building, Smart Infra, Smart Energy, de omschakeling van Telecom/ICT system integrator naar IoT System Integrator en een update over Privat1