Skinive en DaVinci Salute bundelen krachten om teledermatologie te verbeteren

Skinive-DaVinci

Skinive en DaVinci Salute, onderdeel van de UNIPOL-groep, hebben een strategische technologiealliantie gevormd om de toegang tot dermatologische zorg te verbeteren.

Skinive is een Nederlands innovatief bedrijf dat AI-technologie gebruikt om dermatologische problemen op te lossen met behulp van CE-gemarkeerde medische software. DaVinci Salute biedt uitgebreide ondersteuning aan meer dan 2.000 Italiaanse huisartsen en 700.000 patiënten, waarbij indrukwekkende resultaten worden behaald, zoals een aanzienlijke vermindering van het aantal opnames op de spoedeisende hulp en ziekenhuisopnames.

Huidproblemen vereisen vaak langdurige bezoeken aan uw huisarts, maar de oplossing van Skinive maakt het gemakkelijk om de gezondheid van uw huid thuis te controleren. Tot de helft van de huidproblemen kan worden opgelost zonder een bezoek aan een arts. Met behulp van het kunstmatige intelligentie-algoritme van Skinive kunt u een foto maken van uw huidaandoening, en de technologie zal in eenvoudige taal aanbevelingen doen voor de volgende stappen.

Het beste gedeelte? Dit kan thuis met alleen uw smartphone, zonder speciale apparatuur. Deze aanpak vergroot de toegang tot dermatologische zorg en verbetert uw levenskwaliteit.

Deze maand zal DaVinci huidmonitoring beschikbaar maken via zijn app op basis van Skinive's CE-gemarkeerde medische software. Deze dienst is voor iedereen beschikbaar, zelfs als de huisarts het DaVinci-cloudplatform nog niet heeft geadopteerd. Na een huidcontrole via een smartphone kunnen patiënten ook een afspraak maken met een dermatoloog in een van de aangesloten klinieken.

“Skinive streeft ernaar de huidverzorging te vereenvoudigen en voor iedereen toegankelijk te maken”, aldus Kirill Sokol, CEO van Skinive. "Onze AI-aangedreven huidchecker geeft u de informatie die u nodig heeft, zodat u de leiding kunt nemen over de gezondheid van uw huid. Door onze AI-dermatologieoplossingen te integreren in het DaVinci Salute-platform, streven we ernaar de teledermatologie voor zowel patiënten als gezondheidszorgprofessionals te verbeteren."

Stefano Casagrande, co-CEO van DaVinci Salute, benadrukte hun algemene missie om de gezondheidszorg toegankelijker te maken en preventie te bevorderen. “Bij DaVinci Salute zijn we van mening dat het handhaven van een regelmatig, gebruiksvriendelijk huidmonitoringregime de gemakkelijkste manier is om proactief potentiële problemen vroegtijdig te identificeren en op te sporen.”

De samenwerking tussen Skinive en DaVinci Salute markeert een nieuw tijdperk in de teledermatologie, waarbij gebruik wordt gemaakt van innovatieve hulpmiddelen om de gezondheidszorg te verbeteren