SAP vereenvoudigt cloudadoptie met nieuwe cloudaanbiedingen

SAP_Locations_Walldorf_2012_015-700450

SAP introduceert de 2023 release van SAP S/4HANA Cloud, private edition. Ook brengt het technologiebedrijf een ‘premium plus package’ en een conversie- en moderniseringsprogramma voor RISE with SAP op de markt.

De 2023 release van SAP S/4HANA Cloud, private edition vereenvoudigt de overstap naar de cloud. De oplossing biedt de volledige functionaliteiten van SAP ERP Central Component. Het brengt financiën, productie, operations en leveranciers samen op één cloudplatform. Die bundeling is geoptimaliseerd voor talloze branches.

Als onderdeel van RISE with SAP heeft de private edition van SAP S/4HANA Cloud een releasecyclus van twee jaar. Binnen die twee jaar worden er om de zes maanden nieuwe functies en verbeteringen uitgebracht. Het onderhoud wordt ook uitgebreid van vijf naar zeven jaar, zodat klanten meer waarde halen uit hun investering.

Premium Plus Package

De nieuwe Premium Plus Package voor RISE with SAP combineert AI-technologie met duurzaamheid en geavanceerde financiële oplossingen. Daardoor kunnen bedrijven sneller innoveren, beter geïnformeerde beslissingen nemen en de waarde van bedrijfsgegevens ontsluiten.

Door snelle marktontwikkelingen en complexe en continu veranderende wetgeving hebben steeds meer organisaties behoefte aan cloudgebaseerde systemen en processen. Ongeacht in welke branche ze actief zijn. RISE with SAP-klanten kunnen kiezen uit verschillende pakketten om de beste resultaten te behalen. Dit omvat een nieuw premium plus-pakket met extra tools voor het realiseren van een snellere en betere besluitvorming en het maximaliseren van de impact van AI op bedrijfsprocessen.

Dit houdt het premium pluspakket in:

  • Met het premium pluspakket krijgen organisaties meer inzicht in duurzaamheid. Dit wordt bereikt door de uitstoot van CO2 en andere hulpbronnen te integreren in essentiële bedrijfsprocessen, deze gegevens te berekenen en te delen binnen de gehele waardeketen. Op deze manier kunnen zij zorgdragen voor het naleven van voortdurend veranderende Environmental, Social en Governance (ESG)-normen voor rapportage.
  • Het voegt nieuwe AI-mogelijkheden toe voor ERP met behulp van de recent aangekondigde AI-copilot Joule. Joule destilleert en contextualiseert snel gegevens uit meerdere systemen voor slimmere inzichten.
  • Financieel managers kunnen sneller en effectiever beslissingen nemen. De nieuwe functies optimaliseren de planningsactiviteiten, verhogen de nauwkeurigheid van prognoses met geïntegreerde financiële en niet-financiële bedrijfsdata en verbeteren het beheer van facturen en incassoprocessen. Zo kunnen ze hun financiële prestaties naar een hoger niveau tillen.
  • Gebruikers hebben de mogelijkheid om een geïntegreerd ERP-systeem te creëren met een leveranciersportaal. Dit portaal vereenvoudigt de naleving van uitgaven door een nauwe samenwerking met een breed netwerk van leveranciers mogelijk te maken en inkoop- en factureringstransacties te automatiseren.

Ondersteuning bij cloudtransitie

Het nieuwe conversie- en moderniseringsprogramma voor RISE with SAP is afgestemd op de specifieke situatie van elke klant. Het programma omvat:

  • RISE with SAP adoptieframework voor het plannen van conversie en de SAP Signavio Process Insights-oplossing voor het ontwikkelen van een businesscase.
  • SAP Customer Evolution-kit: een nieuwe gratis dienst die één-op-éénsessies met SAP-experts aanbiedt om te evalueren hoe je het beste kunt overstappen naar SAP S/4HANA Cloud. De kit levert binnen zeer korte tijd een gepersonaliseerd en bruikbaar transformatieplan.

Sneller waarde destilleren

"Bedrijven die het snelst digitaal kunnen transformeren, hebben op de lange termijn de meeste kans op succes", zegt Geoff Scott, CEO en Chief Community Champion van de Amerikaanse SAP-gebruikersgroep. "SAP's nieuwste aankondigingen en innovaties sluiten naadloos aan op de noodzaak van digitale transformatie. Het geeft organisaties de mogelijkheid steeds sneller waarde te destilleren uit hun investeringen in bedrijfstechnologie."

Daarnaast werkt SAP aan een nieuwe dienst die deskundige hulp biedt aan RISE with SAP-klanten. Zij krijgen hierbij ondersteuning bij het upgraden naar de nieuwste versie van SAP S/4HANA Cloud. Deze dienst vermindert technische hindernissen en stroomlijnt bedrijfsprocessen, zodat hun systemen optimaal zijn ingesteld om te draaien in een cloud-geoptimaliseerd model.

Meer over
Lees ook
SoftwareOne: Copilot nu voor iedereen beschikbaar, maar let op de databeveiliging

SoftwareOne: Copilot nu voor iedereen beschikbaar, maar let op de databeveiliging

Deze week maakte Microsoft bekend dat Copilot voor Microsoft 365, de virtuele AI-assistent van Microsoft, beschikbaar is voor alle organisaties zonder minimale afname van 300 licenties. Dit is goed nieuws voor alle bedrijven die willen starten met Copilot. Een pilot draaien met een kleine groep medewerkers kan vanaf nu. SoftwareOne begeleidt organ1

Kruidvat realiseert Marketplace op SAP Commerce Cloud

Kruidvat realiseert Marketplace op SAP Commerce Cloud

Kruidvat heeft zijn e-commerceplatform uitgebreid met Kruidvat Marketplace. Via deze weg kan een select aantal nieuwe partners haar goederen aanbieden op de reguliere Kruidvat-website. De retailketen realiseerde dit samen met SAP, Mirakl en implementatiepartner KPS binnen enkele maanden dankzij de SAP Composable Commerce-strategie, met SAP Commerc1

IB Data gaat groei versnellen met investering van Brink Software en ECFG

IB Data gaat groei versnellen met investering van Brink Software en ECFG

Brink Software en ECFG (via haar investeringsfonds ECFG Ventures III) investeren samen in de volgende groeifase van IB Data. Dat is de Nederlandse en Belgische marktleider in het leveren van product- en prijsinformatie van bouwproducten. Voor Brink Software voegt de IB database, met informatie over ruim 250 assortimenten, belangrijke waarde toe aa1