SAP smeedt partnerships met klanten voor bedrijfstransformatie en groei

Sapphire Barcelona 1-700

 

Tijdens SAP Sapphire in Barcelona heeft SAP aangekondigd dat ze een reeks wereldwijde partnerships hebben gesloten met klanten die niet alleen laten zien hoe ze hun strategische bedrijfsmodellen transformeren en klantervaringen verbeteren met behulp van SAP-oplossingen, maar ook een stevige basis leggen voor innovatie en groei. Bovendien dragen deze klanten bij aan het bevorderen van fysiek en mentaal welzijn door de lancering van een platform voor zakelijke vitaliteit.

 

Een overzicht van de partnerships:

1. Diageo doet grootste technische investering om praktijken wereldwijd te standaardiseren

Diageo, maker van Guinness, Smirnoff en Johnnie Walker, werkt samen met SAP en IBM Consulting aan een vijfjarig wereldwijd digitaal transformatieprogramma. Hiermee herontwerpt en verbetert Diageo diens processen in alle 180 landen waarin het bedrijf actief is. Het vijfjarige programma zal de financieringsactiviteiten van Diageo op een aantal gebieden transformeren:

  • Verbeterde manier om met klanten en leveranciers te communiceren door de implementatie van automatisering en geavanceerde workflowoplossingen;
  • Overstap naar één enkel besturingssysteem voor de wereldwijde organisatie om het IT-landschap en het ondersteuningsmodel efficiënter te maken;
  • Transformatie van de prestatierapportages, wat leidt tot beter inzicht om handelskansen te maximaliseren;
  • Verdere digitalisering van de controle- en nalevingsomgeving, waardoor het bedrijf robuuster en veerkrachtiger wordt;
  • Overstap op gestandaardiseerde manieren van werken, waardoor het bedrijf flexibeler kan reageren op nieuwe markttrends.

Diageo zal het toekomstgerichte RISE with SAP S/4HANA Cloud implementeren in 180 landen, wat de IT-infrastructuur vereenvoudigt en een uniforme ondersteuning biedt. Hiermee speelt het bedrijf in op de continue ontwikkelingen in klantenservice en op evoluerende consumentenverwachtingen in een snel veranderend economisch klimaat. Dankzij deze inspanningen kan Diageo de bestellingen van klanten in realtime op wereldwijde schaal volgen en verdere commerciële kansen in zowel de horeca als de detailhandel identificeren.

IBM Consulting, een langdurige partner van SAP en Diageo, is geselecteerd om de implementatie van RISE with SAP S/4HANA Cloud te leiden.

2. Maersk versnelt transformatie met SAP Business Technology Platform

's-Werelds grootste containerrederij heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in zijn digitale transformatie met het gebruik van het SAP Business Technology Platform. Maersk zet SAP BTP in om zijn strategische plannen te versnellen, bedrijfsprocessen te automatiseren, en de efficiëntie en het gebruiksgemak te vergroten.

Met een breed scala aan zakelijke gebieden, waaronder containervervoer, haventerminals, logistiek en supplychainbedrijven, beheert Maersk meer dan 700 schepen en bestrijkt het ongeveer 343 havens in meer dan 100 landen over de hele wereld. Strategisch gezien evolueert Maersk van een rederij naar een end-to-end supplychain-aanbieder.

Maersk zet SAP BTP met name in om applicaties en oplossingen te ontwikkelen en te implementeren op gebieden als:

  • Customer Credit Management: Voorheen was er veel handmatige activiteit bij het proces betrokken, wat tot fouten en vertragingen kon leiden. Nu gebruikt Maersk SAP BTP om hun klantkredietbeheerproces te automatiseren en te differentiëren.
  • Reconciliatie van leveranciersaccounts: Maersk gebruikte de automatiseringslaag van SAP BTP en intelligente robotprocesautomatisering (SAP iRPA) om geautomatiseerde acties uit te voeren, zoals het scannen van e-mails en het extraheren van bijlagen, het omzetten van ongestructureerde gegevens in gestructureerde gegevens en het bouwen van validatielogica in de regels binnen het SAP BTP-platform. Dit verminderde de handmatige processen in de shared service centers van Maersk.
  • Schatkistgaranties: Voorheen was dit proces behoorlijk papierintensief en kon het problemen met de gegevenskwaliteit veroorzaken, wat weer tot vertragingen leidde. Nu heeft Maersk via SAP BTP het proces geautomatiseerd en twee specifieke rollen gecreëerd: bankgarantieaanvrager en goedkeurder. De oplossing omvat ook integratie met externe banken.
  • Customer Cargo Release: Maersk heeft onder zijn klanten ook vrachtklanten. Dit houdt in dat ze betalen voordat de lading wordt vrijgegeven. Dit vereist een zeer tijdgevoelig proces om ervoor te zorgen dat de betaling is ontvangen voordat de lading wordt vrijgegeven. De workflow wordt geactiveerd op meerdere backend-systemen. Door ingebouwde AI en procesautomatisering in SAP BTP wordt de betaling vergeleken met de factuur, de vrachtbrief en de containervrijgave-activiteiten. Maersk heeft een AI-vertrouwensquotum gecreëerd dat automatisch autoriseert of alles 100% correct is.
  • Planning en analyse: Maersk's volledige financiën, planning en analyse worden momenteel verplaatst naar SAP Analytics Cloud. Hierdoor kan Maersk end-to-end financiële planning en analyse bieden, inclusief budgettering en prognoses.

3. Versuni legt solide basis voor innovatie en groei met SAP en TCS

Versuni, de thuisbasis van enkele van 's werelds meest gerenommeerde merken voor huishoudelijke apparaten, begon aan een reis om binnen slechts 18 maanden een compleet nieuw technologielandschap te realiseren. Met RISE with SAP en Tata Consultancy Services (TCS) als strategische partner slaagde Versuni erin om in 55 landen op tijd te migreren naar een wall-to-wall SAP-omgeving. Met SAP S/4HANA als stevige basis voor innovatie en groei.

Versuni stond voor een grote uitdaging. Er moest binnen korte tijd een solide basis - een ‘minimaal levensvatbaar product' - zijn voor de activiteiten van het bedrijf en voor verdere groei. Om dit te bereiken lanceerde Versuni het programma Exuviate. Dit is een verwijzing naar het proces waarbij dieren zoals insecten, reptielen en sommige zoogdieren hun oude, te verkrampte huid of schild afwerpen om ruimte te maken voor groei. Het programma gebruikte RISE with SAP om over te stappen naar ERP in de cloud. Het doel is om een bedrijf te creëren dat digitaal gericht is en innovatie en groei stimuleert met datagestuurde besluitvorming.

De grootste uitdaging was om de basis te leggen voor het runnen en opschalen van het bedrijf binnen een zeer krap tijdsbestek van 18 maanden. Versuni heeft elk systeem vervangen of verwijderd, van e-mail tot boekhouding, van marketing tot productie en van toeleveringsketen tot klantgerichte systemen. Dit was het grootste programma in zijn soort - waar dan ook, in elke branche.

Het programma omvatte de implementatie van 40 nieuwe netwerken, het vervangen van 4.700 laptops en desktops, 60+ nieuwe cloudapplicaties, het migreren van meer dan 300 data-objecten en het herontwerpen van 400 rapporten en 3.500 processen. Versuni is erin geslaagd om binnen de deadline de overstap te maken naar de SAP Best of Suite. Op 1 mei 2023 is Versuni in één keer wereldwijd live gegaan met de nieuwe omgeving.

4. Fitcoin lanceert pilot met University of California

Een op SAP-technologie ontwikkeld vitaliteitsplatform, waar mensen met lichaamsbeweging digitale munten kunnen verdienen die kunnen worden ingewisseld voor gezonde beloningen, heeft voet gezet in de VS. Het Fitcoin Business Vitality-platform bevordert op positieve wijze het fysiek en mentaal welzijn en start een pilot met UC Davis, onderdeel van de University of California.

Het concept van Fitcoin is slim en innovatief. Gebruikers sparen via een app op hun smartphone digitale munten (Fitcoins) die ze verdienen door te sporten, waaronder wandelen en fietsen of door deel te nemen aan speciale workshops en sportactiviteiten. Gebruikers kunnen de gespaarde Fitcoins vervolgens inwisselen voor gezonde beloningen die ze zelf kiezen in de online Fitcoin-catalogus op hun smartphone.

Meer details over al het nieuws, lanceringen en updates is terug te vinden in de Sapphire News Guide.

 

 

Meer over
Lees ook
Johnson Controls en VAIBS werken samen aan video-AI-analytics voor securitysystemen

Johnson Controls en VAIBS werken samen aan video-AI-analytics voor securitysystemen

Johnson Controls verreikt haar productportfolio met het video-AI-analyticsplatform, Vaidio, van VAIBS. Johnson Controls breidt hiermee zijn aanbod in securitysystemen voor slimme gebouwen uit in de Benelux en Scandinavië.

Nilörn tekent samenwerkingsovereenkomst met Worldfavor

Nilörn tekent samenwerkingsovereenkomst met Worldfavor

Nilörn heeft recent een samenwerkingsovereenkomst getekend met Worldfavor, een bedrijf dat zich volledig inzet voor duurzame transformatie van bedrijven. Dit partnership is bedoeld om Nilörn’s digitale platform, Nilörn:CONNECT, compleet te maken. Dit zal het aanbod aan klanten verbeteren en de reis naar het ‘Digital Product Passport’ beter onderst1

Hexaware breidt samenwerking uit met softwareleverancier finova

Hexaware breidt samenwerking uit met softwareleverancier finova

Hexaware werkt al drie jaar met finova samen en wordt nu de onafhankelijke implementatiepartner van finova's platforms voor het verstrekken en beheren van hypotheken en gerelateerde services.