Raamovereenkomsten Monitoring & Response definitief gegund

vng logo 500333-2022

De Raamovereenkomsten Monitoring & Response zijn op 31 oktober 2023 definitief gegund aan zes partijen, te weten Deltics, Ilionix, Orange Cyberdefense, PQR, Tesorion en Thales. De raamcontracten gaan per 1 november 2023 in. Door deelname aan deze aanbesteding verhogen de deelnemers hun digitale veiligheid via een portfolio van gezamenlijk ingekochte securityoplossingen en aanverwante dienstverlening.

Bizob (Inkoopbureau Zuidoost-Brabant) heeft de aanbesteding in samenwerking met VNG Realisatie verzorgd. De 65 deelnemers, die 127 gemeenten vertegenwoordigen, sluiten elk hun eigen raamovereenkomsten met de zes leveranciers. In de komende periode zullen gemeenten door middel van een minicompetitie een nadere overeenkomst plaatsen bij één van de zes leveranciers. Op deze manier is elke gemeenten voorzien van een passende M&R-dienstverlener.

Deze ondersteunde M&R dienstverlening is meer dan welkom, want het aantal cyberrisico’s voor gemeenten groeit. Volgens het Dreigingsbeeld Informatiebeveiliging 2023-2024 van de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) neemt het aantal ransomware-aanvallen met destructieve gevolgen toe. Dat geldt ook voor ernstige kwetsbaarheden in software en dataketens. Daarbij maken gemeenten steeds intensiever gebruik van informatiesystemen en verwerken zij veel gevoelige informatie zoals persoonsgegevens.

 

(bron: VNG)

Meer over
Lees ook
Orange Cyberdefense roept op tot verantwoorde informatie-uitwisseling en samenwerking

Orange Cyberdefense roept op tot verantwoorde informatie-uitwisseling en samenwerking

Hackers benutten steeds vaker onontdekte kwetsbaarheden in software en systemen, waardoor zogenaamde ‘zeroday-aanvallen’ steeds prominenter worden. Deze toenemende dreiging vraagt om gezamenlijke inspanning om zowel eigen security als het algemene belang te beschermen. “Het is cruciaal dat organisaties hun basisbeveiliging versterken en periodiek1

KPN Security publiceert nieuwste editie Cyber Security Perspectives

KPN Security publiceert nieuwste editie Cyber Security Perspectives

De nieuwste editie van Cyber Security Perspectives is nu beschikbaar. Dit jaarlijkse magazine, uitgegeven door KPN, bevat analyses van en interviews met toonaangevende securityexperts. Zij geven hun visie op de belangrijkste trends en ontwikkelingen in hun vakgebied.

Mimecast: IT-professionals voorstander van verplichte basisbeveiliging

Mimecast: IT-professionals voorstander van verplichte basisbeveiliging

Nederlandse IT-professionals staan positief tegenover wettelijke minimumeisen voor cybersecurity en digitale weerbaarheid. Een overgrote meerderheid verwacht dat hun organisatie daardoor minder kwetsbaar wordt voor cyberaanvallen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van Mimecast.