Nieuwe apps voor een veilige terugkeer van werknemers op de werkplek

ServiceNow

ServiceNow heeft ServiceNow Safe Workplace gelanceerd. Safe Workplace is een suite met vier apps en een dashboard en is ontwikkeld om bedrijven te helpen bij de essentiële stappen om werknemers terug te laten keren op de werkplek en ieders gezondheid en veiligheid te waarborgen. 

Om de voorbereidingen die worden geleid door HR, IT, de juridische afdeling en Workplace Services te ondersteunen, heeft ServiceNow de volgende apps gelanceerd:

  • Employee Readiness Surveys: helpt bedrijven bij het bepalen in hoeverre werknemers bereid zijn om terug te keren op kantoor, door antwoorden te krijgen op vragen over de persoonlijke bereidheid en interesse van werknemers om terug te keren. Bedrijven kunnen deze antwoorden gebruiken om de noodzakelijke stappen voor een soepele herintrede op kantoor te bepalen.
  • Employee Health Screening: stelt bedrijven in staat om werknemers te screenen voordat ze terugkeren op kantoor, en vast te stellen of ze voldoen aan de voorwaarden voor terugkeer, zoals temperatuurcontrole en persoonlijke beschermingsmiddelen. Zo kunnen werkgevers bepalen of een terugkeer naar de werkplek veilig is. De app biedt ook een rapportage-dashboard om trends te bekijken en de terugkeer van werknemers te registreren.

ServiceNow heeft ook twee apps gelanceerd die bedrijven helpen voorbereid te zijn op de terugkeer van werknemers naar de werkplek:

  • Workplace Safety Management: helpt facility- en workplace services managers met het realiseren van schone en hygiënische werkplekken, zodat medewerkers veilig kunnen terugkeren. Met de app kunnen managers diensten indelen, zodat werknemers voor een bepaalde tijd gebruik kunnen maken van de werkplek, en vervolgens schoonmaakagenda’s hierop aanpassen. Rapportages en dashboards bieden realtime inzichten van reserveringen en reserveringsdrempels van verschillende verdiepingen, gebouwen en plekken. Er is daarnaast een realtime inzicht in de status van schoonmaakactiviteiten en een full-audit historie.
  • Workplace PPE Inventory Management: helpt organisaties bij het beheer en het monitoren van hun voorraad aan persoonlijke beschermingsmiddelen om de fysieke veiligheid van werknemers te waarborgen. Het dashboard van de app biedt een uitgebreid overzicht van de inventaris per locatie, een totaalbeeld van de gehele werkplek en inzicht in hoe de voorraad van beschermingsmiddelen zich heeft ontwikkeld. Voorraadniveaus kunnen dagelijks worden geüpdatet voor nauwkeurig, realtime inventarisbeheer.

Door gebruik te maken van het Now Platform, verzamelt ServiceNow alle data uit deze apps en worden de gegevens in één overzicht weergegeven in het Safe Workplace Dashboard. Het dashboard is gratis en visualiseert de data van deze apps en wordt voorzien van een kaart waarbij gebruik wordt gemaakt van publieke data over infectiecijfers. Hierdoor kunnen organisaties zien hoe infecties er geografisch uitzien en dit toespitsen op specifieke werklocaties. Locaties zijn gemarkeerd met indicatoren die aangeven of een bedrijf open kan en open kan blijven, gebaseerd op werkplekbeschikbaarheid en werknemersbereidheid. 

De terugkeer van medewerkers naar de werkplek vereist een goede planning, uitvoering en flexibiliteit van bedrijven. Afdelingen, zoals IT, HR en de juridische afdeling, moeten naadloos samenwerken aan een veilige en productieve ervaring voor alle medewerkers, ongeacht of ze weer naar het werk gaan of thuis blijven werken. Dit zijn workflow-problemen. Complexe, cross-functionele workflows zijn cruciaal voor het leveren van diensten en ervaringen aan werknemers waarmee ze hun werk naadloos en efficiënt kunnen doen, waar ze ook zijn. 

Het uitgebreide aanbod van producten voor employee workflows van ServiceNow maken deze en andere ervaringen mogelijk. De bestaande Targeted Campaign-mogelijkheden van ServiceNow kunnen bijvoorbeeld verschillende groepen werknemers informeren over de mogelijkheden om terug te keren naar de werkplek, deze werknemers om feedback vragen en daarop reageren. Daarnaast kan de Lifecycle Event Engine van ServiceNow workflows creëren die horen bij de werknemers journey - zoals terugkeren op de werkplek, onboarding en verlof. De mogelijkheden van Lifecycle Event kunnen worden gebruikt voor het automatiseren van processen van HR, IT, Workplace Services en andere afdelingen, om een probleemloze terugkeer van werknemers te ondersteunen. 

Organisaties die digitaal zijn getransformeerd met digitale workflows kunnen efficiënter, productiever en veiliger terug aan het werk gaan. ServiceNow heeft als doel om klanten te helpen om op verantwoorde manier uit deze pandemie te komen en ervoor te zorgen dat iedereen weer terug naar kantoor kan.