Nederlandse studenten onderzoeken Internet of Things en Smart ICT infrastructuur op hoofdkantoor Huawei in China

Huawei vervolgt dit jaar de samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (UvA), Universiteit Leiden, Universiteit Twente en Technische Universiteit Eindhoven voor het ‘Seeds for the Future’-programma. Het programma, dat in China plaatsvindt en twee weken duurt, biedt 20 studenten de gelegenheid hun vaardigheden en branchekennis in de ICT te bevorderen, gelijktijdig doen zij cross-culturele werkervaring op en komen zij in aanraking met de Chinese cultuur. Ter uitbreiding van hun praktijkervaring onderzoeken de studenten ontwikkelingen zoals Smart City, Smart Home en Internet of Things, en de behoeftes aan de ICT-infrastructuur opgelegd door deze ontwikkelingen.  

Huawei In navolging op de aankondiging vorig jaar van Huawei om de komende 5 jaar ten minste 100 lokale studenten naar China te brengen met het Seeds for the Future-programma, breidt het bedrijf het project uit met 3 nieuwe partner universiteiten (Universiteit Leiden, Universiteit Twente en Technische Universiteit Eindhoven) en verhoogt het aantal deelnemers van 15 naar 20. Excellente studenten op het gebied van Science & ICT doorliepen de afgelopen maanden een zware selectieprocedure op basis van CV, cijferlijst, motivatiebrief en gesprek met Huawei. De studenten zullen van 8 tot 23 juli in China verblijven.

Op het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen doen de studenten praktijkervaring en nieuwe ICT-expertise op door cursussen en opdrachten. Voor de opdrachten ontwikkelen de studenten oplossingen en concepten over de volgende onderwerpen: Smart City, Smart Home, Internet of Things en ‘breedband connectiviteit in landelijke gebieden’. Na afronding ontvangen de studenten een certificaat van Huawei en van enkele universiteiten ook studiepunten. Daarnaast volgen de studenten een cursus aan de Beijing University of Language and Culture, waarin zij de basis van de Chinese taal leren en verder kennismaken met de Chinese cultuur.

Wonder Wang, CEO Huawei Technologies Netherlands, zegt: “Als een wereldwijd opererende ICT-dienstverlener, voelt Huawei zich verantwoordelijk voor het stimuleren van ICT-onderwijs en -opleidingen onder jongeren. Binnen het Seeds for the Future-programma opent Huawei haar deuren voor de studenten en we hopen dat dit hun toekomstige loopbaan positief zal beïnvloeden.”

Roos Slingerland, UvA student, zegt: " Het Seeds for the Future programma biedt me de gelegenheid om in aanraking te komen met een geheel nieuwe wereld vol cultuur- en werkverschillen. Huawei is een bedrijf dat in korte tijd is uitgegroeid tot een van de pioniers op het gebied van telecommunicatie en om een kijkje te nemen binnen dit bedrijf is een bijzondere kans."

Lees ook
Eenvoudig gebouwbeheersystemen verbinden met LoRa sensoren via LoRa-2-GBS Gateway

Eenvoudig gebouwbeheersystemen verbinden met LoRa sensoren via LoRa-2-GBS Gateway

Met de nieuwe MCS LoRa-2-GBS Gateway kunnen in een handomdraai draadloze LoRa-sensoren worden verbonden met een (bestaand) gebouwbeheersysteem (GBS). Gebruikers kunnen zo eenvoudig een geïntegreerde Smart Building oplossing opzetten. De LoRa-sensoren worden verbonden met de Gateway via bijvoorbeeld een BACnet IP of Modbus protocol. Er zijn twee va1

Drie redenen waarom edge computing centraal staat in de fabriek van de toekomst

Drie redenen waarom edge computing centraal staat in de fabriek van de toekomst

De fabriek van de toekomst is een slimme fabriek, waarin robotica en automatisering data optimaal benutten voor een betere productiekwaliteit, operationele efficiëntie, flexibiliteit en lagere kosten. Edge computing is hierbij onontbeerlijk, Dynabook geeft drie redenen waarom.

Onderzoek Dassault Systèmes: life sciences-sector heeft na Covid-19 behoefte aan ‘virtual twins’

Onderzoek Dassault Systèmes: life sciences-sector heeft na Covid-19 behoefte aan ‘virtual twins’

De Covid 19-pandemie heeft tot nieuwe inzichten geleid over de vraag hoe de markt voor life sciences functioneert en hoe deze sector massaal digitale transformatie heeft omarmd. Dat blijkt uit deels in Nederland uitgevoerd onderzoek van Dassault Systèmes naar de toekomst van life sciences.