Johnson Controls en VAIBS werken samen aan video-AI-analytics voor securitysystemen

Johnson_Controls_Logo-580x267

Johnson Controls, leider in slimme, veilige en duurzame gebouwen, en VAIBS, een bedrijf dat organisaties ondersteunt bij het omzetten van informatie uit video’s in bruikbare data, kondigen vandaag hun partnerschap aan. Johnson Controls verreikt haar productportfolio met het video-AI-analyticsplatform, Vaidio, van VAIBS. Johnson Controls breidt hiermee zijn aanbod in securitysystemen voor slimme gebouwen uit in de Benelux en Scandinavië.  

Hugo van Vliet, Sales Manager Fire & Security Controls bij Johnson Controls, zegt: “Als leider in securitysystemen zoeken we continu naar vooruitgang van technologische innovatie in de sector. AI is een essentieel onderdeel van deze strategie. Na een eerdere samenwerking met VAIBS voor het ontwikkelen van AI-algoritmen in ons OpenBlue Innovation Center in Rotterdam, hebben we alle vertrouwen in deze samenwerking en de voordelen dat dit onze klanten biedt.”  

Wanneer het gaat om analyse, alarmering, bewaking en automatisering van gebouwen en organisaties, zijn traditionele camera’s een veelgebruikte methode. Voorheen was het zo dat, als zich een situatie voordeed, camerabeelden handmatig moesten worden terug gekeken. Een tijdrovende en herhaaldelijke taak. De integratie van Vaidio’s AI-functionaliteiten stelt klanten in staat bestaande camerasystemen intelligent te maken en beeldmateriaal – zowel in realtime als historisch – te monitoren en analyseren. Hierdoor worden mensen, voertuigen, objecten, patronen en meer gedetecteerd, wat bijdraagt aan het proactiever en efficiënter reageren op dreigingen. Daarnaast ondersteunt het platform het optimaliseren van securitymaatregelen en andere gerelateerde procedures en kan het integreren met Johnson Controls' Video Surveillance Systems, zoals Illustra IQ Cameras, Exacq Vision Video Management Systems, en andere systemen van derden.  

Kasper van Kekem, Commercieel Directeur bij VAIBS: “Johnson Controls is een aansprekende naam die we vaak tegenkomen in de Safety & Security-industrie en die actief is in diverse marktsegmenten zoals commercieel vastgoed, healthcare, pharma, transport, logistiek, industrie, retail en meer. De pragmatische aanpak past heel goed bij ons bedrijf. Gezamenlijk voorzien we zowel bestaande, als nieuwe klanten van een unieke meerwaarde door het Vaidio-platform op verschillende manieren in te zetten. Ik verwacht dan ook een succesvolle samenwerking. Met deze technologie lopen we samen voor, richting de toekomst!” 

Van Vliet, Sales Manager Fire & Security bij Johnson Controls vervolgt: “Het Vaidio-platform past naadloos in ons uitgebreide portfolio. En het feit dat het systeem agnostisch is, betekent dat er geen wijzigingen nodig zijn in het installatiebestand, of de bijbehorende systemen. Hierdoor blijven we flexibel voldoen aan de wensen van onze klanten. We kijken ernaar uit om onze klanten te ondersteunen met deze toevoeging aan ons portfolio.”  

De Security systems van Johnson Controls werken al met VAIBS in andere delen van Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf breidt de dienst van het Vaidio-platform nu uit voor klanten in de Benelux en Scandinavië. 

Meer over
Lees ook
Nilörn tekent samenwerkingsovereenkomst met Worldfavor

Nilörn tekent samenwerkingsovereenkomst met Worldfavor

Nilörn heeft recent een samenwerkingsovereenkomst getekend met Worldfavor, een bedrijf dat zich volledig inzet voor duurzame transformatie van bedrijven. Dit partnership is bedoeld om Nilörn’s digitale platform, Nilörn:CONNECT, compleet te maken. Dit zal het aanbod aan klanten verbeteren en de reis naar het ‘Digital Product Passport’ beter onderst1

Hexaware breidt samenwerking uit met softwareleverancier finova

Hexaware breidt samenwerking uit met softwareleverancier finova

Hexaware werkt al drie jaar met finova samen en wordt nu de onafhankelijke implementatiepartner van finova's platforms voor het verstrekken en beheren van hypotheken en gerelateerde services.

IB Data gaat groei versnellen met investering van Brink Software en ECFG

IB Data gaat groei versnellen met investering van Brink Software en ECFG

Brink Software en ECFG (via haar investeringsfonds ECFG Ventures III) investeren samen in de volgende groeifase van IB Data. Dat is de Nederlandse en Belgische marktleider in het leveren van product- en prijsinformatie van bouwproducten. Voor Brink Software voegt de IB database, met informatie over ruim 250 assortimenten, belangrijke waarde toe aa1