FRITZ!Box 7590 AX – de nieuwe digitale hub voor thuis met Wi-Fi 6

Met de nieuwe FRITZ!Box 7590 AX breidt AVM zijn DSL-portfolio uit met een nieuwe variant van de populaire FRITZ!Box 7590. De FRITZ!Box 7590 AX biedt de centrale prestatiekenmerken van de FRITZ!Box 7590 en maakt gebruik van Wi-Fi 6. De nieuwe draadloze standaard is sneller en vooral efficiënter, omdat nog meer apparaten tegelijkertijd van Wi-Fi kunnen worden voorzien. De acht Wi-Fi-antennes van het nieuwe model bereiken tot 2400 Mbit/s op de 5 GHz-band en 1200 Mbit/s op 2,4 GHz. Samen met de intelligente Mesh-technologie is de FRITZ!Box 7590 AX een topmodel in de volgende Wi-Fi-generatie.

De nieuwe FRITZ!Box verwerkt met gemak parallelle 4K-streams, gaming, thuisonderwijs en thuiswerken met cloud computing en urenlange videovergaderingen. Ook ondersteunt het VDSL supervectoring, waardoor internetsnelheden tot wel 300 Mbit/s mogelijk zijn. Met zijn uitgebreide functies voldoet de nieuwe FRITZ!Box aan alle eisen voor een compleet netwerk in het digitale huis: internetverbinding met de hoogste snelheden, Mesh Wi-Fi en een DECT-basisstation voor Smart Home-toepassingen en draadloze telefoons. Daarnaast biedt het ook poorten voor bestaande vaste telefoons.

AVM_FRITZBox_7590_AX_vorne

 

Bovendien kunnen gebruikers dankzij de vier gigabit LAN-poorten meerdere netwerkapparaten via de kabel aansluiten, waardoor ze over maximale datasnelheden beschikken. Zowel de gigabit LAN-poorten als Wi-Fi 6 zijn volledig achterwaarts compatibel. Het veelzijdige FRITZ!OS-besturingssysteem biedt tal van functies, zoals een firewall, ouderlijk toezicht, VPN, Wi-Fi-gasttoegang en regelmatige gratis updates.

Een krachtige hub voor Mesh Wi-Fi

De FRITZ!Box 7590 AX is de hub voor snel internet, Wi-Fi, telefonie, networking en Smart Home. Als Mesh Wi-Fi hub zorgt de FRITZ!Box 7590 AX voor optimale Wi-Fi-kwaliteit voor alle draadloze activiteiten in het hele thuisnetwerk. Zelfs in grote appartementen en huizen of op plaatsen die door bouwkundige omstandigheden moeilijk bereikbaar zijn, kan de Wi-Fi snel worden uitgebreid via de centrale FRITZ!Box 7590 AX. Dit komt doordat FRITZ!Repeaters of FRITZ!Powerline-apparaten snel kunnen worden geïntegreerd in FRITZ!Box’ Mesh Wi-Fi. In combinatie met de FRITZ!Repeater 6000 vormt de FRITZ!Box 7590 AX een bijzonder krachtige Mesh Set voor een hoge Wi-Fi-dekking en meerdere mobiele apparaten.

Prijzen en beschikbaarheid

De FRITZ!Box 7590 AX is vanaf nu beschikbaar. De FRITZ!Box heeft een adviesprijs van € 319 en is onder andere verkrijgbaar bij FritzShop, Expert en Bol.com.

Meer over
Lees ook
Nieuwe FRITZ!Box-modellen: prestatieverbetering met Wi-Fi 7 voor glasvezel, DSL en kabel

Nieuwe FRITZ!Box-modellen: prestatieverbetering met Wi-Fi 7 voor glasvezel, DSL en kabel

AVM krachtige nieuwe FRITZ!Box-modellen voor glasvezel, DSL en kabel. De focus ligt op de FRITZ!Box 7690 voor DSL met Wi-Fi 7 en Zigbee, die voor het eerst gepresenteerd wordt op ANGA COM 2024. Ook presenteert AVM de FRITZ!Box 6670 Cable, de FRITZ!Box 5690 Pro voor glasvezel- of DSL-verbindingen en FRITZ!Box-modellen voor XGS-PON-glasvezeltechnolo1

Hoe AI-gebaseerd WiFi Assurance-platform kwaliteitsborging kan helpen

Hoe AI-gebaseerd WiFi Assurance-platform kwaliteitsborging kan helpen

WiFi kwaliteitsborging (WiFi Assurance) oplossingen vervangen handmatige probleemoplossingstaken door geautomatiseerde draadloze monitoring en testen met als doel om WiFi voorspelbaar, betrouwbaar en meetbaar te maken. Daarnaast geven deze oplossingen uniek inzicht in de serviceniveaus voor eindgebruikers.

Nieuwe FRITZ!Box 6670 Cable brengt Wi-Fi 7 en Zigbee naar kabelverbindingen

Nieuwe FRITZ!Box 6670 Cable brengt Wi-Fi 7 en Zigbee naar kabelverbindingen

Op ANGA COM, Europa's toonaangevende beurs voor breedband, toont AVM dit jaar de nieuwe FRITZ!Box 6670 Cable voor gigabit snelheden op kabelverbindingen met Wi-Fi 7, Zigbee en veelzijdige FRITZ!Box functies. Andere onlangs aangekondigde producten zoals de krachtige tri-band FRITZ!Box 5690 Pro voor glasvezel en DSL, de 10 gigabit/s snelle FRITZ!Box1