Enphase Energy lanceert nieuwe IQ8 Microinverters in Nederland en Frankrijk

enphase-energy-660440

Enphase Energy, Inc., een wereldwijde speler op het gebied van energiebeheer en 's werelds grootste leverancier van op micro-omvormer gebaseerde zonne- en batterijsystemen, lanceert de IQ8 Microinverters met een piekvermogen van 384VA in Nederland en Frankrijk. Deze nieuwe producten ondersteunen de nieuwste krachtige zonnepanelen en zijn een aanvulling op de eerder geïntroduceerde IQ8M en IQ8+ Microinverters, die vorig jaar op de markt kwamen.

De nieuwe IQ8 Microinverters zijn ontworpen om de energieproductie van zonnepanelen te maximaliseren en kunnen een continue gelijkstroom van 14 ampère beheren. Deze micro-omvormers zijn geschikt voor zonnepanelen met hoger vermogen en bieden een grotere energie-opbrengst, terwijl de compatibiliteit met eerder uitgebrachte IQ8 Microinverters volledig behouden blijft. Er zijn drie nieuwe micro-omvormers geïntroduceerd: de IQ8MC, IQ8AC en IQ8HC. Elk van deze omvormers heeft een piekvermogen van respectievelijk 330VA, 366VA en 384VA, en zijn ontworpen om naadloos te integreren met een breed scala aan zonnemodules tot 560W DC. Bovendien worden alle micro-omvormers uit de IQ8 Series geleverd met een beperkte garantie van 25 jaar.
 
"De groeiende vraag naar betrouwbare en krachtige schone energie voor huishoudelijke elektrificatie is onmiskenbaar," aldus Theo Swinkels, directeur van Swinkels E-Tech Groep B.V., een installateur van Enphase-producten in Nederland. "Met de introductie van de nieuwe IQ8 kunnen wij systemen met een hoger vermogen ontwerpen en installeren. Dit stelt ons in staat om de krachtigste micro-omvormertechnologie in de sector te leveren en onze klanten een schaalbare oplossing voor zonne-energie te bieden met uitstekende betrouwbaarheid, veiligheid en energieproductie."
 
De micro-omvormersystemen van Enphase integreren met de IQ Gateway. Eenmaal verbonden met het internet, verbindt deze de Enphase zonne-energiesystemen met het Enphase App monitoring platform en maakt energiemonitoring per paneel en inzichten voor operations en onderhoud eenvoudig.
 
"We zijn blij dat de Enphase IQ8 Microinverters geconfigureerd kunnen worden met zowel grote als kleine systemen, zodat we ons kunnen aanpassen aan de unieke behoeften van onze klanten op het gebied van schone energie" aldus Julien Gouin, CEO en mede-oprichter van SMART TO, een installateur van Enphase-producten in Frankrijk. "De IQ8 Microinverters van Enphase en de mobiele app zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden betrouwbaarheid en eenvoudige controle voor huiseigenaren."
 
"We zijn enthousiast om te blijven groeien en innoveren met toonaangevende installateurs in heel Europa. Zo kunnen we voldoen aan de groeiende vraag van klanten naar schone, betrouwbare elektriciteit", zegt Dave Ranhoff, Chief Commercial Officer bij Enphase Energy. "Onze nieuwste lQ8 producten bieden enkele van de meest geavanceerde home energy management-technologie die op de markt beschikbaar is en helpen installateurs de beste customer experience te bieden."
 
Meer informatie over Enphase Energy is hier beschikbaar.