Dynabook kondigt Mobile Secure Client aan om toenemend gebruik VDI te ondersteunen

Lenovo 20220609

Dynabook kondigt vandaag de introductie van Dynabook Mobile Secure Client (DMSC) aan, waarmee hybride werken probleemloos gefaciliteerd kan worden via een Mobile Secure Client die geavanceerde beveiligings- en beheermogelijkheden voor IT-teams biedt, evenals flexibiliteit op de werkplek.

 
De implementatie van Virtual Desktop Infrastructure (VDI)-omgevingen zal volgens Global Market Insights wereldwijd naar verwachting met 20 procent op jaarbasis groeien – van $15 miljard in 2021 naar $55 in 2028. DMSC biedt organisaties die gebruikmaken van VDI de zekerheid dat ze het volledige potentieel van de computing oplossingen van Dynabook benutten. Het maakt hierbij niet uit of organisaties kiezen voor VDI vanwege strenge veiligheidsvoorschriften, een behoefte aan vereenvoudigd beheer of een combinatie van beide.
 
“Met DMSC maken organisaties hybride werken eenvoudiger en bieden ze mobiliteit, onbeperkte ervaringen en maximale productiviteit binnen een uiterst veilige VDI-omgeving,” zegt Damian Jaume, President, Dynabook Europe GmbH. “We signaleren een groeiende vraag naar VDI binnen bepaalde sectoren en de komst van DMSC voorziet in de vraag van deze klanten naar probleemloos beheer en robuuste beveiliging, terwijl tegelijkertijd de flexibiliteit in devices en configuratie mogelijk blijft die gebruikers nodig hebben om productief te blijven.”
 
DMSC biedt organisaties de mogelijkheid om zonder problemen een hybride ervaring te creëren die niet onder doet voor de ervaring op kantoor, en waarbij de controle op compliance en security niet verloren gaat. Dit is met name waardevol voor sectoren waarin grote hoeveelheden vertrouwelijke data worden verwerkt, en voor sectoren waarin devices gedeeld of gehuurd worden, of waar een Desktop-as-a-Service-model wordt gebruikt dat een snelle en eenvoudige implementatie vereist.
 

Eenvoudig fleet-onderhoud

DMSC maakt het leven van IT-teams makkelijk als het om beheer gaat. IT-installatie is geminimaliseerd met devices die door Dynabook op maat zijn gemaakt en worden geleverd, wat betekent dat ze rechtstreeks aan de eindgebruiker worden geleverd en direct gebruiksklaar zijn. In andere woorden: organisaties kunnen devices rechtstreeks vanuit de Dynabook-fabriek zonder verdere configuratie overal inzetten.
 
Operationele en security-updates, inclusief klantvereisten, worden eveneens door ontwikkelaars van Dynabook voorbereid zodat een eenvoudige implementatie op locatie mogelijk is, zonder dat eindgebruikers hier veel werk aan hebben. De combinatie van preconfiguratie en kleinschalig doorlopend onderhoud biedt extra besparingen in termen van geld en tijd, bijvoorbeeld in de vorm van minder IT-ondersteuning.
 

VDI-infrastructuur met incrementele security

Met ondersteuning voor de bekende VDI-oplossingen past DMSC naadloos in bestaande VDI-infrastructuren en biedt het een robuuste beveiliging voor organisaties die opereren in de meest gevoelige omgevingen. Hieronder valt ook de bescherming tegen datadiefstal dankzij het gebruik van een versleuteld IoT Operating System (OS) dat bij iedere opstart binnen het RAM wordt geladen. De toegang tot het IoT OS is vergrendeld en het RAM-geheugen wordt gewist bij het afsluiten van het device zodat er geen VDI-sessiedata bewaard en gecached wordt.
 
Bij iedere opstart, en bij iedere sessie, communiceert DMSC met een authenticatieserver om te bevestigen dat er nog steeds toestemming is om te draaien. Hierdoor kan iedere client waarbij het vermoeden bestaat dat deze gecompromitteerd is op afstand uitgeschakeld worden.
 
De DMSC-devices van Dynabook bevatten de extra beveiliging van Dynabook’s eigen BIOS. Dynabook is de enige PC-aanbieder die zijn BIOS in eigen huis ontwikkelt en bouwt, en neemt zo het risico van onderschepping van data door een derde partij weg. Hierdoor zijn de integriteit en effectiviteit van securitymaatregelen gewaarborgd.
 

UI-maatwerk voor volledige security-compliance

Door het veilig opstarten in een beschermde OS-omgeving waarin alleen wat aanpassingen mogelijk zijn in de gebruikersinterface, zonder dat sessiedata worden opgeslagen of gecached buiten het systeemgeheugen, gaat DMSC verder dan de traditionele zero en thin client-oplossingen, zonder dat afbreuk wordt gedaan aan de security. Eindgebruikers profiteren van een volledig aanbod van poorten en Type-C docking-mogelijkheden voor een ongehinderde connectiviteit, naast een optioneel geïntegreerd LTE. Ondertussen stellen toegankelijkheids- en externe beeldschermbedieningen, en helderheids- en volumeregelingen werknemers in staat om het device op basis van hun eigen voorkeuren te configureren.
 
Met DMSC biedt Dynabook volledige security en compliance binnen de complete mobile computing-omgeving, waardoor voldaan wordt aan de voorwaarden van iedere organisatie. DMSC zal vanaf juli 2022 beschikbaar zijn op de 13”-, 14”- en 15”-devices uit het aanbod van zakelijke devices van Dynabook die getest zijn op basis van de MIL-STD-standaarden. Ook op het mobile edge computing device DE200 zal DMSC beschikbaar worden.
Lees ook
Hoe innovatief is een ‘e-residency’?

Hoe innovatief is een ‘e-residency’?

Soms doet zich een ontwikkeling voor waarvan we weliswaar aanvoelen dat het om innovatie gaat, maar waarvan we niet precies kunnen aangeven waar het vernieuwende nu precies in zit. Een mooi voorbeeld is het besluit van de regering van Estland om - wat men noemt - ‘e-residency’ mogelijk te maken.  Lastig begrip Nationaliteit is tegenwoordig een bel1

Wifi is cruciaal, maar levensgevaarlijk

Wifi is cruciaal, maar levensgevaarlijk

door Ronald Kingma | Snelle en gemakkelijke wifi-verbindingen zijn cruciaal. Maar ook gevaarlijk. Het doel van dit artikel is niet om te vertellen dat er geen gebruik meer gemaakt moet worden van draadloze netwerken, maar om iedereen bewust te maken van de risico’s die dit met zich meebrengt. Daarnaast is het uiteraard niet de bedoeling dat met d1

‘Wie wil innoveren heeft niet genoeg aan traditionele security’

‘Wie wil innoveren heeft niet genoeg aan traditionele security’

door Robbert Hoeffnagel |  “Lange tijd konden we op het gebied van beveiliging volstaan met een aantal losse, technische maatregelen. Met de opkomst van trends als Bring Your Own Device en Big Data is het echter niet meer voldoende om ‘endpoint devices’ te beveiligen of met firewalls een beschermingswal op te trekken. Er is een andere aanpak nodig1