Draadloos Eindhoven lanceert Internet of Things netwerk in Eindhoven

In opvolging van het Internet of Things netwerk in Amsterdam en Groningen, lanceert Draadloos Eindhoven een eigen IoT netwerk in Eindhoven. Met dit netwerk wordt het mogelijk om apparaten aan te sluiten en te voorzien van kleine hoeveelheden data.

Het netwerk is gericht op de aansturing van sensoren of het meten van de luchtkwaliteit. Draadloos Eindhoven is niet afhankelijk van een mobiele operator en beschikt over een eigen ontwikkel-team. In samenwerking met universiteiten en het bedrijfsleven levert Draadloos Eindhoven een reeks oplossingen voor het IoT netwerk.

De technologie die wordt toegepast is anders dan die van KPN of dat van The Things Network. Zo zendt de technologie op andere radiofrequenties uit, wat storingen voorkomt en stabiliteit oplevert. Ook stelt Draadloos Eindhoven een hogere snelheid te kunnen realiseren dan KPN of The Things Network. Net als The Things Network hanteert de organisatie een 'open-source' gedachte, waarbij iedereen een eigen inbreng kan doen.

Lees ook
Signet neemt Breedband volledig over

Signet neemt Breedband volledig over

Connectiviteitsspecialist Signet, onderdeel van het Europese techpowerhouse team.blue, heeft internetserviceprovider Breedband uit Arnhem overgenomen. Door de krachten te bundelen versterken de bedrijven hun positie in de connectiviteitsmarkt en verbreden ze hun productportfolio om zo de beste netwerkoplossingen aan klanten te blijven garanderen.

HPS Connectivity Solutions en MCS gaan intensieve Private LTE samenwerking aan

HPS Connectivity Solutions en MCS gaan intensieve Private LTE samenwerking aan

HPS Connectivity Solutions en MCS leveren samen al geruime tijd betrouwbare private netwerken aan klanten in de zorgsector. Nu slaan deze twee zeer ambitieuze partners de handen ineen voor een intensieve samenwerking op het gebied van Private LTE (4G) netwerken voor zorg- en bedrijfskritische processen.

Orange en Schneider Electric testen industrieel 5G in Franse fabriek

Orange en Schneider Electric testen industrieel 5G in Franse fabriek

Koploper op het gebied van digitale transformatie, energiebeheer en automatisering Schneider Electric en Orange; wereldwijd telecomprovider en leidend digitaal dienstverlener – maakten eerder vandaag de implementatie van het eerste indoor 5G netwerk in de Franse industriële sector bekend. Met dit eerste co-innovatieproject in de fabriek ‘Le Vaudre1