AVM op het Broadband World Forum 2021

AVM_Fritzbox-bbwf_2021_280210

In lijn met de slogan "Gigabit Power. Smart Wi-Fi." presenteert AVM tijdens het Broadband World Forum 2021 (BBWF) oplossingen voor een krachtig thuisnetwerk voor breedbandverbindingen. Zakelijke bezoekers die het fysieke evenement in de RAI in Amsterdam (13-14 oktober) bijwonen, kunnen de krachtige en veelzijdige FRITZ!-producten voor kabel, glasvezel, DSL en 5G persoonlijk ervaren. Daarnaast presenteert AVM de producten ook als onderdeel van het virtuele BBWF event (11-15 oktober).
 

De nieuwe FRITZ!Box 6690 Cable en de FRITZ!Box 4060 tri-band draadloze router zullen voor het eerst worden gepresenteerd. Ook de twee nieuwste producten, uitgerust met innovatieve Mesh-technologie en Wi-Fi 6 – de FRITZ!Box 5530 Fiber voor alle gangbare glasvezelaansluitingen in Europa en de tri-band FRITZ!Repeater 6000 – zullen aan bod komen. Hiermee kunnen gebruikers nog meer apparaten in hun thuisnetwerk opnemen, zonder gedoe met kabels, en genieten van de voordelen van Wi-Fi over een groot gebied, inclusief gigabitsnelheden in de ‘draadloze woning’. Tot slot zal ook de FRITZ!Box 6850 5G besproken worden tijdens het BBWF. Deze alles-in-één router voor 5G biedt veelzijdige netwerken binnen een smart home.

 

FRITZ!Box 6690 Cable - Krachtig kabelinternet

De FRITZ!Box 6690 Cable – het nieuwe topmodel met Wi-Fi 6 voor kabelinternet – viert dit jaar zijn lancering tijdens de BBWF. Met ondersteuning voor 2x2 OFDM (A) channel bonding volgens DOCSIS 3.1 behaalt de FRITZ!Box 6690 Cable topsnelheden tot 6 Gbit/s downstream en 2 Gbit/s upstream. Dankzij de krachtige 4 x 4 Wi-Fi 6 kan de nieuwe FRITZ!Box ook gigabitsnelheden beschikbaar maken voor meerdere apparaten in het thuisnetwerk. De combinatie van Wi-Fi 6 en AVM's Mesh Wi-Fi-technologie zorgt ervoor dat alle apparaten in huis stabiele Wi-Fi hebben, zelfs in grote appartementen of huizen. De FRITZ!Box 6690 scoort ook hoog als het gaat om aansluitmogelijkheden, met één 2,5 gigabit en drie gigabit LAN-poorten, evenals twee USB 3.0-poorten. Netwerkapparaten, zoals opslagmedia en printers kunnen zo eenvoudig in het thuisnetwerk worden geïntegreerd. Het uitgebreide aanbod omvat smart home-functies en een compleet telefoonsysteem (DECT, IP, ISDN, analoog), inclusief antwoordapparaten met handige functies, zoals oproepdoorschakeling. Deze oplossingen maken het leven van de gebruikers gemakkelijker, ook – of misschien vooral – wanneer ze thuiswerken.

 

FRITZ!Box 4060 - Draadloze router met Wi-Fi 6 en DECT voor telefonie en Smart Home

Met de FRITZ!Box 4060 presenteert AVM voor het eerst een tri-band draadloze router voor Wi-Fi 6. Deze is perfect voor aansluiting op een bestaand glasvezel- of kabelmodem. De FRITZ!Box is uitgerust met drie radio-units en in totaal twaalf antennes, wat betekent dat Wi-Fi-datasnelheden tot 6 Gbit/s mogelijk zijn. De tri-band FRITZ!Box 4060 voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van Wi-Fi en helpt gebruikers het maximale tuit smartphones en andere mobiele apparaten te halen dankzij Wi-Fi 6. Samen met de tri-band FRITZ!Repeater 6000 vormt de nieuwe FRITZ!Box 4060 een ideaal Mesh-systeem voor Wi-Fi voor een groot gebied en voor meerdere apparaten. De FRITZ!Box 4060 wordt geleverd in een nieuw, wit, rechtopstaand ontwerp en is uitgerust met een 2,5 gigabit WAN-aansluiting, evenals drie extra gigabit LAN-poorten en een USB 3.0-poort. Daarnaast is de FRITZ!Box 4060 het eerste model in de FRITZ!Box 4000-serie dat DECT ondersteunt. Dit geeft gebruikers een krachtige, draadloze router met een compleet telefoonsysteem en de mogelijkheid om alle FRITZ! smart home-producten te gebruiken. Andere functies zijn typische FRITZ!Box-functies, zoals uitgebreid ouderlijk toezicht, een mediaserver voor foto's, muziek en video's, maar ook Wi-Fi-gasttoegang en toegang op afstand via MyFRITZ!.

 

De nieuwste producten zullen binnenkort op de Nederlandse markt beschikbaar zijn.

Lees ook
SURF rondt eerste fase netwerk van de toekomst af

SURF rondt eerste fase netwerk van de toekomst af

Optische laag SURFnet-netwerk volledig vernieuwd  SURF, ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland, heeft de migratie van de optische laag van het vernieuwde SURFnet-netwerk afgerond. De vervanging van de optische laag van het vaste netwerk is in juni 2017 gestart. De tweede fase van het netwerk van de toekomst, het vervangen...

G DATA Network Monitoring voorspelt netwerkproblemen

G DATA Network Monitoring voorspelt netwerkproblemen

Netwerkproblemen zijn niet alleen frustrerend, maar ook erg kostbaar voor bedrijven. Zo kunnen dergelijke problemen bij bijvoorbeeld een webshop al snel flink in de papieren lopen. Het is dan ook van belang problemen die een dergelijke verstoring veroorzaken vooraf te zien aankomen, zodat preventief maatregelen kunnen worden genomen. G DATA helpt hierbij...