Atos sluit zich als partner aan bij Fontys ICT InnovationLab in Eindhoven

274094_h_ergb_s_gl

Atos verbindt zich als partner aan het Fontys ICT InnovationLab in het voormalige Philips-gebouw op bedrijvenpark Strijp-T in Eindhoven. In deze rol zorgt zij voor de begeleiding en neemt zij deel aan IT-gerelateerd onderzoek door studenten van Fontys Hogescholen die op het punt van afstuderen staan. Ook gaat de IT-dienstverlener een rol spelen bij de ontwikkeling van minors over IT-innovaties: van het Internet of Things tot blockchain en Augmented & Integrated Reality. Atos is een van de eerste partners die zich bij dit initiatief aansluit. 

Atos stelt niet alleen (stage)begeleiders en coaches beschikbaar, maar is ook vertegenwoordigd in verschillende multidisciplinaire teams. In deze teams buigen uit studenten, docenten, lectoren en vertegenwoordigers van andere bedrijven die samenwerken in het Fontys ICT InnovationLab zich over allerlei IT-gerelateerde thema’s. Zij doen op basis van design thinking onderzoek naar nieuwe IT-toepassingen. Zij komen samen in een historische en dynamische omgeving: niet in een klassiek schoolgebouw, maar in de creatieve leer- en werkomgeving van het lab dat zich in het TQ-gebouw te midden van allerlei andere innovatieve bedrijven en organisaties bevindt. TQ - een voormalig Philips-gebouw - is verreweg het grootste gebouw van Strijp-T, met ruim 40.000 m² vloeroppervlak.

Make - Create - Innovate - Educate

Binnenkort is dit voormalige Philips-gebouw onder het motto ‘Make - Create – Innovate - Educate’ de werkomgeving van ruim 7.500 mensen. Na jaren leegstand krijgt het bijzondere bedrijfspand in Eindhoven een nieuwe functie als bedrijfsverzamelgebouw voor organisaties die innovatie-gedreven zijn. Het gaat om bedrijven die werkzaam zijn in één of meerdere van de vier themagebieden: Hightech, Smart Society, Sustainability en/of Experience. TQ wordt een gebouw waarin deze bedrijven, waaronder Atos, een community vormen, elkaar ontmoeten en elkaar inspireren. 

Broedplaats voor innovatie

Het Fontys ICT InnovationLab is een plek waar innovatie ontstaat en heeft een sterke verbinding met het Atos Technology Lab. Er is volop ruimte voor experimenteren, onderzoek en innovatie. “In een digitaliserende wereld moet je jezelf voortdurend ontwikkelen door te experimenteren, te leren en creatief te zijn in samenwerking met anderen. Het lab is ontworpen om mensen met verschillende vaardigheden en ervaringen samen te laten werken. Hieruit ontstaan verrassende inzichten, producten en nieuwe verdienmodellen”, vertelt Eltina Ouwehand, Head of Technology Lab & Innovation van Atos Benelux & The Nordics. “Studenten zitten niet in een collegezaal, maar hebben ook geen permanente studie- of werkplek. Ze krijgen geen les, maar kunnen zelfstandig werken en hierbij een beroep doen op Atos-medewerkers. Voor ondernemende studenten biedt het Fontys ICT InnovationLab dan ook volop mogelijkheden om hun talenten te ontwikkelen.”

“We zijn erg blij met de deelname van Atos. Na een jarenlange succesvolle samenwerking tussen Atos en Fontys Hogescholen als ‘Partners in Education’ gaan we met deze samenwerking een stap verder. We zetten samen in op innovatie in de regio door gezamenlijk praktijkgericht onderzoek in en met IT”, zegt Ad Vissers, directeur van Fontys Hogescholen. “Dat Atos met haar wereldwijde impact, haar Technology Lab en haar sterke positie op het gebied van innovatie in de Benelux en Scandinavië participeert, zorgt voor een sterke internationale profilering van ons InnovationLab.”