Skip to content

Filmfestival Berlijn beveiligt met nieuwe encryptie-service

Colt Technology Services heeft zijn nieuwe Colt Encryption Services voor het eerst ingezet gedurende het Berlin International Film Festival 2019. Colt waarborgde daarbij de veiligheid van de connectiviteit door al het dataverkeer van het filmfestival te versleutelen, ongeacht het type data of de gegevensbron. Colt Encryption Services voorziet in uiterst geavanceerde encryptietechnologie en wordt vanaf nu toegepast binnen het complete dekkingsgebied van het Colt IQ-Network, dat onder meer Europa, Azië en Noord-Amerika omspant.

Voor het succes van de Berlinale is een veilig high-bandwidth netwerk van cruciaal belang. Het team van Ove Sander, technisch hoofd Digital Cinema, had de taak om alle filmcontent te beheren en direct over te dragen via het glasvezelnetwerk van de Berlinale. Colt stelde het team in staat om flexibel te reageren, pieken op te vangen en de bandbreedte in real time aan de gebruikersbehoeften aan te passen.

De hardware-oplossing voor Ethernet-encryptie van Colt beschermde bandbreedteverbindingen met een snelheid tussen de 1 Gbps en 10 Gbps, al naar gelang de lijn. Eventuele latency werd tot minder dan een milliseconde beperkt en de data werd versleuteld met een speciaal daartoe geprogrammeerde chip. Dit stelde de organisatie van de Berlinale in staat om snelheid en beveiliging te combineren tijdens de overdracht van filmdata.

“De beveiliging is van groot belang voor ons festival”, zegt festivaldirecteur Dieter Kosslick. “Het is waar dat digitale transformatie ons een hoop voordelen heeft gebracht. Maar het stelt ons ook voor nieuwe uitdagingen. We zijn blij dat onze trouwe digital cinemapartner ons helpt om te profiteren de laatste technologische ontwikkelingen op beveiligingsgebied. Dit versterkt het vertrouwen dat we als festival hebben opgebouwd bij studio’s en filmmakers in alle delen van de wereld.”

Sueleyman Karaman, managing director van Colt Duitsland: “De organisatoren van de Berlinale hebben de prestaties van hun netwerk vorig jaar opgevoerd met behulp van on demand services en software defined networking. We zijn er trots op en erg blij mee dat zij een beroep hebben gedaan op Colt voor de beveiliging van hun netwerk. Het versleutelen van data tijdens de overdracht vormt een cruciaal onderdeel van een geïntegreerde beveiligingsstrategie. Colt zal in het tweede kwartaal van 2019 een managed service aanbieden als standaardoplossing.”

Colt is sinds 2009 digital cinemapartner van de Berlinale en levert high-bandwidth netwerkservices en internettoegang met snelheden tot 10 Gbit/s om een kwalitatief hoogwaardige gegevensoverdracht mogelijk te maken. Het eigen glasvezelwerk van Colt maakte het mogelijk om filmdata vanuit het datacenter direct te verspreiden naar alle 18 festivallocaties en 54 zalen. Tijdens de circa 2.500 filmvertoningen en de European Film Market werd een datavolume van circa één petabyte via het netwerk overgedragen.

Berlijn heeft in 2018 een belangrijke rol gespeeld bij de uitbreiding van het Colt IQ Network. Niet alleen draagt het bij aan de wereldwijde uitbreiding van het Colt IQ-netwerk, het verbindt ook meer dan 500 gebouwen in de regio van Berlijn. Alleen in Berlijn is er al meer dan 100 kilometer extra glasvezel in de grond gelegd. Daarnaast verbindt een netwerkring van Colt de steden Warschau, Krakau, Brno, Praag en Dresden met Berlijn en verbindt een tweede ring Bratislava, Boedapest, Boekarest, Sofia, Belgrado en Zagreb met de Oostenrijkse stad Klagenfurt. Daarnaast zullen tien nieuwe datacenters in Oost-Europa met het Colt IQ Network worden verbonden. In totaal wordt het netwerk van Colt daarmee uitgebreid met 7.000 kilometer aan glasvezelkabel.

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.