Online betaaldienst Azimo breidt zijn Europese activiteiten uit met nieuw kantoor in Amsterdam

slider1

Azimo heeft de verdere uitbreiding van zijn activiteiten in Europa aangekondigd als onderdeel van zijn snelle groei. Het bedrijf heeft een nieuw kantoor in Amsterdam geopend als uitvalsbasis om zijn aandeel in de wereldwijde markt voor grensoverschrijdende betalingen te vergroten.

Vanuit Europa is de markt voor grensoverschrijdende betalingen meer dan 1 biljoen euro.

Azimo sluit zich aan bij een aantal andere Britse financiële technologie bedrijven, 'fintechs' die zich hebben gevestigd in de Nederlandse hoofdstad. Michael Kent, CEO van Azimo, reageerde als volgt op de uitbreiding: "Nederland heeft een bloeiende fintech-sector met een ecosysteem dat het gemakkelijker maakt om onze Europese activiteiten ergens anders dan buiten Londen te laten groeien. Amsterdam is een fantastische stad die talent van over de hele wereld aantrekt, terwijl de Nederlandse bank een sterke toezichthouder is die ontvankelijk is voor innovatie en nieuwe bedrijfsmodellen en al vele betaalinstellingen controleert. Het is een uitstekende plaats voor ons om onze expansie in Europa voort te zetten. "

Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Londen en zijn onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in Krakau in Polen. Het kantoor in Amsterdam zal uitbreiden naarmate het bedrijf in Europa blijft groeien. Het bedrijf maakt betalingen in meer dan 80 valuta's naar meer dan 200 landen en gebieden mogelijk en bereikt meer dan 5 miljard potentiële klanten. Het biedt een breed scala aan uitbetalingsmethoden, waaronder contant geld ophalen, op bankrekening en betaling naar een mobiele portemonnee.

Azimo's diensten hebben wereldwijd meer dan 1,5 miljoen geregistreerde klanten.