Skip to content

Onderzoek Corporate Knights: Dassault Systèmes dankzij simulatie duurzaam bedrijf

Dassault Systèmes staat op de eerste plaats van de 2018-editie van de ‘100 Most Sustainable Corporations in the World’ (Global 100). Deze ranglijst is gebaseerd op onderzoek van Corporate Knights.

De Corporate Knights Global 100 wordt wereldwijd erkend als dé standaard als het gaat om het beoordelen van het duurzame karakter van ondernemingen. De ranglijst wordt samengesteld op basis van een analyse van talloze key performance indicators. Denk hierbij aan scores van bedrijven ten aanzien van hun prestaties op het gebied van milieubescherming, sociaal beleid, financiële resultaten en innovatie.

2018 is het zevende jaar dat Dassault Systèmes in de Global 100 is opgenomen. De nu behaalde eerste positie is een erkenning voor de inspanningen die Dassault Systèmes heeft geleverd. Deze zijn onder andere gericht op het verminderen van de impact van het bedrijf op het milieu, het creëren van een moderne werkomgeving en het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve businessmodellen.

Virtuele wereld

“Het is een enorme eer voor Dassault Systèmes om door Corporate Knights als best scorende onderneming in de Global 100 te worden erkend”, zegt Bernard Charlès, Vice Chairman en CEO van Dassault Systèmes. “Het is onze visie dat een onderneming tot een harmonieuze balans moet komen tussen producten, de natuurlijke omgeving en het leven zelf. Wij proberen deze balans door te voeren in alles wat wij doen. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de virtuele wereld, waar wij producten en hun impact kunnen simuleren en analyseren nog voor zij daadwerkelijk zijn gebouwd. Daarnaast helpen virtuele werelden mensen om hun fantasie en beeldend vermogen op geheel nieuwe manieren in te zetten. De virtuele wereld verbetert daarmee de werkelijke wereld.”

“Ons 3DEXPERIENCE-platform helpt innovatieve personen en bedrijven om nieuwe modellen op het gebied van duurzaamheid te bedenken en te ontwikkelen”, vervolgt Charlès. “Een interessant voorbeeld hiervan is het gebruik van ons platform bij het ontwikkelen van de Solar Impulse en de Hyperloop Pod-competitie. De Solar Impulse heeft het wereldrecord vliegen op zonne-energie verbroken. De Hyperloop is een revolutionaire manier om mensen en goederen razendsnel over grote afstanden te vervoeren.”

Wereldwijd maken meer dan 25 miljoen innovators en 220.000 klanten gebruik van het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes.

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.