Eerste CityBeacon live op Glow Eindhoven

citybeacon

Het lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven heeft een Europese primeur: met de start van het festival op zaterdag 12 november jl. ging ook de eerste ‘CityBeacon’ live. De intelligente en interactieve stadsbakens zijn het resultaat van een strategische partnership tussen CityBeacon en Eurofiber.

Doel van de twee bedrijven is CityBeacons in steden door heel Nederland te laten verrijzen. Harold Smeeman is bij Eurofiber verantwoordelijk voor het CityBeacon project: “Dit innovatieve partnership is onderdeel van de smart city-strategie van Eurofiber, dat gericht is op het stimuleren van innovatie en het ontwikkelen van slimme toepassingen om steden leefbaarder en duurzamer te maken.”

CityBeacons zijn vier meter hoge zuilen die verschillende functies samenbrengen, zoals wifi, hotspot, camera’s, staatverlichting en videoschermen. Ze vormen een slim, open en connected platform op basis van het glasvezelnetwerk van Eurofiber, dat het mogelijk maakt om relevante informatie uit te wisselen en nieuwe diensten en functies te ontwikkelen. De stadsbakens voorkomen een wildgroei van verschillende infrastructuren en brengen inwoners, bezoekers, ondernemers en gemeenten dichter bij elkaar. Zo leveren ze een belangrijke bijdrage het stand komen van de smart society.