TekenAssessment helpt IT-studenten TU Twente

13958254_1298174596873685_3

Tijdens de SummerSchool, gehouden van 15 t/m 26 augustus op de campus van de TU Twente, werken zo’n 80 studenten aan een eigen bedachte business case. Tijdens dit traject worden ze intensief gecoached en gestuurd op hun soft skills door Drawing to Health.

In deze twee weken durende Startify7 Academy moeten de studenten nauw samenwerken en dat kan nog weleens tot conflicten leiden door botsende en confronterende ego’s. Ter plekke signaleert Drawing to Health deze ontwikkelingen en pakt deze op door met individuen of samengestelde groepen te gaan zitten en het TekenAssessment zijn werk te laten doen.

“Het mooie is dat alle studenten inzichtelijk krijgen waar hun eigen uitdagingen liggen voor hun persoonlijke ontwikkeling maar zeker ook hoe ze in een groep functioneren”, aldus Irene Weerkamp, bedenker en ontwerper van het TekenAssessment. “Men zal elkaar daardoor beter begrijpen waardoor dit een positieve draai geeft aan de ontwikkeling van hun business case.”

TekenAssessment

Het TekenAssessment is een nieuwe en nauwkeurige methode die meer gegevens oplevert van een persoon dan lineaire assessments doen. De methode is gebaseerd op een tekening die wordt gemaakt en welke een uitvoerige kijk geeft in het karakter en de denkwereld van de persoon.

Het assessment is ideaal om in te zetten bij selectieprocedures, maar ook bij samenwerkingen, reorganisaties en het samenstellen van werkteams.

Drawing to Health

Irene Weerkamp was docente beeldende vorming en heeft daarnaast allerlei opleidingen gedaan. Maar steekt nu al haar tijd en energie in het verder ontwikkelen en bekend maken van het door haar ontwikkelde TekenAssessment en het bedrijf Drawing to Health.