Kennis delen zorgt voor vooruitgang

PDU-Colors3

door Monique Klooster |

‘Stilstaan is achteruitgaan!’ Een veel gehoorde kreet binnen de sportwereld. Veel sportcoaches weten het al: om de beste te zijn, moet je jezelf blijven verbeteren. De concurrentie zit immers ook niet stil. Ditzelfde is ook waar binnen het bedrijfsleven en zeker binnen de software-wereld. Er zijn steeds slimmere en efficiëntere manieren om te werken. De kunst is om bij te blijven. Waar vind je deze nieuwe manieren van werken en hoe maak je deze eigen?

Bij technologiebedrijf Sioux zit kennisdelen in ons DNA. We stimuleren onze mensen op allerlei manieren om zichzelf te blijven ontwikkelen, zodat zij topsport kunnen leveren voor onze klanten. Dit doen we onder andere door middel van onze Hot-or-Not’s kennisavonden. Tijdens deze gratis avonden komt een autoriteit van wereldklasse spreken over zijn of haar innovatie binnen de wereld van technische automatisering. Het publiek bepaalt aan het eind van de avond zelf of er toekomst in deze ontwikkeling zit; is de trend ‘hot or not’?

Na 8 jaar is dit concept van kennis delen nog steeds een succes. Onlangs organiseerden we alweer de dertigste Hot-or-Not en deze werd net als alle vorige avonden druk bezocht. In de afgelopen jaren zijn er al veel verschillende onderwerpen de revue gepasseerd, zoals Scala en Model Driven Software Development. Ontwikkelingen die inmiddels niet meer weg zijn te denken uit de hedendaagse software-wereld. Technieken die bij introductie zeer vernieuwend waren en achteraf zeer succesvol zijn gebleken. Tools die helpen om sneller, productiever en betrouwbaarder software te ontwikkelen. De Hot-or-Not’s bieden Sioux een belangrijk middel om de laatste trends te volgen en de productiviteit van onze manier van werken te verhogen.

  • Monique Klooster, Communicatie Zaken Sioux
  • Bij Sioux kijken we buiten de grenzen van ons eigen bedrijf. We willen onze kennis graag delen met anderen. Een platform bieden om de regio slimmer te maken. Zo zijn de Hot-or-Not’s ook toegankelijk voor engineers die niet bij Sioux werken. Op deze manier zijn er meer mensen op de hoogte van de laatste trends op technologisch gebied en kunnen we de productiviteit binnen de regio verhogen. Als team staan we sterker. Zo kunnen we samen meer uitdagend werk naar de Brainport halen en concurreren met andere regio’s. Dit is goed voor de regio en daarmee ook voor Sioux. Zo gaan we samen vooruit!