Hoofdkwartier Startupbootcamp wordt centrum voor groei en inspiratie

Startupbootcamp

Vandaag openen startup-accelerator Startupbootcamp en partnerbedrijf InnoLeaps, samen met IBM Innovation Space, met een groots event hun nieuwe kantoorruimte in het voormalig IBM-kantoor ‘B.Amsterdam.’ Ook verschillende jonge bedrijven zullen hun intrek nemen in het pand dat hiermee een van de grootste Europese ecosystemen wordt voor innovatie en startups.

Ongeveer 500 gasten worden vanuit de Startupbootcamp community verwacht op de opening: mentors, investeerders, alumni, startups en partners. Het nieuwe hoofdkantoor van Startupbootcamp is de creatie van een stad binnen een gebouw. Een creatieve metropool met als doel het aantrekken van veelbelovende startups en, door de betrokkenheid van alumni, het creëren van een actieve startup community. De totale betrokken vloeroppervlakte meet op dit moment 1.000 vierkante meter. Naast Startupbootcamp en InnoLeaps zullen vele startups zowel tijdelijk als vaste kantoorruimte in deze ‘startup-stad’ vinden.

“De uitbreiding naar de nieuwe kantoorruimte was noodzakelijk door de sterke groei van onze programma’s in Amsterdam,” zegt Patrick de Zeeuw, mede-oprichter van Startupbootcamp Global. “Met ons nieuwe hoofdkwartier verwachten we de meest veelbelovende en innovatieve startups ter wereld in ons ecosysteem binnen te halen en hen een thuis te bieden voor ontwikkeling, inspiratie en groei van hun bedrijven.”

Startupbootcamp is gevestigd op dezelfde verdieping als IBM Innovation Space en InnoLeaps. IBM Innovation Space is een fysieke locatie waar ondernemers, startups en ontwikkelaars kunnen innoveren en samenwerken met IBM. InnoLeaps helpt corporates te denken en te handelen als startups. Steeds meer corporates maken gebruik van de methodieken die binnen Startupbootcamp worden gehanteerd om startups snel en effectief te laten groeien. InnoLeaps helpt teams afkomstig van multinationals zoals Philips, Thales, Vodafone en ING.