Draadloos Eindhoven lanceert Internet of Things netwerk in Eindhoven

In opvolging van het Internet of Things netwerk in Amsterdam en Groningen, lanceert Draadloos Eindhoven een eigen IoT netwerk in Eindhoven. Met dit netwerk wordt het mogelijk om apparaten aan te sluiten en te voorzien van kleine hoeveelheden data.

Het netwerk is gericht op de aansturing van sensoren of het meten van de luchtkwaliteit. Draadloos Eindhoven is niet afhankelijk van een mobiele operator en beschikt over een eigen ontwikkel-team. In samenwerking met universiteiten en het bedrijfsleven levert Draadloos Eindhoven een reeks oplossingen voor het IoT netwerk.

De technologie die wordt toegepast is anders dan die van KPN of dat van The Things Network. Zo zendt de technologie op andere radiofrequenties uit, wat storingen voorkomt en stabiliteit oplevert. Ook stelt Draadloos Eindhoven een hogere snelheid te kunnen realiseren dan KPN of The Things Network. Net als The Things Network hanteert de organisatie een 'open-source' gedachte, waarbij iedereen een eigen inbreng kan doen.

Lees ook
MCS organiseert de Smart Week of IoT in april

MCS organiseert de Smart Week of IoT in april

MCS organiseert de ‘Smart Week of IoT’ van 20 tot en met 23 april. Tijdens dit evenement zijn er iedere dag themasessies over de belangrijkste IoT-onderwerpen van nu. Onderwerpen die aan bod komen, zijn: Smart Building, Smart Infra, Smart Energy, de omschakeling van Telecom/ICT system integrator naar IoT System Integrator en een update over Privat1

Verizon Business en Deloitte brengen 5G naar retail, om customer experience te verbeteren

Verizon Business en Deloitte brengen 5G naar retail, om customer experience te verbeteren

Verizon Business en Deloitte komen samen met een digitaal platform voor de retailsector dat gebruikmaakt van 5G en mobile edge computing (MEC). Hiermee kunnen retailers hun activiteiten efficiënter beheren en klantervaringen verbeteren. Het innovatieve platform koppelt winkelgegevens aan near realtime analytics om de klantbetrokkenheid, winstgeven1

Johnson Controls introduceert OpenBlue

Johnson Controls introduceert OpenBlue

Johnson Controls, wereldleider op het gebied van slimme, veilige en duurzame gebouwen, lanceert OpenBlue. Dit is een uitgebreid pakket van verbonden oplossingen en diensten die 135 jaar aan gebouwervaring van het bedrijf combineert met de modernste technologie.