IFS lanceert internationaal onderwijsprogramma met meer dan tachtig universiteiten

ifs

IFS, wereldwijd leverancier van applicatiesoftware, kondigt de officiële lancering van het IFS-onderwijsprogramma aan: een internationaal initiatief dat meer dan tachtig universiteiten wereldwijd omvat. Het doel van het programma is om onder de nieuwe generatie werknemers de interesse in technologie te vergroten en tegelijkertijd het grote aanbod van carrièremogelijkheden in de IT-industrie te tonen.

De impact van technologie op de hedendaagse maatschappij is duidelijk merkbaar. Het IFS-onderwijsprogramma richt zich op het verbeteren van vaardigheden en het bieden van mogelijkheden voor de nieuwe generatie van talentvolle werknemers binnen de technologiesector. Zo wil het programma verdere innovatie binnen de industrieën en sectoren waar IFS deel van uitmaakt, stimuleren. Het programma focust zich op het onderwijzen van studenten op ’s werelds beste technisch-hogeronderwijsinstanties, maar biedt ook hulpmiddelen, studiebeurzen en werkervaring.

“Hoewel we al jaren samenwerken met universiteiten in verschillende delen van de wereld, biedt de oprichting van het IFS-onderwijsprogramma een structuur die IFS en onze partners in staat stelt meer studenten te bereiken en een positieve invloed uit te oefenen op meer levens”, zegt Alastair Sorbie, CEO van IFS. “Net als de rest van de sector is IFS op zoek naar kundige medewerkers met uiteenlopende achtergronden, die nieuwe inzichten, energie en diversiteit met zich meebrengen om de sector te helpen groeien.”

IFS is actief op globaal niveau om subsidies, studiebeurzen en IT-benodigdheden te bieden voor klassikaal onderwijs. Daarnaast ondersteunt IFS stagiaires en begeleidt het masterstudenten. Het internationale universiteitsprogramma van IFS versterkt deze toewijding door directe samenwerking met docenten en professoren tijdens het samenstellen van cursussen en programma’s die zijn gebaseerd op praktijkervaringen in de IT-industrie.

Sorbie: “Vandaag maken we al een verschil en in de toekomst zullen we ons nog meer inspannen en samenwerken met meer onderdelen van de techindustrie om een nog grotere impact en positieve verandering te bewerkstelligen.”

“Dankzij de ondersteuning van IFS kregen onze studenten de kans om een kijkje te nemen in de keuken van de IT-wereld. Onze studenten zijn nu op de hoogte van de kansen en impact die zij zelf kunnen creëren door het ambiëren van een technologiecarrière. We waarderen de ondersteuning en hulpmiddelen die tot nu toe door de Friedrich Alexander Universitätzijn aangeleverd”, zegt dr. Peter Wilke van de afdeling Computerwetenschappen van de Friedrich Alexander Universität (FAU) in Erlangen, Duitsland.

Naast de Friedrich Alexander Universität werkte ook Avans Hogeschool al samen met IFS. De samenwerking omvat een ICT-project waarbij theorie en praktijk aan elkaar werden gekoppeld door studenten te leren en te laten ervaren hoe je het volledige productieproces in een fietsenfabriek automatiseert met een ERP-pakket. Het project was zelfs zo succesvol, dat het door de jury van de Computable Awards 2016 is genomineerd als ICT-project van het jaar in het onderwijs.

Meer informatie over de universiteiten waar IFS mee samenwerkt, en de toewijding van het bedrijf aan Corporate Social Responsibility, vind je hier: www.ifsworld.com/corp/company/about-ifs/csr/