Nieuwe tool helpt financiële partijen klanten sneller te verifiëren

Equiniti KYC Solutions lanceert op SIBOS een vernieuwde technologie die grote financiële spelers nog beter helpt om nieuwe klanten te verifiëren. De nieuwe technologie heet KYCNET 5.0 en geeft grotere zekerheid op het vlak van due diligence en flexibiliteit, terwijl er tijd en geld wordt bespaard.

KYCNET 5.0 helpt financiële instellingen om nieuwe klanten sneller aan boord te halen. Patrick Ryan, CEO van Equiniti KYC Solutions legt uit dat het bedrijf in de markt vooral een behoefte ziet aan een snellere trade readiness, en speelt hier met KYCNET 5.0 op in. Het systeem is volledig cloud gebaseerd, flexibel en schaalbaar. Daarnaast biedt Equiniti KYC Solution een fullblown risk assessment aan op basis van welke informatie onze klant wil zien.

Actief in ruim honderd landen

Omdat er internationaal steeds strengere eisen worden gesteld aan financiële dienstverlening is de regelgeving complexer geworden. Veel grote financiële spelers hebben hun beleid ten aanzien van Know Your Customer (KYC) daarom drastisch omgegooid. “We werken ondertussen al in meer dan honderd landen voor toonaangevende financiële instellingen en grote bedrijven, zoals Rabobank, ABN Amro, Bank of Ireland, Allied Irish Banks, Syntrus Achmea en nog een aantal van de grootste banken ter wereld via ons partnernetwerk met Accenture,” aldus Ryan. “Dat zie je ook terug in ons team, waarmee volgens mij in meer dan dertig talen gecommuniceerd kan worden.”

Volgens Ryan heeft de overname door Equiniti in grote mate bijgedragen aan de snelle ontwikkeling van de nieuwe techniek. “Dankzij de vele projecten waar we aan werken hebben we ons team in korte tijd in omvang kunnen verdubbelen. De IT-afdeling is zelfs drie keer zo groot geworden, en we kunnen volop gebruik maken van de Equiniti cloud en de internationale mogelijkheden die ze ons bieden. Dat geeft ons de ruimte om sneller door te ontwikkelen en meer mogelijkheden toe te voegen aan KYCNET 5.0, waaronder nieuwe zakelijke oplossingen voor front-office en back-office optimalisatie, vooruitstrevende NOSQL databasetechnologieën, micro-services en advanced data APIs. Tegen het einde van het jaar zitten we hier met meer dan honderd man, dat staat nu al vast.”

Functionaliteiten

De exacte functionaliteiten van KYCNET 5.0 worden op SIBOS bekend gemaakt. Equiniti KYC Solutions is te vinden bij stand A66.

kycnet KYCNET (bron: Equiniti KYC Solutions)