Xerox ontvangt Terra Carta Seal voor het streven naar een duurzame toekomst van ZKH de Prins van Wales

Xerox-280175

Xerox Holdings Corporation heeft de Terra Carta Seal toegekend heft gekregen. De Terra Carta Seal erkent wereldwijd opererende bedrijven die innovatie stimuleren en hun inzet tonen bij het creëren van echt duurzame oplossingen. De duurzame activiteiten van deze bedrijven zijn in lijn met de ambities van het Terra Carta herstelplan voor Natuur, Mensen en Planeet dat in januari 2021 van start ging.

 
"De Terra Carta Seal erkent organisaties die zich serieus hebben gecommitteerd aan een toekomst die veel duurzamer is en die Natuur, Mensen en Planeet centraal stellen in hun bedrijfsvoering. We moeten allemaal veranderingen doorvoeren als we de planeet voor onze kinderen en kleinkinderen willen behouden en deze bedrijven hebben toegezegd het ons gemakkelijker te maken om dat te doen," aldus Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Wales.
 
De Terra Carta Seal is toegekend aan bedrijven die een leidende positie bekleden binnen hun industrie en die geloofwaardige plannen hebben om de transitie naar net zero (netto nul CO2-uitstoot) in 2050 of eerder te realiseren én deze plannen onderbouwen met wereldwijd erkende, wetenschappelijke parameters.
 
"We willen Zijne Koninklijke Hoogheid bedanken voor de inaugurele lancering van het Terra Carta Seal, en we zijn vereerd deze erkenning te ontvangen. Bij Xerox zijn we er al lang van overtuigd dat bedrijven, zoals het onze, een cruciale rol spelen bij het beschermen van onze planeet en het creëren van een betere toekomst voor iedereen. Met een routekaart om in 2040 net zero te bereiken, gaan onze toezeggingen verder dan de vereisten van Terra Carta. We zijn er trots op dat we het voortouw nemen bij het stimuleren van duurzame innovatie. Op die manier helpen we enkele van 's werelds grootste uitdagingen op te lossen," aldus John Visentin, Vice Chairman en CEO van Xerox.
 
Omdat klimaatverandering een van de belangrijkste problemen van vandaag is, heeft Xerox dit jaar zijn net zero-doelstelling versneld met 10 jaar naar 2040, zoals vermeld in zijn CSR-jaarverslag van 2021. In dit jaarverslag is voor het eerst Xerox’s routekaart naar net zero gepubliceerd. De routekaart richt zich met name op het verbeteren van processen en energie-efficiëntie, alsmede het ontwerpen van milieuverantwoorde producten en schone technologieën. Xerox heeft het CSR-verslag van 2021 opgesteld volgens de normen van het Global Reporting Initiative (GRI) en de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties.

 

Lees ook
Swappie haalt 108 miljoen euro op in Serie C-financieringsronde om de Europese groei te versnellen en de smartphoneconsumptie te transformeren

Swappie haalt 108 miljoen euro op in Serie C-financieringsronde om de Europese groei te versnellen en de smartphoneconsumptie te transformeren

Swappie, de end-to-end online winkel voor de aan- en verkoop van refurbished smartphones, kondigt vandaag een Serie C-financieringsronde aan van 108 miljoen euro. De ronde werd geleid door investeringsmaatschappij Verdane, gespecialiseerd in duurzame technologiebedrijven, naast de bestaande investeerders Lifeline Ventures, Inventure, Reaktor Ventures...

Duurzaamheid bij Lexmark – Week van de Circulaire Economie

Duurzaamheid bij Lexmark – Week van de Circulaire Economie

Circulair ondernemen betekent dat materialen worden gebruikt die een lange levensduur hebben en energiezuinig zijn. Door apparatuur en supplies te produceren die lang meegaan en door gerecyclede materialen te gebruiken, kunnen bedrijven hun impact op het milieu sterk verminderen.

Technologiesector moet duurzaamheid omarmen, maar hoe?

Technologiesector moet duurzaamheid omarmen, maar hoe?

Door de coronapandemie zou je bijna vergeten dat er op dit moment nog een ander wereldwijd probleem is: het klimaatprobleem. En net zoals bij corona kan de technologiesector een rol spelen in het oplossen - of in ieder geval verkleinen - van het probleem. Maar daarvoor zijn er wel veranderingen nodig.