Wibu-Systems lanceert CodeMeter Cloud Lite

Wibu-Systems, leverancier van beveiligingsoplossingen en producten voor licentiebeheer van software, kondigt CodeMeter Cloud Lite aan. Met CodeMeter Cloud Lite kunnen software ontwikkelaars hun Software as a Service (SaaS) applicaties, standaard PC software of mobiele apps via de cloud beveiligen tegen ongeoorloofd gebruik van hun producten of inbreuk op het intellectueel eigendom. De server achter de cloud dienst koppelt rechtstreeks met CodeMeter License Central, een platform dat het aanmaken en distribueren van gebruiksrechten en het beheer van de licenties mogelijk maakt.

wibu-systems-logo CodeMeter Cloud Lite wordt door Wibu-Systems rechtstreeks en via Independent Software Vendors (ISV’s) geleverd. De cloud dienst biedt ondersteuning voor onder meer de open standaard voor autorisatie (OAuth2) en de XML gebaseerde standaard voor autorisatie en authentificatie (SAML). Dit maakt het mogelijk de oplossing te integreren in Single-Sign-On oplossingen van derde partijen. CodeMeter Cloud Lite gebruikt dezelfde mechanismen als CodeMeter License Central en stemt zijn processen af op ofwel een cloud gebaseerde dan wel een on-premise licentie. Het licentiebeheersysteem kan worden geïntegreerd met SAP, Salesforce en andere ERP, CRM, en e-commerce toepassingen.

Het is ook mogelijk licenties van software voor mobiel gebruik op tablets en smartphones via CodeMeter Cloud Lite te registreren en beheren. Dit kan door de CodeMeter Cloud Lite te integreren in de app of door verbinding te leggen met een webservers waarop de oplossing wordt gehost. De oplossing kan onder meer via de SOAP en REST API’s worden gekoppeld aan applicaties. Dit maakt het mogelijk de cloud dienst te gebruiken op systemen waarvoor CodeMeter Runtime niet beschikbaar is of op bijvoorbeeld HTML5 applicaties met JavaScript of PHP applicaties op de server.

Meer over
Lees ook
Unilever optimaliseert logistieke processen met SAP S/4HANA EWM

Unilever optimaliseert logistieke processen met SAP S/4HANA EWM

Bedrijven zijn altijd op zoek naar nog meer efficiency en duurzaamheid van hun logistieke processen. Bijvoorbeeld door vanaf de fabriek direct te leveren aan de klant. Het Warehouse Management Systeem moet die ‘direct delivery’ ondersteunen. Unilever Home Care koos voor zijn fabriek in het Hongaarse Nyirbator voor SAP S/4HANA EWM 2020 met SAP Cons1

SAP introduceert generatieve AI-functies voor ontwikkelaars

SAP introduceert generatieve AI-functies voor ontwikkelaars

SAP onthult innovaties in generatieve AI applicatieontwikkeling, ondersteuning voor vectordatabases en nieuwe leermiddelen - SAP heeft een uitgebreide serie van generatieve AI-mogelijkheden gericht op ontwikkelaars aangekondigd. Hiermee moeten zij de businesskansen die deze technologie biedt gemakkelijker kunnen verzilveren. SAP deed deze aankond1

Foodbedrijven zetten robotisering in voor optimaliseren productieproces

Foodbedrijven zetten robotisering in voor optimaliseren productieproces

Om voorbereid te zijn op een tijdperk van robotisering stapten Hellema en De Ruiter's Bakkerij over naar één state-of-the-art ERP-systeem: SAP S/4HANA. Zusterbedrijf Fortuin volgde in 2023, en maakte voor de overstap eveneens gebruik van de FAST Solution for Food-template van SAP-partner delaware. Met een ‘showcaseproject’ als resultaat.