Vliegtuigfabrikant gebruikt digitaal platform voor sneller ontwikkelen van geavanceerde en complexe toestellen en systemen

Lockheed Martin

Lockheed Martin gaat het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes gebruiken. De vliegtuigfabrikant zet het platform in ter ondersteuning van zijn digital engineering-initiatieven. Het gaat hier om een meerjarige samenwerking waarbij Lockheed Martin alle activiteiten van design tot en met manufacturing op digitale wijze met elkaar integreert.

Lockheed Martin gebruikt een reeks van oplossingen die gebaseerd zijn op het 3DEXPERIENCE-platform, als belangrijk onderdeel van een bredere set van digital engineering tools. Het platform wordt met name toegepast voor de activiteiten van het concern op het gebied van ruimtevaart, helikopters en zogeheten mission systems. Lockheed Martin zal onder andere 3D Design-software van Dassault Systèmes toepassen, evenals 3D Digital Mock Up en Product Lifecycle Management (PLM) oplossingen. Op basis daarvan heeft het bedrijf een digitale omgeving gecreëerd die de samenwerking binnen het concern drastisch verbetert, de flexibiliteit aanzienlijk vergroot en de snelheid waarmee wordt gewerkt sterk laat toenemen.

"Het 3DEXPERIENCE-platform zal Lockheed Martin helpen zijn doelstellingen op het gebied van digital engineering te bereiken. Ook helpt het platform om product engineering te optimaliseren", vertelt David Ziegler, Vice President Aerospace & Defense Industry van Dassault Systèmes. "Deze platformaanpak geeft flexibiliteit aan extreem complexe programma's. Het helpt tevens de vaak zeer geavanceerde innovaties te realiseren waar de moderne lucht- en ruimtevaart behoefte aan heeft. Bedrijven als Lockheed Martin kunnen nu sneller grote en multidisciplinaire processen uitvoeren, waardoor zij snel doelstellingen kunnen realiseren en de efficiency van grote programma's verder kunnen verbeteren."