Verizon breidt internationaal 5G-ecosysteem uit met 5G-lab en -studio in Londen

pixabay technologie

Verizon heeft een nieuw 5G-lab en een productiestudio geopend in Londen. Dit is de eerste 5G-faciliteit van het bedrijf buiten de Verenigde Staten. Het lab is inmiddels geopend en is gevestigd in Verizons Mid City Place-kantoor in het centrum van Londen. Het biedt een live 5G-omgeving van Verizon waar organisaties 5G-applicaties en -ervaringen kunnen ontwikkelen en testen. 

De 5G-labs van Verizon zijn ontworpen om technologische pioniers een plek te bieden om het 5G-ecosysteem verder te ontwikkelen. Start-ups, academici, bedrijven en organisaties werken samen met Verizon in de laboratoria om de grenzen van de 5G-netwerktechnologie te verkennen, nieuwe toepassingen en hardware te ontwikkelen en na te denken over wat er mogelijk is in een 5G-wereld. De mogelijkheden zijn onder meer het onderzoeken van hoe autonome voertuigen, slimme gemeenschappen, virtuele gezondheidszorg, het industriële Internet of Things, virtueel onderwijs, augmented en virtual reality, slimme productie en gaming kunnen worden verbeterd met de snelheid, bandbreedte en lage latency van 5G. 

Het 5G-lab van Verizon in Londen stelt het bedrijf in staat om zijn ervaring en expertise op het gebied van de levering van 5G-applicaties te delen met bedrijven die buiten de VS zijn gevestigd. Organisaties die het lab bezoeken kunnen bestaande 5G-toepassingen en -ervaringen in actie zien. Daarnaast kunnen ze samenwerken met het Verizon-team om 5G-applicaties te ontwikkelen.  

Het lab in Londen laat een selectie van gebruiksmogelijkheden van 5G zien binnen diverse branches, waaronder reclame en entertainment, onderwijs, productie, medische sector, detailhandel, nutsbedrijven en podia. Dit zijn onder meer een mobiele commandocentrale, een verbeterde winkelervaring en slimme rekken voor de detailhandel, slim beheer van bedrijfsmiddelen en het opnieuw inrichten van de werkplek met behulp van AR.  

Daarnaast zal Verizon in april 2020 een 5G-productiestudio in Londen openen als aanvulling op het 5G-lab. De studio zal een ruimte bieden waar merken van Verizon Media, en partners en klanten, hoogwaardige 3D-inhoud kunnen produceren. Hieronder vallen ook virtual en augmented reality-ervaringen met behulp van geavanceerde technieken zoals volumetric video, motion capture en AR-uitzendingen. De studio is uitgerust met 5G en biedt een incubator-ruimte waar innovatieve creatieve bedrijven kunnen testen. Zo leren ze hoe ze in de toekomst content kunnen ontwikkelen die profiteert van de capaciteit van 5G om vrijwel direct enorme hoeveelheden data te verzenden. 

Verizon heeft al 5G-labs in de Verenigde Staten in New York, Washington D.C., Cambridge, MA, San Jose, CA en Los Angeles. Het bedrijf opende ook een 5G First Responder Lab in zijn vestiging in Washington DC en een 5G-esports-faciliteit in zijn vestiging in Los Angeles. Verizon kondigde onlangs ook zijn deelname aan het 5G Future Forum aan, samen met América Móvil, KT, Rogers, Telstra en Vodafone. Dit forum heeft als doel om de levering van 5G en mobile-edge computing-gebaseerde oplossingen over de hele wereld te versnellen.