Van Ginkel optimaliseert overzicht op machineverhuur en facturatie dankzij Webfleet

webfleet-van-ginkel-.jpg

 

Verhuurder van rollend materieel Van Ginkel B.V. Rental & Sales maakt sinds kort gebruik van trackers en het Webfleet-platform van Bridgestone Mobility Solutions. Op die manier heeft het bedrijf uit Barneveld nu te allen tijde een volledig en accuraat overzicht over hun verhuurvloot van honderden machines. De oplossing helpt vooral om de facturatie waterdicht te maken en gestolen machines sneller terug te halen in samenwerking met de politie.

Van Ginkel B.V. Rental & Sales werd in 2004 opgericht als verhuurder van machines voor grondverzet en staalbouw. In de loop der jaren groeide de organisatie uit tot een belangrijke speler in kraan- en hoogwerkerverhuur. Naast particulieren doen ook talloze organisaties uit diverse sectoren, zoals woningbouw, natuurbeheer en zelfs de petrochemische industrie, een beroep op Van Ginkel voor de huur van materieel zoals kranen, hoogwerkers, heftrucks en verreikers. Het bedrijf beschikt over een verhuurvloot van circa 450 machines en onderscheidt zich door hoogwaardige dienstverlening.

Met deze grote verhuurvloot was het voor Van Ginkel niet altijd even eenvoudig om het overzicht te behouden op de locatie van het materieel. Dat was voor het verhuurbedrijf, zeker in het geval van diefstal, niet altijd duidelijk. Verder was het onmogelijk om na te gaan of huurders de machines na afmelding bleven gebruiken. Dat maakte het moeilijk om accuraat te factureren. Daardoor ontstond er soms onenigheid over factuurbedragen of gingen er potentiële winsten verloren.

Overzicht via Webfleet-platform

Om hier een oplossing voor te vinden deed Van Ginkel een beroep op On-Route, een specialist in oplossingen voor integraal wagenparkbeheer. Dit bedrijf is al jarenlang een erkend partner en reseller van Webfleet van Bridgestone Mobility Solutions. Voor meer dan 250 machines leverde On-Route asset trackers van het type LINK 340 en voertuigvolgsystemen van Webfleet.

“Van Ginkel heeft via Webfleet altijd zicht op de locatie van zijn complete verhuurvloot”, vertelt Bob Brattinga, Senior Manager Direct Sales Benelux bij Bridgestone Mobility Solutions. “In geval van diefstal blijven de trackers actief en zijn die snel te lokaliseren. Ook voor het ophalen van het materieel helpt dit om snel op de juiste locatie aanwezig te zijn.” Daarnaast zorgt de oplossing voor een compleet inzicht van onder andere gebruik, draaiuren en onderhoudsgegevens.

Waterdichte facturatie

Van Ginkel is nu ook in staat om alle twijfels rond de facturatie weg te nemen. “Klanten maakten in het verleden nog wel eens gebruik van hoogwerkers terwijl ze beweerden dat ze die hadden afgemeld”, vertelt Joël Fieret, medewerker Verkoop en Marketing bij Van Ginkel. “Nu kunnen we in het platform van Webfleet een rapport opvragen dat aan de hand van gps-data en de start/stop-functie van de tracker precies het gebruik aangeeft. Zo kunnen we een waterdichte facturatie garanderen.”

Bestuurdersidentificatie, startonderbrekers en geavanceerde navigatie

Naast de LINK 340 asset trackers leverde On-Route ook voertuigvolgsystemen voor Van Ginkels bedrijfswagens en een solution met bestuurdersidentificatie en startonderbreker voor een dertigtal hoogwerkers.

“We combineren deze systemen met Wiron, onze eigen oplossing voor bestuurdersidentificatie”, zegt Niels Hilhorst, wagenparkbeheerder bij On-Route. “Zo kunnen we in het Webfleet-platform zien wie gebruikmaakt van het materieel met de trackers is toegerust. Wiron maakt het ook mogelijk om bestuurders wel of niet toestemming te geven om een voertuig te starten.”

De vrachtwagens zijn nu uitgerust met navigatie met LIVE functionaliteit om zo de locatie nauwkeurig bij te kunnen houden. Daarnaast maakten Webfleet en On-Route gebruik van een volautomatische tachograaf waardoor gegevens vanop afstand kunnen worden uitgelezen en de vrachtwagens en chauffeurs niet langer fysiek aanwezig moeten zijn om de data in het systeem te zetten.

Meer over
Lees ook
Verbeter de samenwerking, productiviteit en beveiliging met GO KYOCERA, één veilig en efficiënt cloud SaaS-platform

Verbeter de samenwerking, productiviteit en beveiliging met GO KYOCERA, één veilig en efficiënt cloud SaaS-platform

In de snel veranderende zakelijke wereld staan organisaties voor de uitdaging om samenwerking tussen werknemers op kantoor en op afstand te waarborgen, terwijl de productiviteit optimaal blijft. Tegelijk is het beschermen van gevoelige informatie van cruciaal belang.

Zevende editie NLSecure[ID] van KPN Security in teken van vertrouwen

Zevende editie NLSecure[ID] van KPN Security in teken van vertrouwen

We zijn voor onze digitale veiligheid steeds afhankelijker van anderen. Dat vraagt om een sterk vertrouwen in elkaars weerbaarheid. Maar hoe bewaak je dat vertrouwen, bij verdeelde belangen, in zoiets ongrijpbaars als cyberspace en bij een digitaal incident? KPN Security zoekt samen met topsprekers op 26 september tijdens de liveshow NLSecure[ID]1

i-PRO introduceert als eerste in de sector multidirectionele 4K dual-sensor camera's met AI

i-PRO introduceert als eerste in de sector multidirectionele 4K dual-sensor camera's met AI

i-PRO Co. Ltd., een wereldleider in professionele beveiligingsoplossingen voor bewaking en openbare veiligheid, breidt zijn multisensor camera-assortiment verder uit met zes nieuwe dual-sensor modellen. Met ondersteuning voor maximaal 2x 4K-sensoren biedt de i-PRO S-serie de hoogste resolutie in zijn klasse.