Valtech, internationaal specialist in digitale bedrijfstransformatie, neemt het Nederlandse Evident over

Evident - Valtech

 

Valtech, een wereldwijd toonaangevend digitaal bureau voor bedrijfstransformatie, neemt het Nederlandse Evident over. Evident is een ‘digital consultancy’ bureau, volledig gericht op het helpen van grote internationale B2B bedrijven bij hun digitale transformatie. De overname van Evident is onderdeel van de ambitieuze groeiplannen van Valtech. Hierbij is het doel om de omvang van de onderneming binnen enkele jaren te verdubbelen.

Vrijwel alle B2B-bedrijven zien de impact van digitaal zakendoen binnen alle onderdelen van de onderneming. De markt is groeiende en op dit moment zeer sterk in beweging. In het recente marktonderzoek ‘The Voice of digital leaders in Manufacturing’, mede geïnitieerd door Evident, blijkt dat de ruime meerderheid van de digitale leiders in B2B aangeven hun investeringen in digital commerce met ruim 20% laten groeien. Met de overname van Evident wordt Valtech, marktleider in commerce en B2B, een van de grootste spelers op het gebied van digitale B2B.

“Evident en Valtech vullen elkaar perfect aan, zowel vanuit zakelijk als technologisch perspectief. We zijn blij dat we de getalenteerde Evident-teams mogen verwelkomen bij Valtech. Onze gemeenschappelijke bedrijfswaarden en -cultuur zijn zeker een belangrijke factor voor succes. Samen met de klanten van Evident en Valtech bouwen we verder aan een B2B commerce-reus die onze gezamenlijke groei zal stimuleren”, zegt David Gompel, EVP Europa bij Valtech. “Daarbij is Nederland een belangrijke markt voor Valtech. Nederland onderscheidt zich door de vele grote, ambitieuze B2B bedrijven - waaronder een aantal van onze belangrijkste klanten - die op zoek zijn naar de beste aanpak voor digitale transformatie en digitaal talent van wereldklasse. Zo zijn onze Chief Technology Officer en een aantal van onze Subject Matter Experts gebaseerd in Nederland.”

Het Nederlandse Evident, met een hoofdkantoor in Utrecht, een vestiging in Lissabon (Portugal) en in totaal ruim 100 medewerkers, is een digitaal bureau met ruim twee decennia ervaring in het helpen groeien van grote B2B bedrijven in een continu veranderende digitale wereld. Tot deze klanten behoren onder andere Vanderlande, Aalberts Industries, Atlas Copco, NCOI en Mazars. Valtech is een strategische digitale partner voor wereldwijd toonaangevende B2B-merken, waaronder DSM, Grundfos, Henkel en Wavin. Daarnaast tellen ook bedrijven als BMW en L’Oreal tot de klanten. Door de krachten te bundelen met Evident verhoogt Valtech zijn B2B-aanwezigheid in Europa en rest van de wereld.

“Ik kijk er naar uit om onze internationale business nog sneller te laten groeien in de B2B-markt, binnen de context van Valtech. De timing van deze overname is perfect, gezien het sterke groeimomentum in de B2B-markt”, zegt Ferry Meijndert, CEO van Evident.

 

Azure en Intershop expertise

De diepgaande kennis van Evident over de internationale B2B markt en de expertise in onder andere Azure en Intershop verbreden het portfolio aan oplossingen dat Valtech aan zijn klanten kan bieden, zoals dat nu al gebeurt met Hybris, Commercetools, Vtex, Optimizely en Salesforce. Dankzij deze overname is Valtech, dat door Gartner wordt gezien als een van de belangrijkste providers van commercediensten, in staat om wereldwijd alle oplossingen te bieden die toonaangevende, ambitieuze B2B-bedrijven nodig hebben.

“De culturele match tussen onze twee bedrijven voelde vanaf het begin zeer goed. De ondernemende ‘can-do’-mentaliteit van Valtech en de open en warme cultuur passen uitstekend bij ons. Daarnaast kijk ik uit naar een andere gemeenschappelijke traditie, namelijk het vieren van successen samen met onze klanten”, zegt Herbert Pesch, oprichter en CCO van Evident.

 

(Links: Herbert Pesch, oprichter en CCO van Evident; rechts: Ferry Meijndert, CEO van Evident)

Lees ook
Altair versterkt aanbod elektronisch systeemontwerp met acquisitie Concept Engineering

Altair versterkt aanbod elektronisch systeemontwerp met acquisitie Concept Engineering

Altair heeft Concept Engineering overgenomen, de marktleidende leverancier van visualisatiesoftware voor het ontwerpen van elektronische systemen. Met deze acquisitie biedt Altair aan klanten de mogelijkheid om het ontwikkelen, produceren en servicen van complexe elektrische en elektronische systemen te versnellen.

Main Capital Partners neemt ORIBI en Qics over als eerste platforminvesteringen voor nieuw Main Foundation I fonds

Main Capital Partners neemt ORIBI en Qics over als eerste platforminvesteringen voor nieuw Main Foundation I fonds

Software-investeerder Main Capital Partners kondigt vandaag twee overnames aan van meerderheidsbelangen in ORIBI ID-Solutions (ORIBI) en Qics in Nederland. De gecombineerde transactie heeft een omvang van ongeveer 20 miljoen euro.

Signicat neemt het Spaanse Electronic IDentification over

Signicat neemt het Spaanse Electronic IDentification over

Identityspecialist Signicat kondigt de overname aan van Electronic IDentification (eID), een pionier en wereldwijd marktleider op het gebied van asynchrone video-identificatiediensten. Dit is de tweede grote overname van Signicat dit jaar, na de aankoop van Encap Security in juni.