Vakbeurs CES 2016 blijft groen dankzij duurzame programma’s en initiatieven

De Consumer Electronics Association (CEA) zet in op het vergroenen van CES, de grootste consumententechnologiebeurs ter wereld. Hiertoe zet de organisatie duurzame programma’s, duurzame samenwerkingsverbanden en ecovriendelijke initiatieven in.

“Als eigenaar van de grootste vakbeurs voor opkomende innovatie willen we een voorbeeld zijn voor de markt. Daarbij mag het streven naar de meest optimale duurzaamheid niet ontbreken”, zegt Gary Shapiro, president en CEO bij CEA. “Bij CES vertegenwoordigen we de toekomst van innovatie. Daarom hebben we de verantwoordelijkheid om groene initiatieven in te zetten voor het verminderen van de CO2-uitstoot.”

Voorbeelden van duurzaamheid

CEA werkt samen met de aannemer en leveranciers van de beurs om het productieproces van CES duurzamer te maken. Een paar voorbeelden:

  • In 2015 recyclede de aannemer van CES bijna 152.400 m2 van het tapijt. Dat is 70 procent meer dan het jaar ervoor. Het restant van 344.500 m2 tapijt werd hergebruikt.
  • Meer dan 6.000 m2 aan magnetische banners van CES 2015 is omgesmolten. Dit materiaal wordt weer ingezet voor CES 2016.
  • Bijna 8.500 m2 van het bannermateriaal dat is gemaakt van vinyl en dat op CES 2015 is gebruikt, is nu door Sky Group hergebruikt. Zij maakten hiervan dekzeilen, vloeren waarop een ijsbaan gemaakt kan worden en outdoor filmschermen.
  • Dankzij het formele donatieprogramma van CEA hebben Habitat for Humanity, Opportunity Village en Teacher Exchange 15 trailers aan gedoneerde items ontvangen. De waarde hiervan was bijna 196.000 EUR. Daarnaast bespaarde de donatie 45 containers met afval.
  • Alle persruimten op CES zijn duurzaam. Zo staat CEA alleen papierloze persmappen toe. Dat bespaart een geschatte 2,5 miljoen geprinte pagina’s.

Internationale sectoren samenbrengen

CES vertegenwoordigt het gehele technologische ecosysteem. Ze brengen alle belangrijke internationale sectoren bij elkaar en bieden de mogelijkheid onder één dak zaken met elkaar te doen.

CES-deelnemers komen uit 150 verschillende landen. Deze deelnemers vermijden hiermee gezamenlijk meer dan 5,6 miljoen zakelijke kilometers die zij hadden moeten maken als ze niet op de vakbeurs aanwezig zouden zijn. In 2015 namen de CES-deelnemers op de beurs deel aan gemiddeld 33 vergaderingen. Gemiddeld 80 procent van deze bijeenkomsten zou niet hebben plaatsgevonden zonder de deelname aan CES.

Meer over
Lees ook
Duurzame transformatie: Crayon en IBM behalen eerste Envizi overwinning in Benelux

Duurzame transformatie: Crayon en IBM behalen eerste Envizi overwinning in Benelux

Crayon en IBM hebben samen de eerste IBM ESG Envizi opdracht in de Benelux binnengehaald bij een groot internationaal netwerk van accountants-, belasting-, consulting- en consultansykantoren die professionele diensten leveren.

Verizon Connect breidt Reveal EV Platform uit naar Europa

Verizon Connect breidt Reveal EV Platform uit naar Europa

Verizon Connect kondigt de Europese uitbreiding van Reveal EV-mogelijkheden aan en de nieuwe Electric Vehicle Suitablility Tool. Deze tool laat klanten zien hoe ze geld besparen en tegelijkertijd hun duurzaamheidsdoelstellingen behalen door het overstappen op elektrische voertuigen (EV).

Nilörn tekent samenwerkingsovereenkomst met Worldfavor

Nilörn tekent samenwerkingsovereenkomst met Worldfavor

Nilörn heeft recent een samenwerkingsovereenkomst getekend met Worldfavor, een bedrijf dat zich volledig inzet voor duurzame transformatie van bedrijven. Dit partnership is bedoeld om Nilörn’s digitale platform, Nilörn:CONNECT, compleet te maken. Dit zal het aanbod aan klanten verbeteren en de reis naar het ‘Digital Product Passport’ beter onderst1